Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç kullandığı halde hala psikotik belirtiler gösterenler var mı?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ilaç veya iğne kullandığınız halde hala psikotik belirtiler gösterenler varmı?

Solian 400mg/gün ve Rexapin 15mg/gün kullanıyorum. Pozitif belirtiler var evet. Atmosferi değişik algılıyorum ve sanrılarım var. Gereken tıbbi tedaviyi görmeme rağmen bunlar hala var.

6mg invega x 2
500mg depakin x 2
300mg cedrina şeklinde ilaç alıyorum. Halen geceleri cinleri görüyorum. Hareket eden uzuvlar görüyorum.

velhasıl08 Üç defa manik atak geçirdim hiç ilaç olmasaydı tamamen delirir miydim yoksa yine bir şekilde toparlar mıydım kafayı bunu merak ediyorum bende ilaçlar olmasa delirir miydik acaba şimdiye kadar ?

@sokrates İlaçların yan etkileri var ama faydaları ve koruyucu özelliği daha fazla. Atak tedavi edilmezse daha kötü sonuçlar doğuruyor atak ne kadar ağır olursa yeti yitimi o derece fazla oluyor delirirmiydik orasını doktor bilir.

@velhasıl08 doktor mu bilir artık orasını tam bilmem de ben resmen hayal dünyasına dalmıştım hem de günlerce bir ay kadar sürdü .:eek:

Şizofreni Hastalarında İyileşme Dönemi

Şizofreni hastalığın tedavi edildiği takdirde düzelebileceği evreye verilen addır. Düzelmenin miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı hastalarda tek bir akut alevlenme döneminden sonra, hastalık tedaviyle düzelmekte ve hayat boyunca bir daha tekrarlamamaktadır. Ancak bu hastalar tüm şizofreni hastalarının sadece %10 ila 20’lik kısmını oluşturmaktadır.

Daha sıklıkla şizofreni hastalığı iyileşme ve akut alevlenme dönemlerinin birbirini takip ettiği bir seyir izler. Bu hastalarda uygun tedavi uygulandığında, akut alevlenme dönemlerinin görülme sıklığı ve atakların şiddeti azalabilmektedir. Bazı şizofreni hastalarında iyileşme dönemlerinde düzelme tama yakın olabileceği gibi, iyileşmenin orta ya da hafif düzeyde kaldığı hastalar da vardır.

Aslında şizofreni hastalarının büyük bölümünü (%60-70’ini) birden çok akut alevlenme döneminin görüldüğü, iyileşme dönemlerindeki işlevselliğin ve normal yaşantıya dönebilme yeteneğinin orta düzeyde kaldığı gruptaki hastalar oluşturmaktadır.

Hastaların % 10’luk bölümünde ise her türlü tedaviye rağmen hastalık ağır seyretmekte, şizofrenik belirtiler tedaviye cevap vermemekte ya da çok az cevap vermektedir.

Prof. Dr. Kemal ARIKAN
Psikiyatri Uzmanı

Var. Ben. Solian 400 mg, Misol 50 mg, Cedrina 50 mg, Zeldox 80 mg kullanıyorum ama hala psikoz krizi geçiriyorum beş altı günde bir.
Bana emir veren, beni tehdit eden sesler duyuyorum. Gerçeklik algımı yitiriyorum.

dün doktora gittim bana dedi fişek hızında etki gösterecek bu yeni yazdığım ilaçlar niye etki etmedi anlamadım dedi bana dün saradan şüphelendi EEG YE GİRDİM
bugün sonuç normal çıktı EEG den sonra bende iyileşme oldu

*Organik Olmayan Psikoz
*Asperger Sendromu
*Obsesif Kompulsif Bozukluk

Rexapin 30mg
Paxera 40mg
Dideral 40mg
Akineton 2mg
Abizol 15mg

2012 TEMMUZ dan beri düzenli tedavim var.

velhasıl08

günde 600 mg klozapin
4 mg akineton
1200 mg solian
40 mg dideral
28 günde bir xeplion

velhasıl08
Solianı beş aydır kullanıyorum daha yeni yan etkilerini tolere etti vücudum. Sanki hiç içmiyor gibiyim ne eksisi var ne de artısı. Hala şüphecilik devam ediyor hala sesler duyuyorum. Çıldırmanın eşiğindeyim. İlaçlar olmasa büsbütün sıyırırdım heralde.

velhasıl08

kendimi cin zannediyorum
dün babama sordum ben insan mıyım dedim evet dedi demesine rağmen hala cin zannediyorum kendimi

Ahmet T

Bu yanılsamanı eleştirip yadırgamıyorum ama kendini zorla ve gerçek yaşama karışmanı sağlayacak meşgaleler edin...

ben zyzapin 20 cedrina 50 kullanıyorum ama bir ilerleme yok ataklarım devam ediyor son bir haftadır çok kötüyüm ne yapacağımı bilmiyorum

İlaca başladıktan sonra 2 ay falan psikotik belirti göstermeye devam ediyorsunuz sonra kesiliyor. Belirtiler durumunuza göre bitiyor. Tedaviye yanıt vermenize göre

Ben risperdal hap kullanırken vardı hala belirtiler sonra bıraktım daha beter oldum sonra invega basladi gittigim doktor o da ise yaramadi sonra yine ilac bıraktım sonra gittigim doktor rexapin basladi ise yaramadi pek sonra risperdal iğne yazdi vurdurdum kendime geldim doğru ilacı bulana kadar sabretmek gerekiyor hocam

Negatif belirtiler minimuma indi ama hezeyan ve paranoyalarda değişme yok. Yine de çok zorlamıyor.

Sesler var hala ilaca rağmen ama inanmıyorum hipnoz edemiyor etkisini yitirdi

@-ARAGORN-,
Pratik olarak ses duymanızın mümkünatı teknik olarak imkansız görünüyor. Lakin bu istisna olmayacağınız anlamına gelmez. Antipsikotikler genelde dopamin d2 reseptörünü bloke eder, ve aşırı dopaminerjik aktiviteyi kısıtlamış olur, akabinde seslerin kaybolmasını sağlamış olursunuz. Etkin dozaja kadar çıkıp 2 ay zaman tanıdınız mı kendinize?

Üst Alt