Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci kez rapor alırken oranımı düşürdüler. Ne yapmalıyım?

mansion

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Sol ayagımda dusun ayak rahatsızlıgım var yaklasık 8 yıldır duzelmedı afo ıle yuruyebılıyorum. H sınıfı ehlıyet almak ıcın ankara hastanesıne basvurdum %38 oran ıle onayladılar. Raporu alırken keşke %40 olsaydı bı cok ımkandan faydalanabılırdın dıye soyledı heyettekı sekreterler. Hocalar ıle gorustugumuzde yenıden basvurun hemen dedıler ve 2 gun sonrasına yenıden basvuru yaptım yalnız bu sefer %20 ye dustu oran yardımcı olmaya calısan sekreterde sasırdı ve ıtıraz edebılırsınız dıye bılgı verdı. Sımdı bılgı ve tecrubelerınıze dayaranarak nasıl bır ıslem yapmamız gerekıyor . ıl saglık mudurlugune gıdıp ıtıraz dılekcesı mı vermem gerekıyor

Dediğiniz gibi İl Sağlık Müd.'ne itiraz etmelisiniz. Sizi yeniden başka bir hastaneye sevk ederler. Eğer iki rapor arasında fark olursa bu durumda hakem hastaneye sevkediyorlar. Hakem hastanenin verdiği rapor geçerli oluyor.

İtiraz öncesinde veya itiraz edip yeni rapor aldıktan sonraki işlemlerden sonra yine olumsuz sonuç alırsanız her 6 ay gibi bir sürenin sonunda yeniden Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den herhangi birine başvurup rapor alma hakkınız var. Eğer bu hakkınızı gasp ederlerse öncelikle hastalığınızın ilerlediğini gerekçe olarak gösterirsiniz...

Düşük ayak için sakatlık oranı cetveli 'ne göre şu tablodan oran veriliyor:
[FONT=sans-serif]Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (periferiksinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları , santral sinirsistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)[/FONT]

[FONT=sans-serif]1-[/FONT]hafif[FONT=sans-serif]-Ayağa kalkabiliyor:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20 [/FONT]

[FONT=sans-serif]2-[/FONT]hafif[FONT=sans-serif] Orta-Ayağa kalkabiliyor:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kısa mesafeyizorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40 [/FONT]

[FONT=sans-serif]3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60 [/FONT]

[FONT=sans-serif]4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80[/FONT]

KKELEBEKK TESEKKUR EDERIM,

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyizorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

BU KISMA UYUYOR BENIM RAHATSIZLIGIM ITIRAZ EDIP SANSIMI DENEYECEGIM .

Mansion geçmiş olsun
Sizinle nasıl irtibata gecebiliriz
Benimde düşük Ayağım var ve raporları karsilastirsak bilgi alışverişi yapsak

KKELEBEKK Hanım, mansion nick'li arkadaş ''Hocalar ıle gorustm yenıden basvurun hemen dedıler ve 2 gun sonrasına yenıden basvuru yaptım'' diyor rapor üstüne rapor oluyormu oluyorsa nasıl oluyor açıklama lütfen :)

Kardeşim, sana oran veren doktorunu bul. Onunla konuş, niçin böyle olduğu hakkında bilgi al. Ona göre sonraki hamleni yap. Bu senin için hem aydınlatıcı hem de çözüme çabuk ulaşmanı sağlar. Bu çok etkili bir yöntemdir.

Tekrar rapor al. Ben 3 sefer aldım 2. de düşünce tekrar rapor aldım, sıralamam şöyle;

1. %60
2. %40 (yanlış hesaplamışlar)
3. %82

toprak1453

sonuçlar cıkınca buldum ve sordum aynen ama bu sefer kı degerlendırmenın farklı oldugunu soyledı. ıstersen ıtıraz et dedı bana sadece :(
Mustafa_33

IKINCI RAPOR A ITIRAZ ETMISMIYDINIZ SIZ?

Benim ülkemde işler karmakarışık,insanlara eziyet çektiriyorlar yazıklar olsun.Kimse yaptığı işin bilincinde değil olan benim masum engelli kardeşlerime oluyor.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu İtiraz Hakkı

Aşağıda ki adınları izlemeniz gerekiyor :

Engelli sağlık kurulu raporuna; engelli, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk engelli sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, engelli sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen engelli sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen engelli sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise engelli sağlık kurulu raporu kesinleşir.
Engelli sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve engelli sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin engelli sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu - Nasıl Alınır? | Engelli Blog

mansion

Hayır etmemiştim, bir süre sonra direk müracaat edip yeni rapor aldım. Hakem hastaneye gitmek istemedim çünkü o berbat çekim acılarını tekrar yaşamak istemedim. Bu şehirde de hiçkimse o çekimleri yapamaz bana.

Üst Alt