Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkramiyeler sebebiyle bakım aylığımızın kesilmesi söz konusu!?

sait2337

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar Annem babam icin bakici ayligi almakta.fakat babam ayni zamanda emekli ve devletin vermis oldugu bayram ikramiyesini sosyal politikalar gelir olarak gormekte ve bununla birlikte kisi basina dusen geliri asiyorsunuz deyip maasimizi kesecekler.Bunun icin ne yapabiliriz acaba..

İkramiyeye karışılmaz
Nasıl oluyor daha devlet kanun bile çıkarmadı, Kurban Bayramı'ndan sonra belli olacakmış.
Söyleyen sıradan Memurlara bakma

Zorro.Bizzat Sosyal politikalara gidip sordum kesilecek ve bircok kisi magdur olacak dedi.Babamin maasi 1795 tl ve toplamda 2000 tl ikramiye almis olacak ve 2000 tlyi 12 bolunce 166 tl cikiyor onuda emekli maasinin ustune ekleyince kisi basina dusen fiyat 981 tl oluyor. Ayrica esimin amcasida ayni durumda Ankarada yasiyorlar beni arayip evlerine denetime gelip arastirma yapmislar ve maasimizi kestiler dedi.

@sait2337
bu hesaplama yılbaşına kadar geçerlı.kesılınce yılbaşında hemen yenıden başvurun .ramazan bayramı ıkrmaıyesı engel olmaz kurban bayramı ıkramıyesıne kadar maaş alırsınız

evde kaç kişisiniz

Ewde 2 kisiyiz.Zaten onumuzdeki ay kurban bayrami.

Ben engelli degilim babam engelli.Annemle babam ayni ewde kaliyorlar.onun icin 2 kisi dedim.

Böyle bir saçmalık olur mu ya, devletin buna acil bir çözüm üretmesi lazım. Bayram ikramiyeleri, bakım aylığı vesaire hesaplanırken gelire dahil edilmemeli. Devlet bir eliyle veriyor diğer eliyle alıyor. Senede 2 kez verilecek ikramiye için yaz-boz tahtasına dönecek bu hesap işleri :mad:

Son düzenleme:
Aynen öyle erdogan bey..Az once gittim sosyal politikalara soyledim.bizim 13 TL aşmakta diye.daha sonra geri odemek cikmasin diye..Binlerce kisi magdur olacak.Bimere cimere yazi yazin diyorlar

Maalesef babam emekli olduğunda ikramiyelerle birlikte 60 tl aşıyoruz. Umarım bayramda çıkacak yeni torba yasa ile bu mağduriyet ortadan kalkar. Bakıcı maaşımızdan bize 80 tl kalıyordu. Gerisi ev kirası. Allah hepimize kolaylıklar versin.

Allah hayirlisini versin.Inan bizde ayni durumdayiz.Boylede giderse cok magdur olacaklar..

sait2337
olsun kardeş bu işlem bu yıl sonuna kadar geçerli .1019 da yılbaşı ertesi hemen yenıden başvur ramazan bayramındakı ıkramıye gelrınızı geçirmez kurban bayramınada çok var

sizin aynı evde kalma durumunuz yok mu.

Erdogan Er
hocam devlet akıllı yılda 2000 lira veriyo 10 ay bişi vermıcek çok kişiye 10 ayda yaklaşık vermedıgı her engellıden 12 bin lira kazanacak.kısaca emeklılere verilen ikramıyeler engellılerden çıkmış olacak enazından bir kısmı.ıkramıyeden dolayı evde bakım maaşı kesılen her bir engelli normal 6 emeklının 1 yıllık ıkramıyesını ödemış olacak

Arkadaşlar ben bizzat A. S. B bizzat gittim görüştüm ellerine genelge gelmediği için 1 inci ikramiye de kesilmemiş 2 ikramiye ve genelge bekleniyormuş genelgede şu an sınıra eklenip eklenmeyeceği bilinmediği için maaşları kesmediler

Bilgeadam bende bizzat gidip gorustum hatta babamin maas bodrosunu goturdum..Genelge buraya gelmis ve bana gosterdi.Her ildeki sosyal politikalara gelicek.

ben iki ay önce bimere bu konu hakkında itirazda bulunmuştum..bugun bana dönüş yaptılar,iki ikramiye tutarı 12 ye bölünüp aylıklara eklenecekmiş...Bu bilgi kesinmi dedim..kesin dediler...yapacak birşey yok....hayırlısı...

tirevigo

Aynen bende Bimere yazdim fakat henuz bi cevap gelmedi..Bana gore bu haksizlik.cunki insanlar bu maasla geciniyor.sen bunuda bu sekilde ellerinden alirsan ne yapcak bu insanlar.Bence devletimiz bir cozum yolu bulacaktir.Bugun bulundugum ilin sosyal politikalar mudur yardimcisiyla gorustum bunum buyuk bir sorun yaratacagini ve gerekli yerlere yazilar yazdiklarini soyledi..Allah cumlemizin hakkina hayirlisini versin..

devletimiz herşeye kaynak buluyor..ama nedense engellilere gelince biraz ağırdan alıyor.bizlerde bu ülkenin vatandaşıyız...Umarım kalıcı bir çözüm bulunur..Ancak benim pek umudum yok..Hayırlısı olsun...Ben kendi adıma Bimere,cimere yazdım ve cevabımıda aldım..Olumsuz......RABBİM hakkımızda hayırlısını versin...

selam arkadaşlar ikramiyeler sebebiyle maaşı kesilen oldumu..Bizim maaşı kestiler

Melek hanım kolay gelsin;Öncelikle bu platformda arkadaşlara bilgi yardımında bulunduğunuz için çok teşekkür ederim..Ben 1795 TL emekli maaşı alıyorum görünürde yatan o miktar ayrıca her ay maaşımdan minimum 50 TL kesiliyor ilaç vs parası..Evde 2 kişiyiz Eşim bana bakım parası alıyordu ve devletin vermiş olduğu ikramiyeler yüzünden maaş kesildi ve bizim için çok kötü oldu.gelir kriterini 13 TL aştınız denildi ve mağdur edildik.Konu ile alakalı bir Millet Vekili ile konuşup durumu aktardım ve konuya mutabık olduğunu ve bu konuyu meclise taşıdıklarını söyledi fakat bi ses çıkmadı..Konuyla alakalı sizinde bilginiz vardır ve bizlere nasıl bir yol takip etmemizi önerirsiniz..Teşekkürler

@sait2337
öncelıkle kesıntılere bakmazlar aldıgnız maaş neyse onu hesap ederler.

1795 + 166,666(ikramıyenın hane kişi sayısı olan 2 ye bölünmemiş hali) : 1961,666 / 2 : 980,833 hesaplamayı böyle yapmışlar ve sınırı geçiyo amma hesap yanlış .hesaplamayı aldıgnız 2 bayram ikramıyesi olan 2000 tlyi 12 ye bölmüşler ve maaşınıza eklemişer bu hesaplama yanlış.doğru hesap aşağıdaki gibi olacak ikramıyeyi 12 ye bölünce çıkan 166,666 yıda evde 2 kişi olduğunuz için 2 ye bölüp maaşınıza öyle ekleyecekerdı ve sınırı geçmediğiniz için maaşınız kesılmeyecekti
1795 + 83,333(ikramıyenın hane kişi sayısı olan 2 ye bölünmüş hali) : 1878,333 /2 : 939,1665 sınır 967,27
Vakfa gidip hesaplamayı nasıl yaptıklarını sorun

@sait2337
maaşınızn kesilmemesı gerekıyo yanlış hesaplamıslar

hesaplamayı sizin dediğiniz gibi yaptılar 1795+166 olarak

sait2337

hesaplamaları doğru arkadaş dediği hesap yanlış ama 18 lira için kesmeleri çok yanlış

sait2337
mesajımı ıyı okuyunuz ben bahsedılen gibi yaptılarsa (1795 + 166 ) yanlıs dedım devamındada nasıl yapmaları gerektıgı yazdım.
kurum ıkramıyeyi dogru hesap etmış yuvarlak hesap 167 tl ama evde 2 kişisiniz o 167 de 2 ye bölünüp maaşınıza eklenecektı böyle yapınca gelrı geçmıo ve maaşınızda kesılmıcektı.kuruma gidip durumu anlatın ikramıyeyı (167 yi) 2 ye böldürn .yukardakı mesajımı ıı okuyun.

posmeh
kardeş kurumun hesaplması yanlış.hane kişi sayısına bölmeden dogrudan eklemısler.

sait2337
gelirden yapılan kesintiler dikkate alınmaz. net emekli maaş miktarın dikkate alınır.
hesabını kontrol edebilmem açısından;
2018 yılının ilk altı ayında aldığın emekli maaş miktarını,
1 temmuzdan sonraki zamla aldığın (2018 yılının ikinci altı ayında aldığın) emekli maaşı miktarını,
bilmem lazım.
dini bayramlarda ise zaten 2 ikramiye aldın (2000 TL)

başka gelir yoksa istedğim bilgileri buradan yaz lütfen, hesabını kontrol edeyim.

evde bakım aylığında hanedeki tüm gelirlerin tek tek aylık ortalaması bulunur ve toplanır. sonra da hanedeki kişi sayısına bölünür.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir, 967,27 TL ve üstünde çıkarsa aylık kesilir.

-mka
yaptığın hesap yanlış.
[SIZE=1]hanede tespit edilen aylık gelirler bu 166,67 TL toplanır ve hanenin toplam aylık geliri bulunur.
hanenin toplam aylık geliri de hanedeki kişi sayısına bölünür.
ha bir diğer yöntem olarak tek tek her aylık gelirin kişi başına düşen miktarını bulup, sonra da hepsini de toplayabilirsin. ama sen öyle de yapmamışsın.
uzun uzadıya yanlışını anlatmakla zamn geçirmek istemiyorum. yukarıdaki hesabın yanlıştır.[/SIZE]

Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Temmuz ayı itibariyle zamlı maaşım 1795 TL ve 2018 de Ramazan ve Kurban Bayramı için toplamda 2000 TL ikramiye aldım ve başka hiçbir gelirim yoktur. Hatay Antakya Sosyal politikalarla görüştüğümde kişi başına düşen geliri 13 TL aştınız ve maaşınız kesilecek dediler ve 01.08.2018 tarihi itibariyle maaş sonlandırıldı..

Sosyal politikaları arayıp senin anlattığın gibi anlatıp konuştum..öyle bişey yok bizden dahamı iyi bileceksiniz ve biz bu işi 10 yıldır yapıyoruz deyip konuyu kapattılar..

sait2337

hesaplamaları doğru arkadaş dediği hesap yanlış ama 18 lira için kesmeleri çok yanlış

18 bile değil 13 tl için kesildi

sait2337

bahsettiğin il müdürlüğü bu mu?https://hatay.aile.gov.tr/
hatay aile, çalışma ve sosyal hizmetler il müdürlüğü mü?

hesabını sadece 1 temmuzdan sonraki zamlı emekli maaşın olan 1795 TL üzerinden mi yaptılar?

bu 2 sorumu cevaplarsan acil olarak, sevinirim. hakikaten çok kızdım bu olaya. ilgili birimlere bu hesaplamayı şikayet edeceğim çünkü. şikayet etmeden önce işlemi nasıl yaptıklarını kesin olarak bilmem lazım.

senin bir yıllık emekli aylığının ortalamasını almaları gerekirken sadece altı ayın ortalamasını almışlar. bu hesap yanlış!

1.1.2018 - 30.06.2018 tarihlerinde aldığın emekli aylığı miktarı ne kadar?

1.07.2018 -31.12.2018 tarihlerinde aldığın net emeli aylığı miktarı dediğine göre 1795 TL

Son düzenleme:
Evet yazdiginiz il müdürlüğü bu..Bana söylenilen Agustos ayi itibariyle alacagin ikinci ikramiye olan 1000 TL den dolayi maas kesilecek..Ayrica Zamdan önce aldigim maaş 1644 TL diye hatirliyorum.

sait2337

aile, çalışma ve sosyal hizmetelr bakanlığı denetim biriminde olan bir arkadaşla da senin durumunu konutuk. o da bana katılıyor.
bir itiraz dilekçesi hazırlayacağım senin için.
bana ocak 2018 - agustos 2018 tarihlerinde aldığın emekli maaşlarının miktarları lazım. net miktarlar.
bunları kısa sürede bul ben de dilekçe hazırlayım. karara itiraz edeceğiz.
ayrıca, kesinlikle bu olayı bakanlığa şikayet edeceğim hafta içi.

Cok tesekkur ederim ilginden dolayi..Pazartesi günü maaş dökümü bulmaya calisacagim Ocak ve Agustos aylari icin daha net olur diye..Hayirli geceler dilerim

sadece ocak ve agustos değil. ocaktan ağustosa kadar olan 7 aylık maaş miktarları lazım.

Üst Alt