Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl Sağlığa itiraz ettiğim raporu vergi dairesi Ankara'ya yollamış! Ne yapmalıyım?

Turker01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Raporumu hastane heyeti %37'ye düşürdüğü için İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz ettim, İl Sağlık beni Devlet hastanesine sevk etti. Devlet Hastanesi 30.12.2016 tarihine bana gün verdi. Fakat ben bu işlemleri yaptırırken vergi dairesi benim % 37 raporumu Ankara'ya yollamış. Evis'e baktığım da başvuru durumun da "Rapor Oran Tespiti İçin Gelir İdaresi Başkanlığına Gönderildi. Cevap Bekleniyor." yazıyor.

Ben şimdi ne yapmalıyım lütfen başına gelen varsa bilgi versin...

Turker01
Panik yok onlar vergi dairesi yazısı ile gittiğin için normal prosedür itirazın için gittiğin hastaneden %40 uzeri gelirse hakem hastaneye sevk edilecektir 3 üncü hastanenin raporu da %40 ve üzeri çıkarsa yeniden is yerinden kağıtları alıp yeni başvuru gibi raporunu vergi dairesine teslim edeceksin ankaraya yeniden gidecek olay budur

manel
Teşekkürler bir şey daha soracağım olur da Ankara %37 raporumu yükseltirse benim itirazdan vazgeçme şansım var mı. Çünkü hastane heyeti doktorun verdiği % 10 hiperlipidemiyi dikkate almadı ve Ankara'ya giden raporda bu durum görünüyor.

Turker01
Sen itirazınla hastanenin raporuna itiraz etmiş olacaksın maliye %40 yaparsa senin tekrar heyete girmini gerektirecek durum ortadan kalkacak fakat diğer engelli haklarından faydalanamazsin benim şahsi fikrim heyete gir ve %40 alırsan maliyede %40 yaparsa raporu maliyeye yollamazsin

Turker01

Maliye sağlık kurulu'nun raporu düzeltme ihtimali var tabii ki. Eğer öyle olursa hastaneye yaptığın itirazı durdurursun istersen. Ama ben de manel'e katılıyorum, rapor sürecini devam ettirmek ve hakkın olan oranı almak çok daha iyidir.

OturanBoğa

Teşekkürler bende dediğiniz gibi yaptım 2. hastaneden %30 Kardiyolojiden, %10 HT ve %10 Huzursuz Bacaktan oran aldım. Fakat Heyet Huzursuz bacağa "Tedavi sonrası değerlendirilecek" şekline not düşmüş ve yine %37'de kalmış raporum. Heyete gidip bunun ne anlama geldiğini sordum bana en az altı ay ilaç tedavisi gördükten sonra tekrar başvurun o zaman Huzursuz Bacaktan da oran alırsınız dediler. Artık beklemekten başka çare kalmadı hayırlısı olsun...

Üst Alt