Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el aldığım araca ehliyette yazan özel tertibatları yaptırmak zorunda mıyım?

rizaocak

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar selam,

yaklaşık 6 ay kadar önce engelli aracımı sattım. 0 KM ÖTV siz araç almakda fiyatlardan dolayı zor gibi duruyor.

Sorum şu: ehliyetimdeki kodlar ( 102-78-47-35.04-40.11 ) 2.el 40.000-50.000 TL arası otomatik vites araç aldım diyelim

bu aldığım araca yazan bu kodları uyarlamam gerekiyormu ? illa engelli aracınamı çevirmemiz gerekiyor? çevirmeden sadece otomatik vites şeklinde kullanamıyormuyuz ?

Engelim Sol el dirsek altı ampute

rizaocak

Selamlar,

Ehliyetinizde özel tertibat kodları olduğu sürece, kullandığınız aracında buna uygun olması gerekiyor. 2. el olması birşey değiştirmez. Eğer Polis yakalarsa aracınızı bağlar. Allah korusun kazaya karışırsanız direk suçlu olursunuz.

StratoS

yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum ama ÖTV indiriminden yararlanmak için bu tertibat kodların uyarlanması zorunlu olsa anlarım. çünkü ÖTV istisnası uygulanması için bir tertibat gerekiyor. Ancak ehliyetimde "Sadece otomatik vites " kullanabilir "78" kodu var normalde kullanıyor olmam lazım. H sınıfı ehliyetim varken rahat bir şekilde herhangi otomatik vites otomobili kullanabiliyordum.
Gün geçtikçe engelli insanlara daha fazla egel oluyorlar. İstanbulda sayar oto ya gittim bu yazan 35.04 tertibatının fiyatını öğrenmek için aldığım fiyat karşısında ŞOK oldum 5.000 $ fiyat verdiler. bu günün kuru ile 29.500 TL fiyat yapıyor şaka gibi :)))

Son düzenleme:
rizaocak

Geçmişte 35.04 kodu olmadan araç kullanabiliyorduysanız, keşke Ehliyet Sağlık Kuruluna bunu anlatsaydınız. Örneğin benim görüşmemde ehliyet sğalık kurulu vereceği kodları söyledi ve bana açıkladı. Sizde de böyle bir ortak olduysa, keşke 35.04 koduna itiraz edip, mevcutta kullandığınızı ve böyle bir tertibata ihtiyacınız olmadığını söyleseydiniz.

StratoS

Anlatmaya çalıştım ancak dinlemediler bile. Tertibatı araştırdığımda ise bu cihaz takılınca aracın beynine yazılım atılıyormuş cihaz aracın bazı fonksiyonlarını yönetmesi için bu yüzden pahalı filan diyolar.

Bu koda nasıl itiraz edebilirim 03.09.2019 tarihinde ehliyeti yenilettim.

Üst Alt