Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl sağlık müdürlüğü'ndeki ehliyet raporu alma süreci ne kadar sürer?

ist01

Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
45
ilk defa eğliyet alımı rapor nekadar sürede il sağlık komisyonunda elime geçer yeni ahliyet için başvuru yaptım aile hekimi sonra uzman doktor daha sonra sekreterya il sağlık kurumuna sevk etti sürücü kursuna baş vurabilmem için rapor kod larla birlikte lazım sizce bu prosüdürler nekadar zaman alır eğliyeti kurs dahil nekadar sürede alırım aranızda istanbulda olupta bu sürecin nekadar sürdüğünü söliyecek biri varsa şimdiden tşk

Merhaba
Ben 1 nisan da hastane kontrolümü bitirmiştim
İl sağlık müdürlüğü beni 13 Mayıs ta çağırmıştı.
İl sağlık müdürlüğü 10 da gelin dedi ama 3 saatte bana
Sıra geldi. Aç kaldım, mutlaka yanınıza yiyecek alın :)
Mutlu haber aynı gün raporu veriyorlar.
Diger tarihler için bilgim yok.
Kolay gelsin

Sevda_y1

valla dediğiniz gibi birbuçuk ayda veriliyorsa oh derim ben geçen hafta verdim haftaya tatile gidiyorum 2 hafta yokum yani inşallah çağırmazlar

İl Sağlık Müdürlüğün den randevu aldığınız gün rapor sonucunu alıyorsunuz. Sonası ehliyet için emniyete başvuru. . Ben 1 bucuk ay sonrasına gün alabildim 1 hafta içinde de ehliyet geldi

Saglik mudurlugu ve surucu

Arkadaslar
Aldigimiz raporu il saglik mudurlugune goturuyoruz
Peki ya sonra
Ordaki heyetin gorevi nedir
Yani ordadami muayene olcaz 😀

Merhaba
il sağlık da sizi heyet olarak muayene edecek. Sorun çıkmazsa raporu onaylayıp sizi trafik e ehliyet almaya gönderecekler.
blg

Nasil bir muayeneden bahsediyoruz
Hastahane gibimi

O halde hastahane nin rolu ñedır ?

bu heyetin gerek görürlerse,
yüzde 80 oranındaki özürlü raporumu düşürebilme yetkisi varmıdır?

ahmet75

Ehliyet için alınan raporlarda oran yazmaz. Yani il sağlık komisyonu orana dair bir değerlendirme yapmaz. Onlar sadece kişi araç kullanabilmek için ne tür bir donanıma ihtiyaç duyuyor diye bakar...

OturanBoğa

Peki il sagliktan kodlari alsak ama trafige gitmesek mevcut b sinif ehliyetimiz yanar mi? Veri tabanindan falan sistemde gorunur mu ? Son anda vazgectik dielik ehliyeti degistirmekten

ilker201

o raporun 2 sene süresi var almazsan sıkıntı olmaz 2 sene sonra rapor süresi biter yanlız sürücü olamaz kararı gözükür tahminimce

İl Sağlık Müdürlüğündeki deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Orda ne gibi sorular soruyorlar?
Muayene ediyorlar mı?
Bizimde görüşlerimizi (kodlar hakkında) soruyorlar mı?

İl sağlık müdürlüğünde heyyete girdim ehliyetin var mı dediler var dedim sınıfını sordular e dedim yanlız birdaha kullanamayacaksın is falan yapıyorsan haberin olsun dediler sonra otomatik yazalım ambulans ve 2 tekerli kullanamaz verelim dediler tamamdır.

Merhabalar. Size kısaca ehliyet alırken geçirdiğim süreci anlatayım; öncelikle Aile Hekimime gittim ve ehliyet için rapor almak istediğimi söyledim. Aile Hekimim beni ortapediste sevk etti ortapedi uzmanı tertibatlı araç kullanabilir yazıp B sınıfı ehliyet kutucuğunu işaretledi, bu arada muayene öncesi 50 tl para yatırdım bunu atlamayayım eğer ortepedi dışında başka bir doktora daha muayene olsaydım onun içinde 50 tl yatırmam gerekiyormuş yani muayene olduğunuz uzman Dr. başına 50 tl. Sonrasında o raporu alıp il sağlık müdürlüğüne gittim il sağlıktaki arkadaşlar komisyon toplanacağını ve komisyonda sizi muayene eden uzmanlık alanın bir Dr. ve makina mühendisi olacağını söylediler, Kurulunda her ayın son perşembe günü toplandığını söylediler (her ilde farklı bir uygulama olabilir ben Yalova da girdim kurula) kurula girdiğimde gerek Dr. gerekse makina mühendisi konuya hiç bir şekilde hakim değildi resmen ben yönlendirdim tertibat kodlarıyla ilgili. Sizde bu konuda bilgi edinip giderseniz sizin için faydalı olur. Benim raporuma uyarlanabilir gaz, uyarlanabilir firen tertibatı yazdılar. Sonrasında bu rapor ve gerekli diğer belgelerle ehliyet kursuna başvuruda bulundum ve ehliyetimi aldım.

Ehliyet için tam teşekkürlü hastaneye ilk gidip dağa sonra doktor doktor dolaşıp daha sonrada hastanede heyete girip sonucu olumlu veya olumsuz gibi adımlar izleniyor dimi

Hayır arkadaşım süreç yazdığım gibi geçiyor, hastanede heyete girmiyorsun.

Ben 8,9ay önce bu şekil yaptım arkadaşım her ne kadar sonuç olumsuz çıksada h sınıfı ehliyet için

İl saglik mudurlugundeki komisyona yuzde belirtir saglik raporumuzu goturmek zorunda miyiz?

BAB-I ALİ

Hayır, hiç bir ilgisi yok. Ama tereddüte yol açacak bir durum yoksa yanınızda olmasından bir zarar çıkmaz

Almış olduğumuz h sınıfı ehliyeti sonucunda Engelli raporumuza ÖTV indiriminden yararlanmak için özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresini ekletebilirmiyiz

bu hafta (07/2020) buna benzer bir deneyim yaşadım.. aile hekimi beni ortopedi ye sevk etti --> ortopedi il sağlık müdürlügüne --> il sağlık müdürlügü bir heyete... vede heyete girecegin zaman biz SMS ile sana haber edecez dediler. kurul için beklemem gerektigi söylendi bakalım ne kadar bekletecekler. 3,5 yılda hiçbirşey degişmemiş olduğunu görmek sizi şaşırtmasın. gösteriş namazını kim daha fazla kılıyorsa devlette memurluğu kapıyor.. bu zihniyet ne kpss ne yetenek nede gerçek mülakatla oluşturulabilir. bu arada özelden almak çok basitmiş ama bi kere bu vahşilerin eline düştünmü geri kurtulma şansınız hiç yok.. özelde bir hastaneye gitmeyin birden çok şansınızı deneyin ben düştüm sonradan yol üzeri bir hastaneye sordum gel verelim dediler işlemlerimi başlattım ama aile hekimi sevk ettiginden vede gittiginiz dr sevk ederse geri dönüşü yok hele il sağlık müdürlügü denen hayvanat bahçesine düşerseniz vay halinize.

savassana
Bu konuda işitme engelliler daha şanslı sanırım ben 2 sene önce rapor aldığımda sadece 102 kodu yazılmadı doktor hatası sonucu il heyete çıkmadan oluyormus bunu öğrendim ama ne hikmetse doktorlar il sağlığa neden sevkini ister anlamadım işitme engelliye.odyo testini alın özel yerlerden çıkartın raporu uzu ben öyle yapacağım

@Duygu kevser Engelli raporunuzun ehliyet alırken ki aldığınız sağlık raporu ile hiç bir ilgisi yoktur. Dolayısı ile bu ibareyi engelli raporunuza yazdıramazsınız.

ÖTV'den muaf araç alımı tamamen il sağlık kurulunun verdiği kodlara istinaden uygulanır.

@tek_mehmet arkadaşımız yukarıda ehliyet alma sürecini açıkça belirtmiş

Üst Alt