Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el araba alırsak 2022 aylığım kesilir mi?

Kadir_01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın @Kalem peki . şöyle bir sorum olacak .. ben 2022 maaşı alan birisi olarak sıfır bir araç değilde 30 yaşında ikinci el bir araç almak istiyorum günümüz fiyatı ile tutarı 30 bin lira şimdi

1) Bu aracın kasko değeri günümüz üzerinden mi yoksa model yılı üzerinden mi hesaplanır ?

2) Bu aracı aynı evde yaşadığım 18 yaşını doldurmuş çalışmakta olan oğlum kendisi almış olsaydı da yine de kesilir miydi?

3) Yada şöyle bir şey sorayım gelirim araç almaya yetmediği için bana hibe edilmiş olan bir araçtan dolayı da maaşım kesilir mi? ( hibe edildiğini ispatlamak kaydıyla tabi ki? )

Kadir_01

1) kasko degeri neye göre nasıl hesaplanır bilmiyorum.

2) 2022 aylığı alan sizsiniz. bu durumda sizin hanenizde ikamet eden ve yaşayanlardan kim alırsa alsın aldığı araç hane gelirine dahil edilir. 2022 aylığında hane bazlı gelir hesaplaması yapılır. hanede kalan herkesin geliri, malı mülkü dikkate alınır.

3) Yönetmelik gereği hanedeki aracın kasko/rayiç degerinin 120'de biri hane gelirine dahil edilir. ayrıca hibe olsun olmasın her ne ad altında olursa olsun haneye giren para gelir hesabında dikkate alınır.

hanede yaşayan herkesin aylık geliri, malı mülkü hesaplanır. hanenin toplam aylık geliri bulunur ve hanede yaşayan kişi sayısına bölünür. sonuç 483,64 TL ve üstünde çıkarsa 2022 aylığı kesilir.

30 bin Tl civarı araç almanız halinde aylığınızın kesileceğini söyleyebilirim. ama otomatik kesilmez. muhtaçlığınızın yendien degerlendirilmesinden sonra vakıf mütevelli heyetinin muhtaç olmadığınız yönündeki kararına göre kesilir.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında değilse muhtaç kabul edilmezsiniz. bu da aylık kesme sebebidir.

Üst Alt