Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İki yıllık ağır özürlüdür yazan raporla 2022 aylığından faydalanamaz mıyız?
bilgisi olan arkadaşlar kızıma rapor aldım %95 raporu var agır özürlü yazıyor ama rapor süresi 2 yıl bana 2022 yasasından faydalanamayacağım söylendi benim ne gibi dezavantaljarım var bilgilendirirseniz sevinirim
Yanlış bilgi vermişler size, raporun süreli olması sorun değil. Önemli olan yüzde kırk ve üstünde olması rapor oranının. Süresi dolmadan 1-2 ay önce de yeniden rapor çıkartırsınız ve süresi dolmadan gönderirsiniz sgk'ya. Eğer rapor oranı, yüzde yetmiş altına düşmüşse raporla ilgili işlemlerden sonra rapor oranına bağlı olarak aylık tutarında azaltma yapılır. Eğer yüzde kırk altına düşmüşse aylık kesilir ama. Eğer yüzde yetmiş ve üstü oranında tekrar rapor aldığınız takdirde aylığınız aynen devam eder.
Kızınız 18 yaşından küçükse, başvuran ebeveynin çalışmıyor olması, aktif sigortalı olmaması, isteğe bağlı prim ödemiyor olması ve aylık gelirinin 115 TL'yi geçmiyor olması gerekir.. http://www.engelliler.biz/forum/202...-ayligi-basvurusu-icin-belgeler-ve-surec.html başlığındaki belgelerle Kaymakamlıktan Mal Müdürlüğüne başvuru yapın.. Siz çalışıyorsanız annesi denesin şansını..
18 yaşından büyükse, kızınızın çalışmıyor olması, aktif sigortalılı olmaması ve isteğe bağlı prim ödemiyor olması gerekir ayrıca ebeveynlerin gelirinden giderler düşüldükten sonra 115 TL'yi geçmemelidir.. http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html başlığındaki belgelerle Kaymakamlıktan Mal Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz..
iyi akşamlar ben kızımın raporunu aldıktan sonra önce sosyal hizmetlere gittik ve başvuruda bulunduk bize haber geldi çocuğu evde kontrol ettiler daha sonra hesap açmamız istendi işlemler bitti ama bu maaş benim için yani anneye sanırım çocuk içinde maaş bağlatabiliyormuyuz bilgi verirseniz memnun olurum