Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci raporun ardından hakem hastaneye sevk edildim..?

hermes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar arkadaşlar

yüzde 40 ortopedik engelli raporum varken şeker ve kronik astım hastalısı olunca bunları da ekletmek için ankara il sağlıktan rapor itirazı ile ankara numuneye başvurdum oradanda yüzde 54 çıktı ..

şimdide hakem hastane olan mevkii hastanesine gidin muyane olun diye yazı gelmiş süreci bilen var mı

Son düzenleme:
hermes

İki rapor arasında fark olduğunda hakem hastaneye sevk kaçınılmaz oluyor. Sevk ettikleri hastaneye gidip belirleyici olacak olan raporu çıkarttırmanız gerek.

peki verilen yüzde 54 den daha yüksek çıkma durumu olur mu? muayene süreci en baştan mı başlar?

Son düzenleme:
oturan boğa raporda ekleme yeni hastalık çıkarsa ve 6 ayı geçmişse de yine hakem hastaneye gönderirler mi ... cevap yazarsan çok sevinirim..

Arkadaşlar geçmiş olsun. Allah herkesin kalbime göre versin. Bir şey soracaktım ben de. İlk rapor aldığım hastane raporuma itiraz edeceğim , bu arada bu hastane hakem hastane statüsünde. Beni il sağlık son karar mercii olarak ilk rapor aldığım hastaneye gönderir mi?

Benimde en son rapor aldığım hastane hakem hastane statüsünde keşke direk oraya gonderseler zaman kaybı olmazdı bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim

arkadaşlar hakem hastane iki rapora bakarak karar veriyor hakem hastanenin polikinikteki doktorlar ne yazmışsa onlara bakarak değerlendiriyor %70 ikinci hastane ne vermişse o oranı verirler

Arkadaşlar rapor için başvurdum. Ama cetvelde bu hastalık için gösterilen asgari orandan bile düşük bir oran verdiler. Daha doğrusu oran vermediler. Sonuç % 0. yani sağlıklıymışım! Heyete aynı hastalığı olan bir yakınımın raporunu da göstermiştim. Ona başka hastane %40 vermişti. Şimdi̇ sadece itiraz yolu görünüyor ama gönderecekleri diğer hastanenin de benzer bir oran vermesinden korkuyorum. Benim raporuma sürekli yazmışlar. Bu artık ömür boyu başka bir hastaneye ilk defa gidiyormuş gibi başvuramayacağım tek yolun itiraz olduğu anlamına mı geliyor? Forumda bazıları 6 ay sonra başka hastaneye başvurulabilir yazmışlar. Şu durumda ne yapabilirim.

OturanBoğa
sayın arkadaşım vergi indiriminden faydalanıp %40 rapor aldım.. 1 yıl sonra kontrole Celal bayar üniversitesine sevk oldum Bu kez Tip 2 diyabet hastası olduğumdan oda eklendi %64 ağır özürlü rapor aldım. Ancak SGK iki rapor arasında fark var diye Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk etti ki şeker hastalığından kaynaklığından bu farkın olduğunu söylesemde.
Tepecik hastanesine gittim. Bana 10 Mart ta gün verdiler.. sizce o gün kurul mu olacak ve bu %64 (10 Prof imzalı) oranlı raporu yok sayarlar mı.. Saygılarımla

Üst Alt