Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İktisat'ı bırakıp Hukuk bölümünde okumaya başlayayım mı, karar veremedim?

volkano39

Üye
Konular
166
Reaksiyonlar
10
psikoz hastasıyım ve 6 yıllık memurum. daha önce pamukkale iktisat okuyordum bıraktım. şimdi tekrar üniversite sınavına hazırlanıp hukuk okumak istiyorum. kırklareli nde oturuyorum önce denizli ye gidip kayıt sildirmem lazım sonra da hukuk a gireceğim 35 yaşında okul bitse savcılık için yaş sınırını geçer miyim yoksa bunlara hiç gerek yok mu, bana rahat mı batıyor, dersaneydi kurstu siz olsanız böyle bir şeye kalkışır mısınız yoksa hiç riske girmez misiniz?

Görevde yükselmeyi neden düşünmüyorsun hocam.

psikoz hastasıyım ziraat müh veya veterinerlik yapabilecek durumda değilim ayrıca hukuk gelmezse tarih düşünüyorum.

volkano39

Bana sorarsanız çok isabetli olur ancak şöyle bir sorunla karşılaşacağınızı da unutmayın lütfen: 1700 ve 2802 sayılı kanunlara göre hakim ya da savcı olmanızın önünde ciddi engeller var. Zira engellilik hali bu durumu zorlaştırıyor. Ama ilk olur ve dava açarsanız her türlü kazanacağınızı düşünüyorum. İç hukuk size istediğiniz kararları vermezse bile uluslararası mahkemelerde %100 kazanırsınız...

volkano39

Sevgili arkadaşım içinden geliyorsa çok yoğunsa bu isteğin şansını dene ancak 35 yaşında okul biterse savcı hakim olamazsın bu bir, avukatlık yaparsın ki bilemiyorum vicdanının sesini susturmak, haksızı haklı kılmak vs. işin rengi gereği yanlışları doğru saydırma çabasına gireceksin, stres,vicdan bilemiyorum ne kadar dğru bir karar olur ??? hakkında hayırlısı olsun diyelim.

zonguldak işletmeyi yazmadığıma pişmanım

2006 yılında öss ye girdim.puanlar açıklanınca ümitsizliğe kapılıp tercih yapmadım. sonradan karaelmas işletmeye puanımın yettiğini gördüm ama iş işten geçti. ertesi sene 2007 de de Kocatepe işletme yazacağıma Pamukkale iktisat yazdım. okulu bitiremedim şimdi 6 yıllık düz memurum ömss ile girdim.ama içimde bir pişmanlık var. 2007 de psikoz hastalığına yakalandım.zonguldak işletmeye girseydim belki de hastalanmazdım diye düşünüyorum.

merhaba KAZANDI İSENİZ evet hukuk okuyun ...birde hedefiniz nedir? sadece fakülte okuyup ders geçmek tek başına bişey ifade etmiyor . meslek buda önemli tabii. ama başka hedefiniz var mı? (akademik çalışma yapmak gibi) ..

ama tabi şurası da muhakkak henüz kazanmadıysanız (veya sınava girmediyseniz ve yeterli puanı almadıysanız) bu konuşmalar muamma dan ibaret.

kendi açınızdan yaşa takılmayın (resmi bir engel varsa gözönüne alacaksınız ama) çünkü 50 yaşından sonra okuyanlar biliyorum.

Üst Alt