Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki sınır ülkenin dikenli telleri gibiyim [O an]

AriNna

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2 kız bir erkek 3 kardeşiz. 9-10 yaşlarındayım o zamanlar. abime ait olan bir bisiklet var evde, zaten pek sıra gelmiyor ,keşke hiç gelmeseydi :) birgün bisiklete biniyorum, bisiklet deli gibi hızlanıyor, duramıyorum. karşıma beton bir direk çıkıyor, o sayede durabiliyorum. yerde buluyorum kendimi. o anki yaşadığım acıyı geçirdiğim ameliyatlarda bile yaşamamışımdır.
yerde bi müddet yatıyorum. olacak ya kimse geçmiyor ordan. toparlanıp kalkıyorum. o günün hayatımı değiştirecek gün olduğu aklıma gelmezdi. bende farkedilen birşey yok ama bende bitmek tükenmek bilmeyen bir ağrı başlıyor. herkes büyüme ağrısı olduğuna kanaat getiriyor... ve 17 yaşındayım, okulumu bitirdim, artık bir hemşireyim. yaşım tutmuyor maaş almaya kazai rüşt yaptırıyorum mahkeme kararıyla. hastane lojmanında kalmaya başlıyorum.
Yere oturduk birgün arkadaşlarla, bağdaş kuramadığımı farkediyorum. bu normal değil diyor arkadaşlar ve o güne kadar bunun normal bişey olmayacağı aklıma dahi gelmiyor. ortopedi uzmanının yolunu tutuyorum ertesi gün. yapılan tetkiklerin sayısını bilmiyorum ama dr um aynı zamanda iş arkadaşım, bişeyler saklıyor, kıvranıyor, söyleyemiyor. akşamüstü muayenehanemde görüşelim özlem diyor. çaresiz akşamüstü gidiyorum ve bana kızım bu ağrıyla nasıl yaşadın. kalçanın 2 yıllık ömrü kalmış diyor. ağrı eşiğimin yüksek olduğunu o gün öğrendim:)
Bir dr adı veriyor onun dışında kimseye ameliyat olduğunu duymayacağım diyor. Ne olduysa ondan sonra oluyor, ameliyatlar başladıktan sonra koşabilen yürüyebilen ben artık yürüyemez hale geliyorum. 4.ameliyatımdam çıktığımda sol bacağımı hissetmediğimi farkediyorum. yıkıyorum ortalığı sol ayağıma naptınız? ama bütün dr larım acilen izne çıkıyor. durumu anlatacak bi muhatap bulamıyorum. sonra öğreniyorum ki siyatik sinirimin perional dalı op sırasında sizlere ömür :) artık ayağım bir ayakkabıyı dahi taşıyamıyor. üzerinden 8 yıl geçti şu an daha iyi o günlere nazaran..

2 hafta önce adını duyduğum çok ünlü bir profun yolunu tutuyorum. kızım diyor sana yapılabilcek ne kadar yanlış operasyon varsa yapılmış, elimden geleni yapıcam ama başarı şansı %50 diyor.başarırsak çok rahat edeceksin. yine de çok ümitlenmiştim o masaya yatarken. geçen hafta ameliyat oldum ve başarısız geçti. ailem ameliyattan çıktığım ani gözyaşlarıyla anlatıyorlar, hatırlamıyorum çünkü. sonuç ne, biri bana açıklama yapsın... herkes susuyor, anlıyorum ki yine olmadı. kimseyle konuşmuyorum, gelen tlf lara bakmıyorum. dr um geçirdiğim ameliyatlardan dolayı oranın çok işlemden geçtiğini bu şekilde idare etmem gerektiğini söyledi. idare edebilsem zaten edicektim :( ziyaretime gelenler bu bir sınav diyorlar, diyorum ki içimden bir, iki, üç, dört, beş.. neden sınavlarım bitmiyor, neden hepsinden kalıyorum, neden her narkozdan ağlayarak uyanıyorum :(

şu an raporluyum, toparlanınca işe dönecem. gurur yapıyorum vergi indiriminden faydalanmak istemiyorum, erken emeklilik asla düşünmüyorum. her işimi kendim halledebiliyorum, zor da olsa üstesinden geliyorum. kendimi ne engelli diye adlandırabiliyorum ne de engelsiz. iki sınır ülkenin dikenli telleriyim ben..

sevgili arkadaşım o anı o kadar içinden gelerek yazmışsın klavyeden dökülenler aslından senin yüreginden gelenler bunu anladım..

hayatta yaşamak güzel ama yaşarken iyi veya kötü bi çok alacak vereceklerimiz oluyor seninde bu verdigin son bedel olsun..
hepimiz acılar çekiyoruz ama sen yazılarda belirttigin gibi kudretli bi arkadaşsın yaşadıgın acılar metanetini kamçılasın umutlarını kırmasın..
hepimiz engelliyiz ama engelleri el ele aşarız allahın izniyle yeterki sabırlı olalım.
ben sende bi yaşama mücadele azmi gördüm bu yazdıkların umudu bitenlere umut ışıgı olsun yaşama umudu katsın allah yar ve yardımcın olsun....

Yaşamak ağrısı asıldı boynuma,oysa türkü tadında yaşamak isterdim.bozlak gibi yanık bizim yüreklerimiz ve bedellerimiz ödemekle bitmiyor..
tşk ederim tüm sağlıklı günler hepimizin olsun.

SEVGİLİ RİSK SENİN İLK AMELİTAINI YAPAN DR. U TAVSİYE EDEN ARKADAŞINLA HALA GÖRÜŞÜYOMUSUN :)

SANA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM....HIZIR YOLDAŞIN ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

:)

ismi veren arkadaşla görüşmüyorum çünkü öldü eceliylemi sanıyosun :D

Yurt dışında bulunanlardan duyduğuma göre sözde tıpda iyi bir ülke olduğumuzu söylüyorlar her defasında tartışıyorum sinirleniyorum ama nafile.Zaten kendi canımızla uğraşıyoruz birde şu dr hataları olmasa olmuyor sanki diyoruzya hep bir tekmede ben vururum diye bir tekmede onlar vuruyorlar :twisted:
Küfür bilmezdim beddua etmezdim almazdımda kimseden ama sene 2003 den beri benliğimi tanıyamaz oldum artık niye yalan söyleyim şuanda bile küfür ediyorum ve beddua ediyorum böyle dr lara.Arkadaşın o dr gönderdi seni sende güvenerek gitdin kendini teslim etdin o para için yemin eden yaratığa ama nerden bilebilirizki kendisinin eli değdi sana.
Benimde bir yakınım baş hemşire olarak hemde kendi bölümünün hastanesinin dr una kendisini teslim etdi fakat bildiğim kadarıyla bağırsaklarından oldu.Bu iş artık sanki mağazadan beyaz eşya alır gibi şansa kaldı.Benimde dr hatalarım olduğu için öfkem sinirim çok büyük kendilerine artık onlara beyaz şeytanlar diyorum ve para için yemin etmiş yaratıklar.bu dünyanın öbür tarafıda var iki elimde yakalarında olacak,birde şuanda beddua etdiğim bir dr um var ben beddua etdikçe adam siyaset sayesinde şuanda göklere sığdırılamıyor tepelerinde gezdiriyorlar.Acaba kendileri nasıl can verecekler çok merak ediyorum onca insanın ahını nasıl çıkaracaklar o iğrenç bendenlerinden.Kurunun yanında yaşda yanıyor hesabı kötünün yanında benim gözümde iyide yanıyor ama buda o kötü beyaz şeytanların yüzünden benim suçum değilki :(
Geçmiş olsun diliyorum ümidini yitirme İnş güçde gelir hisde gelir daima inançlı ol.Sizin yaşadıklarınızı bende yaşadım dr femura koyduğu platin yüzünden sinirimi sıkıştırdı platine dizden altda his yokdu... :!: Bir dr um sayesinde sinirim kurtarıldı ama his olayı halen devam etmekdeydi fakat yürüyüşümden zorlamamdan dolayı bacağımda karıncalanmalar bazı bölgelere hisde geldi ve bazen yeri geliyor karıncalanmalara dayanamaz hale geliyorumda.İyiye yorumlanıyor,birde benimde aynen sizin bacağınız gibi güçsüzdü kum torbasıyla yürüyerek zorlayarak ( ayak bileğim donuk donuk olmasada koşabilsem birde)dahada güçlendiririm yeterki inançlı olun ve mücadele edin bacağınızla.Sağlam ayağımdan iyi şuanda bacağım şükürler olsun.Hatda yürümeyi çok severim uzunda yürürüm sağlam ayağım daha çabuk yoruluyor pes ediyor :) Belkide diğer ayağımda yoruluyor ama nasıl olsa his yok ağrıda yok yola devam :)
İnş gelişmeler olur
Geçmiş olsun tekrar
Bu arada sizde hemşiresiniz ve hastalarınızla mümkün olduğu kadar insancıl davranın pls çünkü hemşirelerlede çok sorunum oldu onlarda az değiller hani bi söz vardır sözüm meclisenden dışarı İt iti ısırmaz diye herhangi bişey olduğunda hemşirenin gördüğünü duyduğunu hemen dr da duyuyordu nasıl oluyordusa :)
Amacım sizi kötülemek değil yanlış anlamayın ama hastalarla ilgilenirken daha özenli davranın.
mesleğinizdede başarılar dilerim sağlıcakla kalın

hayatımızda ne olursa olsun güven olmadan kendimizi hiç bir şeye ve hiç kimseye hemen teslim etmememiz lazım biliyorum çaresizlikte umut arayıp senin doktor arkadaşının sözlerine güvenip kendini onlara teslim ettin arkadaşım.Olan olmuş ve yaşaman gereken o çoklu sınavları yaşamışsın.Ne olur sa olsun anlamalısın ki sınavlarımız hiç bitmiyor.
Bizler için sağlığımız açısından başkaları için de kimbilir nasıl sınavlar sunuyor yüce rabbim.Ben bebeğimi bu hayat sınavında kaybettim allahım bizi melek sahibi etti diyoruz ve kabul etmeye çalışıyoruz onsuzluğu hepimizin bir gün öleceğini ve bir anne olarak ona kavuşacağımı.Anayım anneyim hala onun annesi ve bu acıların yüreğimde verdiği acı ve yaralar kapanmayacak biliyorum.Sende yaşamakta olduğun bu sınavlardan kalsanda.Sonunda kazanacağını unutma.Bir gün bi yerde bir kapı açılacak bizlerede.

Çok geçmiş olsun arkadaşım Allah sabır versin

slm lar

herkese iyi dilekleri için çoook teşekkür ediyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun..okadar içtensiniz ki hepimizin birgün bi ödülü olacağına inanıyorum.sevgilerimle

slm

Hemşire Ablacım.Çok acılı ve meşakatli bir süreç yaşamışsın. umarım bundan sonra ruhi ve bedenen daha güzel günler senin olur.:)

özlemcigim;

o kadar tanıdık bildik bir hikaye anlatmıssınki birden benim yasadıklarım geldi aklıma senden tek farkım ben o riski göze alıp ameliyatları olmadım...

gittigi yere kadar dedim...götürdügü yere kadar dedim...Kalça çıkıgı benimki dogustan...Ağrım var olmazmı uzun yol yürüyemiyorum, bagdas kuramıyorum...vs vs vs...

7 yasında artık canıma yetince dr'a gittik...dr'lar % 50 iyilesirsen % 50 felç kalırsın gibi bir tablo koydular önüme

ve olmadım...bu agrıya katlandım yasım 33 su an...iyi bir isim, iyi bir esim ve dünya tatlısı bir oglum oldu..

Bunlar yasanacakmıs be özlem...keske yasanmasamıymıs....

Benim o dönem aynı dertten ameliyat olan aynı yasıt bir arkadasımın ameliyatının kötü geçmesi beni bu ameliyattan vaz geçirmisti...

Sen su an o kadar güzel bir seye vesile oldunki böyle bir rahatsızlığı olan arkadaslarım ameliyat kararı almadan önce sayende bir kez daha, bir kez daha düsünecek...

Ve saglık sektöründe hizmet ediyorsun senin hepimizden daha dirayetli olacagına inanıyor ve umuyorum

ve güzel haberlerini almayı ümid ediyorum...

merhaba özlem.aslında farkındamısın sen gerçekten bir risk oluşturuyorsun güzelim şu anda .nedenmi?çünkii ümidin ve azmin sayesinde ümitsiz kendini bitmiş insanlara risk oluşturuyorsun.Allahım sana şifalar versin.içindeki umut hiç bitmesin.sevgiyle kal:)

tekrar slm

iyi dilekleriniz için ayrı ayrı tşk edecektim ama nicklerinizi düzgün yazamam diye yazmıyorum.hepinize yürekten tşk ler türkü tadında bir yaşam dileğiyle..sizleri tanımasamda hepinizi seviyorum..

Bence dikenli telin bu tarafında dur ve hayatını daha yaşanılır hale getir.
İnsanların haklarını kullanmalarından daha tabi bir hak yoktur.

Vergi indiriminide ne hakkın varsa diğerlerinide sonuna kadar kullan,
bunlar senin en doğal hakkın.

geçmiş olsun arkadaşım,banada top bile oynarsın dedikleri ayağım diz altından kesildi,2,5 sene de yapılan 13 ameliyat sonunda.tekrar geçmiş olsun sana,allah başka acılar göstermesin inşallah.

öncelikle büyük geçmiş olsun... geçirdiğiniz olay kolay değil ama neyin nerden geleceğide beli olmuyor. her insan bir engel adayıdır... Allah yar ve yardımcınız olsun... saygılarımla...

Acı ve ağrıyla geçirdiğn her dakika hayatında mutlulukla geçecek saatlere dönüşmesi dileğimle.........Sakın ruhunda varolan mücadele gücünü yitirme.Bizlerde o güç görmeyene göz duymayana kulak yürümeyene ayak değerinde birşey.........

geçmiş olsun

çok geçmiş olsun özlem kardeş.allah büyüktür.kendini üzme ve sıkma hayatı zorda olsa yaşamak gerek sen kendini Yüce Rabimize emanet et gerisi kolaydır.a e .o.sevgiyle.ALMANİ:

Geçmiş olsun arkadaşım.sende benim gibi tıbbın darbesini yemişsin:(

Üst Alt