Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el araç alacağım. MTV ödememek için vergi dairesinde yapılacak işlemler..?

orcunnn

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
İKİNCİ EL BİR 2 BİN MOTOR DİSEL BİR ARAÇ ALACAM sol bacak diz üstü ampute 2006 yılında aldığım B oranlı sürekli ibareli raporum var hem raporda hem ehliyette otomatik vitesli araç ibaresi var MTV ödememek için aracı üstüme aldığımda hangi yolları izlemeliyim

1600 cc üzeri araç alamazsınız MTV den muhafiyet sağlamak için. Birde 2006 yılı raporu şuan geçerli değil. yenı rapor almanız gerekli.

yeni rapor çıkartırım o sorun değilde ama ikinci el araç alımında motor sınırı yokmuş engelli kişi kendi üstüne alırsa aracı MTV den muaf olabiliyormuş bir arkadaş öyle demişti

slm kardeşim geçmiş olsun bende 2200cc otamatik mersedes vito var tertibatlı ve projesi çizili istersen verebilirim hiç bir mumeleye gerek yok bende engelli olmamdan dolayı direkt devrini yapabilirim normal olarak bu aracı alsan tertibat takma parası projesi 800tl verdim tertibata gerek yoksa 150-200tl projeye 126tl muyeneye bilmem kaçpara ruhsata vermen gerekir bunlardan muaf olacan maliyeyde ayrıca uğraşacan
Yanlış anlama illaki aracımı al demiyorum ama bu iler bize biraz bi zahmet getiriyor birde ters bir memura çatarsan vay haline samimiyetimle söylüyor hakkında hayırlara vesile olmasını diliyorumaracımın linkini vereyim yanlız senden ricam incelerken aracımın özellikleri ve rengi km si ve bakımları ile kıyaslama yapman o zaman ne kadar haklı olduğumu anlarsın herşeyin en iyisini yaptırdım takdırdım
çünkü biz engellilere idare eder olmuyor çünkü idareler yolda bırakıyor lastik var 4 adet 500tl,lastik var 4 adet 1500tl bunlara göre değerlendirin ltfMercedes - Benz Vito 112 CDI 2003 Model 32.000 TL - 56134131

Kardeşim yurtiçinden alınan 2. el araçlarda motor sınrlaması yok artı bir olay eğer raporunda ve ehliyetinde otomatik vites araç kullanır ibaresi varsa tertibatada gerek yok çünki sol ayak engelliler için otomatik vites araç tertibatlı araç olarak kabul ediliyor aracı al trafiğe git aracının plakalarını istersen engelliye çevir orada dolduracağın form aracın engelli aracı olduğuna dairdir ve trafik o formu vergi dairesine kendisi gönderiyor... buradaki bazı çakallara aldanma mercedesçi arkadaş çakal biraz anladığım kadarıyla yoksa sol ayak engellilerin tertibata ihtiyacı olmadığını bilmesi gerek hoş verdiği linkte açılmıyor

benim bir arkadaşım 3 bin motor disel araç aldı geçen sene kendi üstüne plakayı engelli plakası yaptı MTV den muaf bülent abi kendisi parapilezi, bende aldığımda bir sıkıntı olmazsa burada paylaşırım

MTV'den FAYDALANABİLİRMİYİM ?

Mrb. Bülent bey SOL AYAK POLİO SEKELİ'yim B Sınıfı otomatik vites ticari araç kullanamaz ibaresi yazıyor ehliyetimde 2005 model 1.6 ikinci el bir araç aldım yanlış anlamadıysam son paragrafta sizin yazınızdan almış olduğum alıntıda aynen şöyle yazıyor ( Ancak, anılan Kanun hükmünün malul ve engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından; sağlık raporunda sadece sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olduğu belirtilen malul ve engellilerin otomatik vitesli taşıtlarının başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın, malul ve engelli adına kayıt ve tescil edildiği tarihten itibaren motorlu taşıtlar vergisinden istisna olması gerekmektedir. Sevgili bülent bey kısacası ben MTV'den faydalanabilirmiyim faydalanabiliyorsam nereden başlayabilirim saygılar.....

Evet, MTV istisnasından da ÖTV istisnasından da faydalanabilirsin A.ASKER

Üst Alt