Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci kez iş kazası geçirdim. Haklarım nelerdir?

serhat7820

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iş kazasımı trafik kazasımı ?

merhabalar.

ben 5 gün önce işyerine gitmek için bindiğim işçi servisinin öndeki araca çarpması sonucu oturduğum arka 5li koltuktan fırlayıp öndeki 2 li koltuklara çarptım sol kolum kırıldı.ameliyat oldum sonucunda platin takıldı.

karışık bir durum dedim.durum şu 4 yıl önce yüksekten düşme sonucu iş kazası geçirmiştim sol kolumun dirseğinde parçalı kırık oluştu. 3 ameliyat geçirdim kolumda hareket kısıtlılığı oluştu ve %10 sakatlık oranı ile sürekli iş görememzlik maaşı bağlandı.ve aksilikler peşimi bırakmadığı gibi üzerine trafik kazası geçirip bu seferde aynı kolumun alt tarafından kırıldı.en az 1 ay raporluyum.

sorum şöyle olacak;işe giderken iş yerinin servis otobüsü olduğu için iş kazası raporu yapıldı.kaza trafik kazası olduğundan ayrıca polis trafik kazası tutanağı tuttu.otobüs eski model ve koltuklarında emniyet kemeri yok öndeki araca arkadan çarptığından suçun tamamı bizim servis şoföründe trafik sigortasından tazminat alabilirmiyim.otobüslerin koltuk başına sigorta uygulaması olduğunu duymuştum.bu benim tazminat almam için bir avantaj sağlarmı.yaşamış olduğum kaza iş kazasımı trafik kazasımıdır

Son düzenleme:
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olalım arkadaşa

Yaşamış olduğunuz şey hem iş kazası, hem de trafik kazasıdır. Yüzde 10 un üzerinde kalıcı rapor alırsanız maaş bağlanır. Ama bu maaşın peşin değeri trafik kazası nedeniyle tazminat alırsanız ondan düşülür. Koltuk sigortası ise şehirlerarası taşımacılıkta olur..

öncelikle geçmiş olsun ...koltuk sigortası servis araçlarında da var yaptıran yaptırıyo valla ama sizin serviste varmıdır bilemem.. servisciler bazıları direk kasko ile yaptırıyo bazılarıda çalıştıgı tur şirketleri zorla yapıyo nerden biliyyorsunuz dderseniz 4 yıl serviscilik yaptım..

bilgileriniz için teşekkür ederim.sanırsam koltuk sigortası yoktur kamu iş yeri servisi zaten siyah plaka.ben şuan bu kolumdaki hasar veya platin diyelim bundan bir rapor verileceğini sanmıyorum ama alırsamda daha önceki kazadan ötürü %10 sakatlık raporuna eklenirmi.
((mesela % 3 verildi raporum %13 olurmu))

Üst Alt