Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el araç devir/tescil işlemleri..?

BaSKaN53

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, babamın adına tescilli aracımı (Engelli aracı değil) kendi adıma tescil ettirmek istiyorum, presedür hakkında bilgiye ihtiyacım var.

Şimdi ben Noterden aracın devrini aldıktan sonra, emniyet ruhsatları adrese yolluyor, buraya kadar tamam, peki ben aracı vergiden nasıl düşüreceğim? (Uygun sürücü belgem ve Vergi indirimli Otomatik vites araç raporum var) ruhsatı aldıktan sonra sırasıyla neler yapmam lazım? ruhsatta engelli aracıdır diye ibare olacakmı? başından geçmiş bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardıcı olursa sevinirim..

Arac engelli araci degilse 2. El aracta ÖTV istisnası olmaz. Yani vergiden düşme yapılmaz. Ancak en net bilgiyi Ümraniye Nakil taşıtlar vergi dairesinden edinebilirsin.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

02121 673 18 18 Aslan ticaret trafik müşavirliğini arayarak gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Aynı durumda olsaydım bu aracı satıp sıfır araç alırdım, bir sürü prosedürle uğraşmak yerine...

ÖTV istisnası değil MTV istisnası olacak sadece

Selda hanım sağolun fakat üzerine verecek param yok, bu araç sıfırdan beri bizde 6 yıldır kullanıyorum ben sadece MTV kurtulmak ve ayrıca engelli park yerlerinde sıkıntı taşamamak için bu işlemi yapmak istiyorum.

aracın noter satışını yaptıktan sonra proje çizdirip muayene yaptıracak ve engelli aracına dönüştüreceksin.yeni ruhsatıın çıktıktan sonra motorlu taşıtlar vergi dairesine işlettireceksin mtv den muaf tutulacaksın.park içinde isparka ruhsat ehliyet ve raporunu faxlatıp isparka kaydını yaptıracaksın...

Mehmet bey çok sağolun, bu arada araç otomatik vites ilave bir aparat gereksinim yok, zaten sürücü belgemde otomatik vites araç kullanır kodu yazılı, ayrıca araç alımı için aldığım rapordada otomatik vites yazılı, yinede proje lazımmı? lazımsa neyi çizdireceğim araçta ilave bir şey yok.?

Sadece otomatık vites kodları var ise

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Proje Yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşım engel sol bacakta ve bu konuyla alakalı tıp fak raporum var, ehliyetimide yeni değiştirdim, otomatik vites kllanır kodu var ehliyetimde, araç alımı için aldığım ÖTV,MTV mhafiyet raporumdada otomatik vitez araç kullanabilir ibaresi var.

Osman ben, tabiki proje yok ben onara dağilim, benim öğrenmek istediğim . [FONT=sans-serif]Şimdi ben Noterden aracın devrini aldıktan sonra, emniyet ruhsatları adrese yolluyor, buraya kadar tamam, peki ben aracı vergiden nasıl düşüreceğim? (Uygun sürücü belgem ve Vergi indirimli Otomatik vites araç raporum var) ruhsatı aldıktan sonra sırasıyla neler yapmam lazım? ruhsatta engelli aracıdır diye ibare olacakmı? başından geçmiş bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardıcı olursa sevinirim..[/FONT]

Kardeş sıfır araç alacaksan vergiden sen düşürmüyorsun bayii hallediyor hepsini

İkinci el alacaksan orasını bilmiyorum

Arkadasim ruhsata engelli araci diye islettireceksin. Daha sonra raporun ile ve varsa proje ile vergi dairesine gidip mtv den duseceksin.

Bende bunu soruyorum işte, ikinci el alınan aracı [FONT=sans-serif]ruhsata engelli araci diye nasıl islettireceğim? araç engelliden alınma değil ...[/FONT]

öncelikle araca tertibat yaptıracak mısın?

ehliyetin olacak yani 78 veya 32.01 kodlu veya her ikisinin olduğu ehliyetin olacak. aracı noterden devralac aksın. tertibat yaptıracaksan proje czdereceksin. yok yaptırmayacaksan trafiğe gidip ruhsata engelli aracı olarak işleteceksin. ehliyetini ve ehliyetin için aldığın raporu götür. tertibatlı kullanacaksın projeden sonra muayene yaptıracaksın daha sonra trafiğe gidip yeni ruhsatını alacaksın.

senin tek faydalanabileceğin hakkın mtv ödememek olacaktır. maliyeden mtv den düşürmeyi de unutma!

10.02 Otomatik vites kullanabilir yazıyor

S.a dostlar, acil bir konu hakkında ciddi bilgiye ihtiyacım var...
Yarın nasipse Kullanmakta olduğum babama ait (Otomatik)[FONT=sans-serif] aracı, noterden satış yapıp üzerime alacağım, araç engelli aracı değil, benim otomatik araç alır muafiyet raporum var, ehliyetimide raporla değiştim, tek öğrenmek istediğim
"R[/FONT]
[FONT=sans-serif]uhsata engelli araci diye nasıl islettireceğim? araç engelliden alınma değil ... Notere raporu ibraz etsem satış esnasında ruhsata işlermi.?[/FONT]

Arkadaşlar başta açmış olduğum konuyla alakalı yaşadığım kesin bilgiyi paylaşmak istedim.
2ci el otomatik vites araç aldım (0'a gücüm yetmedi) Noterden satışı aldım, Ruhsat çıktı, akabinde, Raporumu sisteme girip, "Engelli aracı" ibareli yeni bir ruhsat çıkarttılar (170TL.) ayrıca bana vergi dairesine verilmek üzere bir evrak verildi, o evrak-raporum-ehliyet fot-ruhsat fot birlikte nakil vasıtalar vd (Ümraniye) İstanbul için. Gittim ilgili birim evrakları inceledi, sisteme girişi yaptı, artık MTV muhafiyetim var. Ayrıca Trafik şb ve İspark kayıtlarınıda tamamdadım, ispart sadece plakayı sisteme giriyor Emniyet ise engelli park kartı veriyor..! Dilim döndüğünce anlattım umarım işine yarayanlara faydamız dokunur, kalın selametle.

Üst Alt