Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç ağır geldiği için çalışmayı istememek mücadeleden kaçmak mı oluyor?

republix

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
60
Merhabalar,

İlaç ağır geldiği için çalışmak istememek mücadeleden kaçmak mı oluyor?

yani durum belli bir rahatsızlık söz konusu ve bu durumdan dolayı da iş verimimin düşük olduğunu seziyorum olabildiğince sorumluluktan kaçıyorum rahat olabileceğim anları seçiyorum hep kendim mi mücadeleden kaçıyorum yoksa normal bir davranış mı nasıl karar verebilirim bilmiyorum

Hocam psikotiktiniz değil mi? Yaşadıklarınız ağır şeyler bu günlük hayattaki davranışları etkileyecek tabi olabildiğince sorumluluktan kaçmanız normal

Mücadeleden ümidinizi kesmeyin iyi olacaksınızdır birgün umarim

@Schizollectual,
evet psikotik bir durum var ve kendi işimizde çalışıyorum ama insanlarla diyaloğa girmek istemiyorum telefon görüşmelerini hep ailemdekiler yapıyor ben bilgisayardan yapabildiğimi yapıyorum onlarda karşılığında asgeri ücret veriyorlar şükür ama ileride nolucak yani bir gün ailem olmayacak o net yani işte o zaman nasıl idame edicem hayatımı bunu merak ediyorum o yüzden şuanda hemen yapabileceğim işlere mi geçmeliyim yoksa burda devam edip ilerisini ilerde mi düşünmeliyim.

yani konfor alanında barınarak şu anda kendime iyilik mi yapıyorum kötülük mü bunu çözümleyemedim.

Arada küçük sorumluluklarka baslayabilirsiniz hocam sorumluluk almaya direkt büyük sorumluluk almak sıkıntılı olabilir

Konfor alanı adı üstünde gelişimi engeller hocam çoğu zaman

haklısınız ama şimdi gidip el işinde gene aynı parayı alıp tüm gün hammallık da yapmak var böyle düşününce şu anda durmam en iyisi burada.
geleceğe gelecekte bakmak bir yönden daha mantıklı geliyor

ama dediğiniz gibi konfor alanı gelişimi engelliyor yani telefonun başına geçmedikçe insanlara ürün satmadıkça bunu başaramam ama inanın içimden hiç gelmiyor böyle kimseyle konuşmak istememek gibi düşünün rol yapmak gibi geliyor çoğu şey o yüzden de insanlarla diyaloğun az olduğu şeyler tercihim kalıyor

@republix,

Bu işi devam ettirmeniz iyi olur hocam ama insanlarla etkileşim kurmadan bir ömür geçer mi en azından biriyle havadan sudan bile olsa konusmak lazim kendinizi kapatmaniz size daha çok zarar verebilir

Evet; mücadeleden kaçmak oluyor . 17 yaşından beri ilaç kullanıyorum 7 defa yatışım oldu Yine de 19 senedir memurluk yapıyorum. Ama şunu diyim bu zamanda kimse kimsenin umrunda değil. Herkes kendi mücadelesinde... Ne yaparsan kendine yaparsın.

Bence çalışmayı istememek ilaçtan değil. Yaptığın iş sana heycan vermiyor. Bu isteksiz olmana neden oluyor. Sosyal fobiye gelirsek bence iyi iletişim kurabiliyorsun. Sadece söze dökemiyorsun belkide. Ankara’da diksiyon kursları var. (Tömerin) belki öyle bir kursa gidip kendini geliştirebilirsin. Tiyatroda olur. Hemde çevre edinmiş olursun.

Bir işi yapmayı denemeden yapamam deyip kenara çekilmek mücadeleden kaçmaktır fakat defalarca deneyip başarılı olamadıysan kendini suçlama ama herşeye rağmen de denemekten vazgeçme.Umudunu asla kaybetme.İnsan yenildiğinde değil vazgeçtğinde kaybeder.

Sosyal fobi ile bağlantılı olabilir durum. İlaçların bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Bence kendini zorlayarak yavaş yavaş sorumluluk almaya çalış, işte gelen müşteriler ile havadan sudan muhabbet et. Bu durumu biraz sebat ettirirsen eminim daha da açılacaksın bu konuda. Aile işi olması senin için bir avantaj yoksa adamın gözünün yaşına bakmıyorlar başka yerlerde. Bu fırsatı iyi değerlendir bence.

@smurf,
haklısınız zaten başka bir yerde olsam daha ilk haftadan kapıyı gösterirlerdi bu kadar sessiz ve içe kapanık olmamdan ötürü..

@republix rahatsızlığınız ne bilmiyorum. Her ilacın yan etkileri vardır. Kullandığınız ilacında yan etkisi olur. Agrı kesicinin de yan etkisi olur. Her insanda ilaç yan etkisi az veya çok olabilir. Sorumluluktan neden kaçıyorsunuz? Rahat olabileceğiniz alanlardan neden daha çok zaman geçirmek istiyorum sorularını kendinize sorun cevapları verdiğinizde. Kendiniz çözum yolunu bulabilirsiniz. Çalışma saatlerini kendiniz ayarlayabiliyorsanız. Bir önceki günden bugün 15 dakika fazla çalışacağım diyerek çalışabilirsiniz. 15 dk. Fazla çalıştıktan sonra yapmaktan keyif aldığınız aktiviteyi yapabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız daha iyi hissedersiniz diye düşünüyorum. Küçük bir öneride bulundum. Umarım iyi gelir.

@CORTU,

yorumunuz için teşekkürler deneyeceğim

genel olarak iş ile alakalı diyaloglardan kaçındığım için oluşuyor bu durum yani yapan biri var zaten sen kolay olanı yap geç tarzında işliyor beynim biraz daha sorumluluğa zıplamayı öğrenmem lazım

@republix rahatsızlıgınızla ilgili olabilir. Ben öneride bulundum. İsterseniz deneyebilirsiniz

Üst Alt