Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki yüzlü, daha doğrusu böyle insanlarda azaldı bin yüzlü insanlar!

soner81

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar insanlar neden bu kadar kötüleşti biz eskiden işyerimizde ki arkadaşımızı kollamak korumak için elimizden geleni yapardık şimdi bazı insanlar var utanmadan, sıkılmadan gözünün içine baka baka mesai arkadaşını arkasından vuruyor. Yalan yanlış sözlerle insanları kışkırtıyorlar. Bu nasıl insanlık bu nasıl arkadaşlık. Bir arkadaşım bana hiç politik değilsin bu yüzden zarara uğruyorsun diyor. Ben o kadar düz ve şeffaf insanım ki inanın yeminle söylüyorum insanların arkasından konuşmaktan nefret ediyorum nasılsam tüm insanlara karşı aynıyım yağcılık yalakalık hiç bana göre değil. Bu özellikler eski işyerimde üstün vasıftı ancak şimdi beni dipe sürükledi. Amirler bile dedikodu bekliyor ben Allah'tan korkuyorum ve kimse hakkında konuşmuyorum bu yüzden öyle haksızlığa uğruyorum ki hep itelenen taraf oluyorum. Bir arkadaşım giden amirlerle aşırı samimi olup benim aram nane molla iken yeni gelen amirlere benim onlardan taraf olduğumu söyleyip bana karşı kışkırttı şimdi de yeni gelenlerle aşırı samimi ben tarafsız olmamın öyle acısı çekiyorum ki bir Allah biliyor bir de ben. Çalışmayı çok seviyorum ancak çalışıp çabalamaktan sa bir iki dedikodu ve haksızlıkla işi götürüp göze girenlerden girerken de gözleri hiçbir şeyi görmeyen Allah korkusu olmayan insanlar beni o kadar zor durumlara sürüklediler ki çalışma hayatım boyunca duymadığım sözleri işittim. Makbul idim inanın maktul oldum. Tek suçum gerçekten politik olamamak ama bu vakitten sonra olmam da çok zor. Çalıştığımı bir görseniz inanın abartmıyorum işyerinden ayrılırken bazen yalpalayıp düşesim geliyor ancak gördüğüm takdir sadece hakaret. Arkadaşlar işime ihanet etmek istemiyorum Allah'a sığınıyorum bazen de isyankar oluyorum acaba haksızlık yapan bu insanlar cezasını bulacaklar mı uzun süredir sabrediyorum ama haksızlık yapanlar artık o kadar revaçta ki umudu kestim. Ben dibe sürüklenirken onlar yükseliyorlar. Yükseldikçe daha fazla yalan riyakarlık ve insanların arkasından hakkında ileri geri laflar söyleyerek yerlerini sağlamlaştırıyorlar. Arkadaşlar dertleşince biraz olsun rahatladım dualarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

böyle insanları muhatap dahi almayacaksın. sen kendi işine odaklan başkasının ne dediğiyle ilgilenmek zorunda değilsin. bırak afkursunlar yukarda ALLAH var kimin ne olduğu er yada geç ortaya çıkacaktır. sen sadece işini yapmaya odaklan.

unutmadan eğer birileri arkandan konuşuyorlarsa bilki onlardan öndesin demektir.

Canım arkadaşım Yüce Rabbim işi olmayan tüm işsizlere yardımcı olsun Yaratan Mevlam mutlaka rızkını da verir. Ancak arkadaşım ben yükselmek derken makam olarak yükselmeyi değil de sahtekarlıkla göze girmeyi kast ediyorum. Yoksa diğer taraftan ben de iki fakülte mezunuyum önce sigortalıydım o yüzden yükselemedim sonrasında da kurumumuzda yükselme sınavı açılmadı bu kuruma da geçeli yaklaşık bir yıl oldu ben geçmeden altı ay önce sınav açmışlar kısacası nasip değilmiş çok da umurumda değil ancak bahsettiğim 2 tane hizmetli arkadaştan birisi bunun kadrosu bile yok benim yerime geçmek istemiş ama olmamış baştan beri hizmetli olarak çalışmak istemiyormuş oldukça kabadayı ve cahil birisi ben geldiğimde de temizlik işlerini bana yaptırmak istedi. Sürekli bağırıp çağırarak işlerini halletmeye çalışıyor millete gözdağı veriyor. Ben fakülte mezunuyum. Bilgisayar programcı sertifikası, bilgisayarlı muhasebe, Web tasarımı yapıyorum. Bu özellikler benim amirlerim de de yok. Ben bunun tavırlarını hiç beğenmediğimden sürekli uzak durdum. O da arkadaşlarına bak bu adam bizi beğenmiyor bizden uzak duruyor bizi istemiyor diye diğer arkadaşlarını da kışkırttı. Amirlere de bu adam önceki amirleriyle çok samimiydi size uzak duruyor öyle olmasa ona maaşla ödül verirlermiydi diyerek üstüme saldı halbuki ben onlarla da kısa süre çalışmıştım ve aram nane mollaydı ama tabiri caizse eşşekler gibi çalıştığımdan hakkımı yememişlerdi. Şimdi de bak bu herif yakında sizi de geçecek diye kışkırtıyor amirimde onunla konuşma şununla konuşma kendini gösterme diyerek beni pasifleştiriyor ve bu adama öyle inanıyor ki ne derse tamam diyor o da her fırsat bulduğunda çok özür dilerim kazık atıyor adam bana amirin yanında bir yere gideceksen bana işleri öğret öyle git diyor daha ben bu kasabaya geleli bir yıl bile olmadı krediyle ev aldım adam benim gitmemi dört gözle bekliyor amiri nasıl olsa ele aldım rahatça oturur işimi yaparım diye elinden geleni arkasına koymuyor. Allah insanların şerrinden korusun cümle alemi. Ben işimi o kadar çok seviyorum ki, yıllardır işime ihanet etmedim sonuç ne olursa olsun ancak Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Amir olacak kuklayı bu yalakadan başka seven yok ama o hep hatalarını başkalarında arayıp kendisinden başka diğer insanlar da sürekli kusur arıyor ben insanlara iyi davranıyorum sen kimseyle muhatap olma sen amir değilsin yerimde gözün mü var diyor işleri kendisi yapamıyor ben yaptığımda da ben ne insanlarla çalıştım zehir gibiydiler diyor kendi işlerimi yapıyorum onunkileri yapıyorum ne derlerse yapıyorum ama adam iş yaptığımda da bozuluyor yapmadığımda da. Boş birisi ama sürekli pohpohlanmak istiyor insanları pohpohlamak benim yapıma öyle zıt ki. Adam beni övdüklerinde ise acayip bozuluyor tüm bilgisayar işlerini yapıyorum işim olmadığım halde tamirlerini yapıyorum okulun kasasından para çıkmasın diye adam hala gitmemi bekliyor. Benim çalışmam onların tembelliğini ortaya çıkardığı için sanırım kendilerini yetersiz görüyorlar benden gıcık oluyorlar. Yani tüm suçum çalışmak zamanımı boş yere dedikodu gibi gereksiz uğraşılara harcamamam. Neyse Allah'ım her şeye tanık ve adaletine sığınıyorum. Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun...

Hayır diyememek

Arkadaşlar ben insanları üzmemek için genellikle onları yormamaya çalışıyorum işlerini hallediyorum. Elimden geleni yapıyorum yardımcı oluyorum ancak işyerim personel ve idareci diye ikiye bölünmüş vaziyette. İki gruba da dahil olmak istemiyorum tarafsız olmak için elimden geleni yapıyorum ancak azıcık bir tarafa yaklaşsam diğer taraftan paparamayı yiyorum. Ben sessiz sakin birisiyim herkeste bunun farkında bugün işyerinde birisi odaya girer girmez benim adımı listeye dahil etmemişsin diye söyledi ben de eğer isminizi yazmışsanız mutlaka yazmışımdır dedim ben odadan çıkarken gülmeye başladılar yanındaki çok samimi arkadaşı evet ismini yazdığına ben şahitim dedi ben de bir dünya dosyayı indirip en az 20 gün önce kaldırdığım listenin müsveddesini buldum Allah'tan müsveddeleri saklamak gibi çok güzel bir huyum var listeyi çıkarıp önüne koydum kem küm etti çok bozuldu ben demek ki başka bir şey listeyi hatırlıyorum diyerek lafı geçiştirdi ancak tanıdığım kadarıyla yakında acısını benden alır. Tarafsız olmak çok mu kötü şey akşama kadar onu bunu çekiştirip yalan yanlış milleti suçlayıp boş yere vakit geçirmek daha mı makbul. İnsanlara yaranmak için bu devirde ben artık buna kesinlikle inanıyorum 1-2 tane kötü özelliğin olmalı. Bir gruba katılıp öbürünün canına okuyacan. Yani yeni gündeme gelen bir tabir var ya politik olacan. Politik olmanın bana göre anlamı nabza göre şerbet vereceksin yani kişiliğinden az da olsa ödün verecen devrin adamı olmak için. Yoksa benim gibi LİGHT ADAM olursun...

İnsanlar iki yüzlü olmaktan çıkmış, oldukça fazla yüzsüzleşmişlerdir. Bin bir maskeleri vardır insanların...

Bizler insanlara değil Yüce Mevla'ma doğru olalım, güzel olalım...
Çünkü insanoğlu bir yere kadar para pul verir, bakar. Sonrasında işi bitince tekmesini de bir güzel atmasını bilir. Ama Rabbim bir verirse akarsu gibi dolup taşar güzelliklerimiz.
Biz İNSAN OLALIM, Bizlere insan değil Rabbim versin...

KALBİMİZ KARA LEKE İLE DEĞİL İMAN İLE DOLSUN
İNSANLARDAN DEĞİL HAYVANLARDAN FARKIMIZ OLSUN

YEMİNLİ GÖZLERİM Yusuf BİTİM

Üst Alt