Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el araç için elden gaz fren tertibatını nasıl yaptırabilirim?

on-off

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar

ikinci el araç aldım. elden gaz firen tertibatı için yapmam gereken prosedür nedir?

sanayide taktıracak ustam var ama bunu ruhsata işletmek için plan proje tse belgesi gibi prosedür nedir sırasıyla ne yapmam gerekiyor. bu proje çizecek mühendisin sadece makine mühendisi olmasımı lazım ?
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkürler.

Kağıt işleri, bürokrasi kısmı arabaya çeki demiri taktırmak ile aynı. Eğer kimseyi bulamazsanız özellikle bu işlerle ilgilenen, çeki demiri takan bir yere gidip sorabilirsiniz.

bu konu hakkında detaylı bilgisi olan arkadaş bekleniyor :)

Tertibatı yapacak bir firma veya mühendis bulmak. Zaten çoğunluğunu onlar hallediyor. Tertibat için proje çizilecek, TSE'den onay verilecek. Ayrıca bu durumu MTV'den yararlanmak için vergi dairesine ilgili evrakları vermelisiniz.

ben aracı şahıs olmasın istiyorum. ve bu presüdürleri kendim halletmek istiyorum. proje çizimi için illlaki mühendis lazım o ayrı neyse artık sora sora öğreneceğim kurumdan burayada yazarım.

1-Sağlık kurulu raporu
2-Makine mühendisi proje çizimi ve TSE'den onay (Makine Mühendisi bunu yapıyor)
3-Fatura karşılığı yetkili servisten veya bir ustadan araç tadilat-proje montaj işi
4-Tüvtürke muayene, Ek 1 diye bir form var. Bunu araç sigorta işi yapan yerlerden temin edebilirsiniz
5-Eğer aracı sizden başka 3. dereceye kadar olan akrabalarınızın da kullanmasını istiyorsanız tekrar montajlı hali ile TSE'ye gidip normal kişilerin kullanımına uygundur raporu
6-Trafik Tescil ve yeni ruhsatın çıkarılması.
İşlemler bu şekildedir.

Üst Alt