Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkramiyeden vergi kesintisi ve sendika aidatı alınması doğru mudur?

mcmtel

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba. bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

colon-ca, t3n1m0, %80 engelli (sürekli) rapor verdiler. ankaradan vergi indirimi talebim (1.derece) onaylandı ve işyerime başvurum mevcut.
2013 temmuzdan beri raporluyum (kemoterapim bitti ve ve ikinci 3 aylık kontrolüme başladım) ve ödemelerimi sgk dan alıyorum. bu durumda;

1- işyerimden adıma sadece sözleşme gereği olan sosyal paket (iaşe,çocuk yardımı) yatıyor. maaş olmamasına rağmen sendika bu paradan aidatını kesiyor. bu yasal mıdır? ne yapmalıyım?

2- 1. dereceden vergi indirimi hakkım olmasına rağmen işverenim (belediye personeliyim) devlet ve sendika ikramiyelerinden vergi kesmiş. Bu işlem doğrumudur? Değilse ne yapmalıyım?

bilgilendiren arkadaşım olursa sevinirim.

bizim sendikamız saat ücretiyle bir günlük çalışma saatini çarparak sendika aidatı olarak kesiyor. yani saat ücretin 5 lira ise 5 TLX7.5 SAAT =37.5 tl kesiyor

dediğim gibi ben işyerinden maaş almıyorum. sadece sosyal paketi alıyorum. o da maaşımın nerdeyse 6 da 1 i. maaşım olmamasına rağmen sendika bu sefer adıma yatan bu sosyal paketten kesinti yaparak bir yevmiye tutarı olan aylık aidatını kesiyor.

işyerinizden maaş almıyorsunuz ama ssk dan maaş almaya devam ediyorsunuz anladığım kadarıyla
bilgim yok malesef

O sizin fiili çalışma gününüze bağlı bir ücret değil, üyelik aidatıdır.
Siz bir derneğe,lokale vs üye olduğunuzda oraya gitseniz de gitmeseniz de sağladığı imkanlardan faydalanmasanız da o aidatı ödersiniz.
Ancak sendika aylık aidatını maaşınızdan tevkif ettirdiğine göre ayrıca ikramiyeden aidat alamaz.

Üst Alt