Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el normal bir aracı satın alma işlemleri nasıl yapılıyor?

mertsahin1986

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Normal bir 2.el aracı engelli biri satın alsdığında nasıl bir prosedür işlemekte. Yani direk olarak alım satım yapılabiliyormu başka birşeyler yapmak gerekiyormu. Birde MTV den muaf oluyormu.

ÖTV sadece sıfır faturalı araçlar için geçerlidir. Bunu devlet sağlıyor, normal bir ikinci el aracı aldığınızda faturası olmadığı için ÖTV'den muaf alamassınız.

Orası aşikar ötv ile ilgili değil sorum. Sorum alım satım yaparken nasıl bir yol izleniyor, prosedür nedir. Yinede cevabın için teşekkürler.

Alıp tertibat taktırıyosun (varsa), sonra muayene götürüyosun.
Sonra mtv için vergi dairesine başvuruyosun.
Bu benim tahminim.

Mami junior un da söylediği gibi noterden normal şekilde satış işlemini yapıyorsun geçici ruhsatınla tertibat şartı varsa proje çizdiriyorsun fiyatı anlaşmana baglı en yakın TSE den projeyi onaylattırıyorsun cüzzi miktarda harcı vardır tertibattınıda araç üzerine montajını yaptırıyorsun sonra tüv türk e gidip tadilat muayenesi yaptırıyorsun sonrada 140 tl trafik tescile gidip ruhsatıa işlettiriyorsun 70-100 tl arası maliyetli sonrada maliyeye beyanda bulunuyorsun mtv den muaf olmak için.
tertibat şartın yoksa sadece noterden satş işlemini yap sonrada marşa bası gez.
Not:tertibat proje tse den onaylatma işleri yapan aracılarda varmış piyasada ben ugraşamam dersen vekalet verirsin senin adına her işlemi yaparlar bilğin olsun.

İnsan gibi yardımcı olmak istiyorum, ancak biz engelliler bile birbirimizi anlamadıktan sonra sıradan vatandaşların anlamıyor olması çok normal...

burock;
ne gibi bir birimizi anlamıyoruz ve sıradan vatandaşlaın bizi anlamaması neden çok doğal açarmısın düşünceni?

Burak kardeş, adam mtv den bahsetmiş sen ötv ile ilgili yazmışsın.
Arkadaş yinede tşk etmiş, alınganlık yapmamak lazım.

Kötü bişey demedim yada demek istemedim Burak kusura bakma. Ümit ve Muhammet teşekkür ederim cevaplar için. Birşey daha sormak istiyorum. Yani aracı engelli aracı olarak tescil ettirmiş oluyoruz ve engelli aracında geçerli olan tüm kurallar geçerli oluyor. Bu şekildemi mesela işte tertibat olduğu için sahibinden başkası kullanamaz, sadece otomatikse belli yakınları kullanabilir gibi. Yoksa herkes kullanabiliyormu. Ayrıca satarken bir problemle karşılaşırmıyım.

burock ıssırmaya adam arıyor....

adam mtv diye bahsetmiş zaten mtv ile ilgili hiç bişey sormamış ve diğer soruları senin cevabında hiç adamın sorduğuyla alakalı bişey yok dolayısıyla yardımcı olmuş olmuyorsun adam üstelik yinede teşekkur ederim yazmış ne bekliyordun bilmem nerenimi sıvazlıcaktı git aşını ol öle gel birader engelli sağlam farkı yok anlama kapasitesi aynı kolu yok bacağı yok diye farklımı oalcak engelli engelli engelli soru sormanın cevap alamnın engelle ne alakası var başlık normal diyor iyi oku.... .
ha keza illa birini ıssırıcaksan beni ıssır bende pek aşılı sayılmam adamına çatki aklın başına gelsin..

aşılar ücretsiz...

mertsahin1986;

arkadaşım senin raporunda özel tertibatlı(otomatik vitesli)araç kullanır yazıyorsa aracına tertibat taktırmak zorundasın ve senden başka kimse kullanamaz. ilerde satmak istersen tertibatı nasıl taktırırken yol izlediysen ona benzer önce tekrar proje çizdiricen tse den onaylattırıcan sonrada tüv türk te tadilat muayenesine sokucaksın aracı son olarakta ruhsatı düzelttiriceksin.
Raporunda sadece otomatik vitesli araç kullana bilir yazıyorsa istediğin 2. el aracı alıp kullana biliyorsun tertibat vs gerekmiyor aracını sen ve senin dışında herkez kullana bliyor bir sıkıntı yok.

Üst Alt