Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki rapor arasındaki süreden dolayı MTV borcu gelmesi hakkında..?

rago

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Motorlu taşıtlar vergisi için raporu 2 yılda bir yenisini vergi dairesine bildiriyordum. bu sene rapor iki ay gec cıktı.yeni raporu vergi dairesine götürdüm. vergi döneminden önce beyan edecektin. dediler . bulunugum dönemin mtv sini borç olarak çıkarmışlar bu konuda tecrübeli arkadaşlar varmı ? bu borcu nasıl sildirebilirim . raporu verdiğim halde. 2 aylık ara süresi için. mtv cıkarmışlar . vergi memurlarına bu konuda bir şey anlatamadım.ne yapmalıyım....???
verdiğim rapor bu vergi dönemin içinde dir. 2015 2 .taksidi raporu verdimi tarih 01.09.2015

rago

Bildiğim kadarıyla bundan kurtuluş yok. Rapor tarihi arada bir boşluğa yol açmışsa, tahakkuk eden mtv'yi ödemeniz gerekir.

Verginin tahakkuk döneminde rapor yoksa muafiyet de yoktur, sildiremezsiniz.
Raporları zamanında götürmeye ya da sürekli rapor çıkarmaya çalışınız.

Rapor var .tahakkuk dönemi içinde beyan edildi bildirildi. Bunlar diyorki . Yılda 1.(1-6) 2. (7-12) ayları kapsıyorya 01.07.2015 yeni raporu basında getirecen diyor. Biz ise 05.08.2015 getirmşiz . Dönemin basında getirecen diyorla böyle olunca herkesin bir dönem zararı cıkabilir mesal rapor 10.12.2015 bitti . Yeni raporu12 ayda cıkarıp vergi dairsine 01.01.2016 vermek gerekiyor..... Oysa hastnelerin .. özellikle zihinsel norolojik raporları almak epey zor... Eeg vs amaç işi zorlasırmak taahuk etmiş dönemde adam raporu ibraz edtiği anda düşülmesinde ne sakınca olabilir ki ... Birz duygusal ( para )
diye düşüüyorum....

rago

Raporun ne zaman teslim edildiği değil, raporun ne zaman alındığıdır belirleyici olan! Size istedikleri kadar borç çıkartsınlar, borcu kapsayan döneme ait rapor sunarsanız, o borç zaten silinir. Silmek zorundalar.

Ufukalp

Verginin tahakkuk döneminde rapor yoksa muafiyet de yoktur, sildiremezsiniz.
Raporları zamanında götürmeye ya da sürekli rapor çıkarmaya çalışınız.

rago
tahakkuk dönemi içinde değil tahakkuk dönemi başında raporunuz olmalı. Size dönem başında vergi tahakkuk eder ve siz 1 ay sonra rapor çıkarırsanız o vergi iptal olmaz.

Üst Alt