Merhabalar. Size kısaca ehliyet alırken geçirdiğim süreci anlatayım; öncelikle Aile Hekimime gittim ve ehliyet için rapor almak istediğimi söyledim. Aile Hekimim beni ortapediste sevk etti ortapedi uzmanı tertibatlı araç kullanabilir yazıp B sınıfı ehliyet kutucuğunu işaretledi, bu arada muayene öncesi 50 tl para yatırdım bunu atlamayayım eğer ortepedi dışında başka bir doktora daha muayene olsaydım onun içinde 50 tl yatırmam gerekiyormuş yani muayene olduğunuz uzman Dr. başına 50 tl. Sonrasında o raporu alıp il sağlık müdürlüğüne gittim il sağlıktaki arkadaşlar komisyon toplanacağını ve komisyonda sizi muayene eden uzmanlık alanın bir Dr. ve makina mühendisi olacağını söylediler, Kurulunda her ayın son perşembe günü toplandığını söylediler (her ilde farklı bir uygulama olabilir ben Yalova da girdim kurula) kurula girdiğimde gerek Dr. gerekse makina mühendisi konuya hiç bir şekilde hakim değildi resmen ben yönlendirdim tertibat kodlarıyla ilgili. Sizde bu konuda bilgi edinip giderseniz sizin için faydalı olur. Benim raporuma uyarlanabilir gaz, uyarlanabilir firen tertibatı yazdılar. Sonrasında bu rapor ve gerekli diğer belgelerle ehliyet kursuna başvuruda bulundum ve ehliyetimi aldım.