Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci üniversitede hangi bölümü yazarsam kpss tercihlerinde daha çok işime yarar?

06serpil

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
ben 4 yıllık iktisat mezunuyum. ikinci üniversitede 2 yıllık bir bölüm okumaya karar verdim. ENGELLİ KPSS de işime yarar diye düşünüyorum. ama bölüme karar veremedim. çünkü en çok hangi bölümlerde ihtiyaç var yada memurlukta hangi bölüm kullanılıyor daha çok bilemedim. sizce:
1- Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı
2- halkla ilişkiler ve tanıtım
3- insan kaynakları ve yönetimi
4-sağlık kurumları işletmeciliği
5- sosyal hizmetler-bunda staj şartı olduğu için pek sıcak bakmıyorum.
düşündüğüm bölümler bunlar. bugün kesin karar vermeliyim.yardımcı olur musunuz???

birde şöyle bir şey söz konusu ben sınava 4 yıllık mezun olarak mı gireceğim yoksa 2 yıllık mı tercihi nasıl yapacağım? bilen birileri varsa beni aydınlatırlarsa çok sevinirim...

arkadaşlar bir fikri olan yada aynı duruda olan biri yok mu??

sınava dört yıllık olarak girersiniz ben sizin yerinizde olsam yüksek lisans haricinde okumayacaksanız önümüzdeki iki yıl sadece sınava çalışırsanız daha iyi sınav yatırımı olur sınav klavuzunda bilgisayar dersi görmüş olanlar bilgisayar işletmenliği seçebilir diyecekler büro yönetimi görmüş olanlar ... yı seçebilir diyecek onuda iktisatta görmüşsünüzdür zaten. bence iki yıllık bir okul okumanıza gerek yok

mantığım şu yanlış mı bilmiyorum ama:memur alırken nitelik kodlarında yazıyorya büro yönetimi mezunu şartı diye bende sırf bu şarta uygun olup tercih alanımı genişletmek için düşünmüştüm 2 yıllık okumayı. ama şöylede bir çelişki var ben lisans olarak giracaksem tercih kısmıda lisans olacak ve büro yönetimininde lisans olması gerekiyor. önlisans kısmındanda başvuru yapabilir miyim??

İki yıllık bir okul okumayın bence de. Ekpss ye hazırlık yapın. Zaman kaybetmeyin derim. AÖF de bile dört yıllık okuyanları iki yıllık bir bölüme sınavsız geçişle almıyorlar.

memurken okusak maaşa etkisi olan bölümler var mı?

4yıllık mezun olarak atandıysanız yok. 2yıllık önlisans olarak atanıp,dört yılllık lisansa tamamlarsan veya ortaokul lise mezunu olarak atanıp üniversite bitirirseniz fark oluyor.

Serpil hanım okulu bitirince sanırım mezun ılduğunuz okulu ösym den düzelttirip öyle tercih yapıyorsunuz. Sistemde bilgiler otomatik olarak güncel bekliyor çünkü.

Dün şöyle bir yol izledim.zaten 4 yıllık iktisat mezunuyum ve yapacağım 2 yıllık tercihler hiç işime yaramayacakmış osym ile konuştum ve 4 yıllık sosyoloji okumaya karar verdim. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı alımlarına yatırım yaptım:))

Üst Alt