Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el engelli aracını nereden bulabilirim?

nesrin1986

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar benim % 52 engelli raporum var daha önceden b sınıfı ehliyetim vardı. Ehliyetimde sadece otomatik vites arac kullanabilr yazıyo ehliyetimi yine değiştirmek zorundamıyım değiştirirsem de nasıl değiştirebiliyorum. araç almak içinde ne gerekiyo acaba biliyomusunuz. bir de nasıl bir indrim oluyor ikinci el engelli aracını nerden bulabilirm

bir sorum daha olacaktı diyelim ki sıfır araba aldım 5 yıl satmama zorluğu varmış. satmak zorunda kalsam nasıl bir prosödür oluyor. ikinci el alınırsa ne kadar yıl satmamam gerekiyo

Ortopedik rahatsızlığınız yok ise araç alımında ÖTV'den muaf olamazsınız.. Olabilmek için özel tertibata ihtiyaç duymanız ve özel tertibatlı araç kullanabilir / H sınıfı alabilir raporunuzun ve H sınıfı ehliyetinizin bulunması gerekir.

ama ben şöyle birşey duymuştum h sınıfı ehliyeti alıp da otomatik vites arac kullanabilr diye yazarsa eğer alabiliyomusum öyle birşey olabilrmi ortopedik rahatsızlığım var ama sinir sistemi diye geciyo ayaklarımda güç kaybı yaşıyorum

b sınıfı ehliyetimi nasıl h sınıfına çevirebilirm

Söylediğiniz yalnızca sol alt ekstremiteden rahatsızlık söz konusu olduğunda geçerli, "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor ve ehliyet ile ÖTV'den muaf olmak..
bknz: http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/55000-kimler-arac-aliminda-vergi-avantajindan-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Ancak siz yalnızca ayaklarınızda güç kaybı hissediyorsanız, ellerinizde ve kollarınızda yoksa bu güç kaybı, gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanabilir rapor ve bu ibareye ait H sınıfı ehliyetiniz olmak zorunda..

B sınıfı ehliyetinizide H sınıfına dönüştürmek için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den rahatsızlığınıza ait gerekli olan ibareye ait raporu alıp kursa yazılmak, sonra direksiyondan geçmeniz gerekiyor ve sonra da H sınıfı sürücü belgenizi trafikten alabilirsiniz.

Üst Alt