Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İkinci el normal plakalı araç alımı ile ilgili prosedürler nelerdir?
Arkadaşlar ikinci el normal plakalı opel corsa otomatik vites almak üzereyim tabi bir sorun çıkmazsa h ehliyetim var. Ne gibi prosedürler var plakayı değiştirmem gerekiyormu park kartını nereden almam gerekiyor.
Bende geçen hafta 2.el otomatik vitesli normal plakalı araç aldım.Özürlü plakalı başka bir aracım olduğu için Çok sorun çıkardılar.H sınıfı ehliyetimde tertibat yazdığı için normal plakalı olarak aldığım araca proje çizdirip tertibat taktırman gerekiyor yoksa ruhsatı üzerine yapmayız dediler.Bende hastaneden otom vitesli araç kullanabilir diye rapor aldım ve arabanın ruhsatını benim adıma yaptılar.Dünde ehliyetimdeki tertibat ibaresini çıkartıp otomatik vitesli olması için rapor aldım.yarın ehliyetim H sınıfı otomatik vitesli diye değişecek.İstediğim otomatik vitesli aracı tertibat olmadan kullanıcam inşallah
senin aracın biri tertibatli birı degil nasıl kullanacıksın. pkala degişecekmi şimdi aracı baska ilden alacam işaret konmayacaksa aynı plakayı kullanacam.
sn oturanboğa araçı kendim kullanacam. benim sol ayağımda problem var sağ ayağımda problem yok.
benim öğrenmek istediğim aracın plaka başka şehire ait. eğer ben engelli işaretini ekletme zorunluluğu yoksa plakayı değiştirmeyi duşunmuyorum cunku 110 lira ilave plaka yenileme ucreti istiyorlar.
Şimdi yeni yasaya göre işaret konması zorunlu değil isteğe bağlı ama yasa yürürlüğe girdimi bilmiyorum.otomatik vites li aracada proje çizerler çünkü projesiz nasıl özürlü arabsı olduğunu ispat edeceksiniz ruhsata özürlü aracı diye emniyet yazıyor artı proje çizildikten sonra araç vizeye gidecek senin adına ruhsat çıkacak,yeniden sigorta poliçesi kesilecek,plakan aynı kalabilir değiştirmek istemezsen
ne çok uğraşıyorsunuz siz bu işlerle direkt gideceksin aracı üstüne alacaksın araç alırken noterde öyle şey sormazlar arkadaş biz elli tane araç aldık. H sınıfı ehlietini kendin kullanırsın ikinci el araç alıyorsunuz zorla engelli araçı yapıyorsunuz madem otomatik araç kullanıyorsun sağlamsın işte ne çok abartıyorsunuz böyle çalıştır git bu devlet sana iki kuruş tölerans tanıyorsa kırk çeşit şart koyar önüne.
ben öyle düşünüyorum . ne yapmam gerek T6-T7-T11 kırık prableji , H sınıfı ehliyetim var , ikinci el bir araç alıp tertibat taktırıp kullanmayı düşünüyorum , fakat aracı kendi üzerime alırsam 5 yıl satamassın diyorlar bu doğrumu ? eğer doğru ise eşimin üzerine alıp tertibat taktırsam ben de kullanabilirmiyim ? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
kendi üzerine alabilirsin ikinci el normal plakalı aracı kendi üzerine alırsan 5 yıl falan beklemene gerek yok istedigin zaman satabilirsin. tertibat taktırırsan da o senin durumunla alakalı belki ruhsata işlerler ama onun dışında bir ekstrası olmaz istersen eşinin üzerinede alabilirsin tertibatsız kullanabılıyorsan öylede kullanırsın ruhsat zaten senin üzerine çıkarsa eskisi gibi gidip evrak dolaştırmana gerek yok gittiigin notere söyle ruhsat emniyet taarafından evine gönderilir.