Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki şirkette çalışıyor görünüyorum. Vergi indirimi için işyeri değişikliği nasıl..?

t-i-l-k-i

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar daha önce eski şirkette çalışıyordum şirketimiz bize çıkış vermediğin den tek taraflı fesih ettik yeni şirkette çalışıyorum şu an yanlız her iki taraftan ssk mız yatıyor ve benim vergi indirim raporum var eski şirkette halen gecerli şimdi bu yeni şirkete vergi indirm müracatını nasıl yapabilirm her hangi bir sakınca teşkil edermi bu konuda yardımcı olabilirmisiniz teşşekürederim sevgiler

Yeni iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak vergi indirim belgesi için ilk müracaat yaptığınız yere gidin ve vergi indirim belgemin yeni iş yerime bildirilmesini istiyorum diye bir dilekçe verin kurum yeni iş yerinize vergi indirim hakkınız olduğunuz yazılı olarak bildirecektir.

officer ilker kardeşim senin yazdığın artık bu şekilde yapılmıyor bizzat maliyeye gittim bana sadece dediği size bir yazı gönderildi muafiyet oldugunuza dair o yazıyı yeni işyerinize götürmeniz yeterli dediler maliyeden başka bir işlem yapmaya gerek yok yani

Demek ki işyeri değiştirdiğimizde sadece adresi bildirmemiz yeterli. Ayrıca işyerinden bir yazı almaya vs. gerek kalmadı?

GİB'ndaki bilgi şu:

"Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır. Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir."​

Üst Alt