Bence buraya sormanız garip. Çünkü madem okumak istiyorsunuz, bir hedefiniz olmalıydı. Bir de size Ösym rehberindeki onlarca bölümden tavsiyede bulunabilirim ama önemli olan hangisinin iş sahasi olduğu, maaş ve imkanlarinin iyi oldugu degil, sizin ilgi.alaniniz ve seveceginiz bir bölüm olmasi.
Ayrica sağlık bölümleri sözel değildir, tavsiye etmem. Illa ki tıbbi terminoloji ve anatomi egitimi almak zorundasiniz. Buna matematik /biyoloji gibi dersler de eklenebilir.
Mesela lojistik okudunuz diyelim, sosyal.acidan ne kadar aktifsiniz, sahada calisabilir misiniz? Tüm bu faktorleri bilmeden tavsiye vermek de yanlış olur
Açın Ösym sitesinden sözel puanla alinan bölümleri, kendinize en yakin gelenleri bir kagida yazin, internetten arastirin iş kosullari nedir, alanda almaniz gereken dersler nelerdir ve siz bu derslere ne kadar uygunsunuz? Bunun muhasebesini yapıp o sekilde hedef belirleyin, sınava da bu hedefe göre çalışın.
Bir de neden 2 yıllık? 4 yıllık hedefleyin elinizden geleni yapin, neden kendinizi en düşük seviyeye odaklıyorsunuz?
Simdi tercih yapacak olsaniz ve puanim.dusuk nereyi tercih edeyim deseydiniz hadi puanı belli mecburen 2 yıllık yazin derdim. Ama daha girmediginiz ve hazırlık yapacağınız bir sinav icin simdiden kisitlamaya girmeniz ve insanlardan da nereyi secsem demeniz yanlış geldi bana.
Bu arada yaş kaç, hangi alandan mezunsunuz ilk uni olarak ve lise mezuniyet bölümünüz?
Ben 2003ten beri Ösym kılavuzlarını takip eden, son birkac senede de baska sınavlara girmiş biriyim artik Ösym bana özel bir kadro verse yeridir
O yüzden yukarida bu sekilde yazdim.
Ayrica yorumlarda iş alanı denmiş, şu an ülkemizde en iyi.meslekten mezun da olsaniz is bulma olasılıgı riskli. Siz eğer illa ben mühendis olmalıyım der ve ona çalışırsaniz, kendinizi de okudugunuz alanda gelistirirseniz zaten bir sekilde is bulursunuz. Gelistirmekten kastım, o mesleği icsellestirmek, konuyla ilgili kitap okumak, araştırma yapmak, egitimlere katilmak, gonullu stajlar yapmak ya da is sahasiyla.ilgili isi öğrenmek için ucretsiz calismak, gibi...