Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl sağlık kurulunun verdiği kod doğru mu?

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
sol bacağımdan engelliyim, sağ bacağımda bir problem yok. ehliyetimde var. ehliyetimde garip kodlar olduğu için, düzenlemek için yeniden il sağlık kuruluna başvurdum. düzelttilerde ama garip bir kod eklemişler.

"20.03 Sol ayağa uyarlanmış fren pedalı"

ne alaka şimdi. 10 yıldır ehliyetim var ve ben tek ayağımı kullandım hep. zaten otomatikten başka araç kullanamıyorum,koduda var.

"İki ayak ile kullanım debriyaj sebebi ile manuel araçlar için gerekli olsa da otomatik araç için önerilmemektedir. İki ayakla kullanılması halinde krizi durumlarında iki ayak ile hem gaza hem de frene basılması sıkça karşılaşılan bir durum. Bundan dolayı fren sıvısı, şanzıman sıvısı ve tork konvertörü zarar görmekte."

itiraz edeceğim ama sizce il sağlık kurulu haklı mı?

@suskun62, Geçmiş olsun sol bacak engelliler için aracın otomatik vites olması bile tertibat olarak sayılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü Ehliyet Komisyonu gereksiz bir kod eklemiş. O an yanlış bir değerlendirme yapmış olabilirler. Sizinde söylediğiniz gibi otomatik vites araç tek ayakla kullanılır genelde. Engeliniz olan sol ayağınıza göre fren pedalının uyarlanması saçma bir istek gibi görünüyor. Ehliyetinizde olması muhtemel kodlar en fazla aşağıdaki gibi olsa yeterlidir.

10.02 Otomatik vites
47 İki tekerlekli araç kullanamaz
78 Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102 Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz

Üst Alt