Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç kullanan epilepsi hastalar için ehliyet verilmiyor!?

hakanaca

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
İlaç kullanan niçin kullanır nöbet geçirmemek için ehliyet almaya veya değiştirmeye engel olmaması lazım yetkililer yönetmeliği değiştirmeli

Epilepsi geçmişinin olması ehliyet almaya mani sayılıyor. Ne yapılabilir?

Merhabalar arkadaşlar,

engelli kadrosunda çalışabilmek için 2004 yılında çıkarmış olduğum engelli raporum ile 2010 yılında h sınıfı ehliyetimi de aldım. (sağ ayaktan çocuk felci) buna dayanarak 2016 yılında araçta aldım. Bu aracı birinci, ikinci ve üçündü derecede akrabalarda kullanabiliyor.

asıl sorun ehliyetin de kimlikler gibi yenilenmesi ile başladı. ehliyeti yenilemek için aile sağlık doktorumuz rapor vermiyor, daha önce ki raporumu aldığım hastaneye yönlendirdi bir dilekçe ile. Bu dilekçe ile hastaneye gittim. Bazı işlemlerden sonra "önümüzde ki günlerde sizlere mesaj gelecek, bu mesajda tarih ve konum belirtilecek. sizlere oraya gideceksiniz" dediler. tarih ve konum belirlendi. gittim test oldum. bir süre sonra e devlet sayfasında yayınlanacak dediler. benim ki yayınlanmadı. telefon açarak dile getirdim. bana dedikleri " siz kayıtlarda sara ilacı kullanıyorsunuz. sara ilacı kullandığınız için ehliyet almazsanız." evet dedim "bunun bu hastalığın tanısı 2001 yılında konuldu. 2004 yılında ameliyat oldum ve 2013 yılından bu yana da ufak bir nöbet geçirmedim." sadece tegretol cr 400 ilacından sabah yarım, akşam yarım alıyorum" dedim. bana dedikleri " sizler hiç nöbet geçirmiyorsanız bile ilaç kullanıyorsunuz. bu ilaçları da 2 sene kullanmamanız gerekiyor ki o şekilde ehliyet çıkarabilir ya da yenileyebilir siniz. bizler sistem üzerinden sizleri buraya yönlendiren hastaneye cevap verdik. isterseniz kendileri ile görüşebilir siniz."dediler

şimdi epilepsi hastalarına ehliyet verilmediğini biliyorum ama bana verildiği vakit ben benim epilepsi rahatsızlığımın derecesi çok düşük ya da eskisi gibi düşüp bayılmalar olmadığı için verildiğini sanıyordum. eğer ki verilmiyorsa o zaman neden verdiler. hem nöroloji - beyin cerrahı doktorları eski rapora onay vermişler.

bu durumla karşılan arkadaşlar var mı? varsa bana yapabileceğim başvuru/dilekçe v.s. gibi konularda kendilerinden destek rica ediyorum.

vereceğiniz destek için teşekkürler arkadaşlar..

benim hastalığım diskinezi ama epilepsi ile aynı kategoriye giriyor aynı ilaçları veriyorlar bizim ehliyet yenilememiz de sıkıntılı nasıl yapacaz bilmiyorum....
şimdilik elimizde olanla yetiniyoz bakalım nereye kadar gidecek....

evet arkadaşlar,

bugün beni istanbul sağlık bakanlığına yönlendiren hastanenin sağlık kurulu ile gidip görüştüm. Dosyam sonuçlanmadığı için sistemde kaydı yokmuş. Bu durumda sağlık kurulu beni evrak kayıt birimine yönlendirdi. Evrak kayıt birimi evraklarımın başka birimlerden çıkmadığını söylerek bana direk hattını verdi, kendisinden bilgi almam için. Ben evrak kayıt birimini aramadan sağlık kurulu beni cepten arayıp, çarşamba günü saat 08:30 da sağlık kuruluna gelmemi istediler ve psikiyatri ile görüşeceklerimi söylediler..

bu psikiyatri ile ilgili bilgisi olan var mı acaba..

teşekkürler..

Kokain çeken araba kullanıyorsa ilaç kullananlar araba kullanabilir diye düşünüyorum.

Üst Alt