Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İl veya ilçede milli eğitim müdürü olmak için gerekli nitelikler nelerdir?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
merhaba,

bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilirler mi acaba.

ne gibi şartları sağlamamız gerekli?

aday öğretmenlerde başvurabilir mi ? daha doğrusu; öğretmenlerde bu tarz idari görevler alabilirler mi?

şuanki merak ettiklerim bunlar.

kar&yağmur
İl veya İlçe'de Müdürlük için belli şartları taşıyor olmak lazım.
Şuan Atanan Engelli öğretmenleri el üstünde tutup gayet yardımcı oluyorlar. Fiilen derse girip adaylığını kaldırmak durumunda yeni atanan arkadaşlar. Hizmetiçi Eğitim yoluyla mesleğe hazırlanıyorlar.(oryantasyon eğitimi.)
Kendilerine rehberlik edecek tecrübeli bir öğretmen de görevlendiriliyor zaten

3 yılı doldurunca okullada Müdür Yardımcılığı'na başvurabilirler.

selam tekrardan,

öncelikle katkılarınız başkalarına da faydalı oluyor. o sebepten içtenlikle teşekkür ederim.

hocam ben mebde yaklaşık 3 yıllık zamana yayılan fakat totalde sanıyorum 150 gün kadar sigortası yatmış bir öğretmenim. (ücretli yaptım anlıyacağınız)

tek gün dahi rapor almamıştım. sorumluluk almaktan çekinmeyen enerji dolu bi yapım var. gelgelelim eğitim ve özellikle altını çizeyim hukuk sistemimizi problemli gördüğümden kariyerde ilerlemek adına 2 tane önceliğim olacak.

*** en güvenilir görevleri almaya çalışacağım (iş güvenliği herşeyden önce geliyor ama kaba tarifle olan iş güvenliğini kastetmiyorum ,yangın çıkması deprem olması felan değil.başkalarının söylentileriyle suç oluşturabilecek şeylerden uzak olmak istiyorum. bu bağlamda, öğrenciden uzaklaşmanın yollarını arayacağım ama tabiiki görevde olduğum müddetçede elbette öğrenciye verebileceğim en iyi eğitimi vermeye ve ona faydalı olmaya çalışacağım. fakat ilerleyebilmek için en kısa sürede öğrenci ile muhattap olmayacağım bir göreve tayin olmalıyım.

*** ilk şartım (iş güvenliği) her zaman ve herşeyden önce gelmek kaydıyla,alabileceğim en üst göreve tayin olmaya çalışacağım.

hedeflerim bunlar.

ama şurası çok açık gibi görünen bi nokta var ,ilk iki yıl aktif öğretmenlikten ayrılamıyorsun sanırım...

Eğitim ve Hukuk ve daha bir çok şey problemli. Bunu kabul ediyorum. Hatta gözlemleme imkanım oldu yıllarca. Bu konuda sizden daha umutsuzum belki de bilmiyorum. Ben hiyerarşide hizmetlinin bir üstü GİH sınıfı memurum. Bir tane amirim var. Çoğu zaman kapasitemin %15'i günü kotormama yetiyor. Maaşım düşük kabul ediyorum hatta arada bir kzıyorum da kendime. Neden geçmiyorsun öğretmenliğe diye.
Ve son kararım geçmiyorum diyorum.
Çalıştığım okulda yosun tuttum on yılda. İşime saygı duyuyorum, seviyorum. Tüm okul çalışanları, veliler ve öğrenciler de beni seviyor.

Siz sistemi hatalı bulduğunuz halde il/ilçe müdürlüğü düşünüyorsanız veya başka bir şekilde yükselmeyi hesap ediyorsanız bence hatanın merkezine yaklaşıyorsunuz demektir. (Yöneticilik beraberinde sorumluluk da yükler kişiye.)

Yine de önünüzde uzun aylar olacak. İnsanları, sistemi daha yakından göreceksiniz/yaşayacaksınız. Buna rağmen devam edip etmemek size kalmış.

Bol şanslar..

kar&yağmur Hocam daha çok yenisiniz.Sırayla yükselmeniz lazım. Öncelijkle atanmadıysanız atanmanız lazım .Ücretli öğetmenlik sayılmıyor bu tür görevlerde.Sonrasında ilk hedefiniz okul müdür yadımcılığı olmalı.2 sene kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlik yaptıktan sonra EKYS' ye giiyorsunuz.Daha sonra okul müdürlüğü için yine aynı şekilde sınava giriyorsunuz.10 yıldan sonra yine sınavla şube müdürü olabilirsiniz.İlçe ve il müdürlüğü biraz siyasetle ilgili.Onun size kısmet olması lazım yoksa olmak zor.O da en az 15 20 yıl çalıştıktan sonra olur.

@friends yani sizin de hakkınız yok değil. fakat eğer bunu yaparsam sürekli yargılanan konumundan artık işlem yetkisi veren ve yöneten kısmına geçmiş olacağım ..

öğrenci ile çalışmak aslında çok eğlenceli ve faydalı fakat malesef üstte anlattığım durumlar var. bu nedenle de (üstteki önceliklerim gözönünde bulundurulduğunda) alabileceğim en iyi görevler idari sınıfında.

ben çok enerjik biriyim valla elhamdulillah.

yalnız hocam kendinize haksızlık etmeyin (sizin gördüğünüz özeleştirinizdede belki suçunuz yoktur) . ben şükrediyorum genelde.

birde şunu da gözlemliyorum sanki. bugun siyasette de (genelde hiç bu konuya girmesemde... ) insanlar sürekli olarak ve uygun dille çok meşakkatli de olsa eleştirel yaklaşanlar sanki kazanıyorlar.

dolayısıyla ortaya iyi birşey çıkma ihtimali / umudu varsa ,eğitimdede düşüncelerimizi paylaşmamız gerekli sanki.. gördüğümüz eksikleri yanlışları uygun dille konuşmamız faydalı olabilir ..

@yakups

anladım. hocam inşallah atanacağım bitek aldığım öğretmen olabilirliği ile alakalı raporda şu yazılı

KARAR

düzenli psikiyatri poliklinik kontrolü ile türkiyenin her yerinde öğretmenlik yapabilir. oy birliği ile karar verilmiştir.

altında 7 hekimin kaşesi ve imzası var.

yani bu rapor ve engelli raporuyla birlikte atamada sorun çıkmazsa atanıyorum inşallah. (bi fikrinizi yazabilir misiniz hocam bu rapor sorun çıkartır mı)

ancak atansam da ben aktif öğretmenlikte kalıcı olmak istemediğim için bence ekpss ye tekrar girmeliyim 2020 de. en iyi çözüm bu gibi.

burdan da maaşı ve durumu daha iyi bir memuriyete atanmak tekrardan ...

Valla Hocam yarın İl Milli Eğitim Müdürü olarak başlasanız bile Amiriniz Çalıştığınız İlin Valisi olacaktır. Ayrıca vali yardımcıları da sizin üstlerinizdir.

Şimdi siyasete girmeyeyim ama ülkede işlem yetkisi olup, yöneten bir kişi var. Haricindeki Kamudaki herkes emir alır.

Aklınızda olsun: Bir dilekçeyle öğretmenlikten düz memurluğa geçebilirsiniz.

friends

aaaa sahimi?

nasıl ?

ama öğrenciden soyutlanmak tamamen öğrenciden bağımsız bir merciye mesela ilçe mem binasında bir yerde görev almak mümkün mü?

Göreve başlamadan Şube Müdürleriyle görüşün. Durumunuzu anlatın. Yardımcı olurlar sanırım.
Google'dan ''öğretmenlikten düz memurluğa geçiş yapmak'' diye aratırsanız bir şeyler bulabilirsiniz de.

kar&yağmur Raporda sorun çıkmaz. Kendinizi geliştiirseniz özellikle bilgisayar konusunda il milli eğitim arge birimi var.Orada çeşitli pojeler yaparsınız.Öğretmen maaşı alıp argede milli eğitimin halkla ilişkileri gibi bir şey oluyorsunuz.Malesef EKPSS ile öğretmen maaşından daha fazla maaş alabileceğiniz kadro bulunmuyor.Eğer mesele öğrencilerden uzak olmaksa düz memur olmaya çalışın.Bahsettiğim arge birimi falan öyle hemen geçilmiyor.Biraz torpil oynuyor.Ama en önemlisi atanmak.Atandıktan sonra çeşitli yollar denersiniz.

yakups

hımm evet. ama şuanda javascript ve html bakıyorum ,javaya geçeceğim ama bu biraz zaman alacak. atanır atanmaz patent başvurusu yapacağım
tübitakın proje programları var aslında ama hangisi bana uygun onu henüz bilmiyorum yalnız her programda kamuda çalışana tam burs/destek vermiyor ben 1512 düşünüyorum

bu arada yorumladığınız için çok teşekkürler içim rahatladı valla @yakups hocam

mesele kesinlikle öğrenciden uzak olmak.(ama tabiiki farklı yollardan da olsa kariyer edinmeyi de her ideali olan insan isteyecektir)
ama torpilim yok malesef.

hocam başlığın amacından biraz uzaklaşarak off-topic olduk. bu adaylık sürecinin nasıl geçildiğine dair sorularım var benim de

https://www.engelliler.biz/forum/en...7508-engelli-ogretmen-subat-2020-atamasi.html
başlığından devam edebilir miyiz ..
oraya bişeyler yazdım bir yorumlarsanız sevinriim.
yani soru mahiyetinde değil ama sorgulanan durumlar var.

Üst Alt