Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl Milli Eğitim aday memurken tayin isteyemezsin dedi!?

Hülya1994

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Psikolojim çok kötü durumda lütfen yardım edin bana :( Bilgisi olan cevaplasın lütfen.
Aday memur tayin alamaz 1 yıl diyor il mem, ama aday memur yer değiştirme yönetmeliği gördüm nette ne yapacağımı bilemez haldeyim. İlçe Mem den Okula geçmek istiyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen

Hülya1994

İl dışı tayin isteyemezsin adaylığının kalkması gerek ama il içi tayini engelinden dolayı yaparlar, bulunduğun ilin il milli eğitim müdürlüğünde ki atamadan sorumlu şube müdürü ile görüşerek engelinden dolayı evinin yakınında olan okula görevlendirilmeyi talep et sorun çıkarmayacaktır ancak yapamayız deme ihtimaline karşı insan kaynakları genel müdürlüğünün 18/12/2014 tarih ve 41289672/903.02/6634644 sayılı yazısına istinaden tayinimin yapılmasını istiyorum diye dilekçe verirsin çalıştığın kuruma bu şekilde olacaktır, ilgili bakanlık yazısı aşağıdadır yazdır yanında bulunsun.

https://drive.google.com/open?id=0B3NJGN-ERbCNenBaeUtjNlh4S2s

Life
merhaba ben ekpss ile atandım. oturduğum ilçeye vermiyorlar. dolu diyorlar. başka bir ilçeye veriyorlar. böyle birşeye hakları var mı. normalde engellileri yaşadıkları en yakın yere veriyorlardı.

thebipolar
cimere şikayet olarak yazsam bir faydası olur mu

Adaylığınız tamamlanmasını beklemekden başka çare görünmüyor. Maalesef.

thebipolar

Normalde engellileri yaşadıkları ilin en yakın okullarına verirler size ne diye red verdiler bilemem tabi ama sendikalıysanız sendikanızdan yardım alın cimere de yazın, sizi yaşadığınız ilçenin ilçe milli eğitim müdürlüğüne vermeleri gerekir ilçe milli eğitim müdürlüğü de kadrolu olmasa bile görevlendirme olarak evinizin yakınındaki okula görevlendirmesi gerekir, dediğim gibi sendikanızla irtibata geçin ve mutlaka sıkınıtınızı cimere de yazın, cimere açık olarak tüm sorununuzu yazın dosya yükleme bölümünden de engelli raporunuzu ekleyin ve mağdur olduğunuzu da belirtin mutlaka bir çözüme kavuşturacaklardır.

Şu ayrıntıyı gözden kaçırabilirsiniz 657 sayılı kanunda asaleti onaylanma sürecinde ilk sicil amiri tarafından değerlendirme yapılır. Hazırlayıcı ve Temel Eğitim Kursu sonunda başarı gösterene kadar aday memur dur. Kadro nerede ise orası kursları düzenler ve sınav yapıp değerlendirir. Bu nedenle başka il/ ilçeye kadro boş olsa bile nakil gitmez. Sorumluluktur aynı yere yakın okula amir insitatifşnde görevlendirme verebilir bununda hem mülki amir onaylamayabilşr (il MEM olduğu için valilik Oluru gerekir) hem görevlendirme gittiğini ve bir sorun yaşadığını düşünün görevlendirmeyi geri çeker ve mülki amire karşı mahçup olan idare olur veya mahçup olan aday memur olur daha çok stres yapar. Engelli olmasa da engelli olsa da bu sabittir. Adaylık sğrecşinde ilk atanılan yerin yükümlülüğü vardır. Aday memur soruşturma geçirmez. Adı üstünde aday eğitilir öğretilir.

Life

İlçe Milli Eğitim’e 1,5 ay önce atandım çok zorluk çekiyorum Tayin konusunda 1 sene bekleyeceksin diyorlar :( Geçiştirdiklerini yada bilgi sahibi olmadıklarını düşünüyorum :( Sayın site yetkilileri bilgisi olan arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var :( DPB nın görüşü var aslında Aday Memur yer değiştirebilir diye hattta 1 defa sınırı bile durduruldu haberleri var kafayı yemek üzereyim :(

Yol yordam bilmiyorum yardımcı olan kimse yok dilekçeyi nasıl yazacam nereye verecem onu bile bilmiyorum tam usulü :(

Sorun şu ki;
linkte ki ilgili sayılı yazıda sözü geçen “bir defaya mahsus” il içi yer değiştirme hakkı :(
İstanbul milli eğitime atandığım da bana 3 tercih hakkı sunup ilk görevi 1 buçuk ay önce 1. Tercihe yerleştirdiler ya bunlar hani :(
İkinci Defa il içinde tayin için ise diyor genel hükümlere göre yani 3 sene bekleme şartı :( :(

Aday iken bize tanınan o 1 seferlik tayin hakkını kullanabiliyor muyuz ki? B konuda kesin bir bilgi var mı acaba? bu arada siz ne gibi konularda zorluk yaşamaktasınız mesela?

Hülya1994

Bir defaya mahsus olan hak kazanıldı evet ama meb uygulamıyor, ayrıca seninki il dışı tayin değil il içi yer değişikliği yani bunu bu kadar sorun etmeleri de garip bir durum çünkü sen keyfi olarak yer değiştirmek istemiyorsun engelinden dolayı evinin yakınında ki okulda görevlendirilmek istiyorsun bu sebeple olayların daha fazla büyümemesi için senin ilçe memdeki atamadan sorumlu şube müdürü ile görüşmen iyi olacaktır. Şube müdürüne durumu anlat engelinden dolayı evinin yakınındaki okulda görevlendirilmek istediğini belirt olmaz derse hocam kadrom burada kalsın beni şu okula görevlendirme olarak gönderin çok sıkıntıdayım falan diye izah et, eğer isteseler kadron ilçe milli eğitimde kalır seni istediğin okula görevlendirebilirler ilerde de kadronu gönderirler, ama bunu öncelikle konuşarak çözmeye çalışmalısın

Life
657 sayılı kanuna tâbi olan bir aday memurun il dışına tayin olamayacağının dayanağını gösterir mısınız?
Teşekkürler

sevett

[FONT=sans-serif]657 sayılı kanuna tâbi olan bir aday memurun il dışına tayin olamayacağının dayanağını gösterir mısınız?

Ben 657'ye tabi bir memur il dışına tayin olamaz demedim ki dayanak göstereyim, ancak meb danıştay kararına rağmen engellilere bir defadan fazla tayin hakkı tanımıyor mahkeme kararına uymuyor, aday memur isen adaylığının kalkması gerekir diyor.
[/FONT]

Arkadaşımızın ilk mesajında ise il dışına tayin olmak istiyorum tayin yapmıyorlar demiyor, İlçe Mem'den okula geçmek istiyorum diyor yani il içi tayin istiyor ona da aday olduğunu belirterek karşı çıkmışlar, ben de tayin olamaz falan demedim il içi tayin olduğu için ilgili şube müdürü ile konuşarak bu sorunu çözebileceğini belirttim bu gibi durumlarda ilgili şube müdürü ile konuşmak en kolay yoldur, cimere falan yazmanın arkadaşımıza bir faydası olmayacaktır aksine zararı olacaktır o yüzden ilgili kişilerle sorunu çözmesi engelinden dolayı görev yerinin değiştirilmesini talep etmesi daha iyi olacaktır.

Psikolojim çok kötü durumda lütfen yardım edin bana :( Bilgisi olan cevaplasın lütfen.
Aday memur tayin alamaz 1 yıl diyor il mem, ama aday memur yer değiştirme yönetmeliği gördüm nette ne yapacağımı bilemez haldeyim. İlçe Mem den Okula geçmek istiyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen

Engelli memur il içi tayin hakkı ?

Herkese merhabalar.

2018/2-EKPSS tercihleri sonucu yaşadığım şehirde MEB'e Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atandım. Fakat atandığım ilçe ikamet ettiğim ilçeden farklı bir yer oldu. Engelimden dolayı da atandığım ilçeye yerleşemiyorum. İl içi tayin hakkım var mıdır? Aday memurluk sürecinin dolmasını beklemeli miyim?

İnternette yaptığım araştırmalarda net bir cevaba ulaşamadım. Kimisi aday memurluğun kalkması gerekiyor kimisi istediğim ilçede uygun kadro bulunması gerektiğini yazmış. Bilgisi olan yardımcı olursa çok mutlu olurum.

mehmetalp

Tayin istesen bile aday memur olduğun için red gelebilir adaylığın kalktıktan sonra başvur diyebilirler ancak yine de tayin istemelisin, göreve başlamadan önce engelinden dolayı yer değişikliği hakkını kullansaydın bulunduğun ilçeye isteseydin sorun çıkmazdı, göreve başladığın için meb reddediyor ama dediğim gibi tayin istemelisin.

Kurumuna bir dilekçe yaz, dilekçede engelli olmam sebebiyle tayinimin il içi yer değişikliği hakkım kullanılarak .................... kurumuna yapılması hususunda; gereğini bilgilerinize arz ederim şeklinde bir dilekçe yaz ek olarak da mutlaka sağlık raporunu ekle.

Arkadaşlar nasıl olmuyor ? Meb de 2018-2 ekpss ile atanan arkadaşlar daha göreve başlamadan istedikleri yeri dilekçe ile söylediler ve orada göreve başladılar ? Bırakın adaylığı falan. Adamlar daha göreve başlamadan bile istedikleri yere gittiler...

usomer göreve başlamamışlar. Engel durumlarını gösteren dilekçe yazarlar, olur. Göreve başlayınca tayin hemen olmaz, usule aykırı. Rica edersiniz, önce görevlendirme çıkarırlar, arkadan tayin olur.

Üst Alt