Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç raporum atipik psikoz, engelli raporum organik olmayan psikoz. Öğretmen olarak atanmamda engel olur mu?

Turkogli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
İki buçuk yıldır psikoz geçirmedim. Altı yıl içinde toplam dört defa.
Atipik psikozda herhangi bir engel yokmuş. Organik olmayan psikotik bozukluk bir engel olur mu?
Şu an özel bir kurumda çalışıyorum.

Psikiyatri doktoru öğretmen olarak çalışabilir durum raporu verirse sorunsuz çalışabilirsiniz.

Bende bunu araştırıyorum, psikiyatri doktoru " öğretmenlik yapamaz geri hizmette çalışması uygun" diyormuş durum bildirir raporunda. Doktordan doktora fark gösterirmi bide ruhsal duygusal öğretmen olamazmı? Bende psikozum %45

Bildiğim kadarı ile Psikiyatri doktorların hiçbiri psikoz hastasına öğretmen olarak çalışabilir raporu vermiyor.

Arkadaşlar atamanız olsa bile yapması çok büyük sıkıntı...Ya atanmadan önce başka böro türü işler düşünün yada atandıktan sonra bu ünvanlara zaten kendiniz geçmek isteyeceksiniz 25-30 yıl sınıfta emekliliği beklemek hastalığınızı iyice coşturur benden söylemesi..

%45 şizofreni (F20) teşhisim var. 2004 yılında MEB'e atandım .7 sene öğretmenlik yaptıktan sonra geri hizmete alınıp , okuldan farklı bir kamu kurumuna memur olarak atandım. Aradan 1 sene geçti ; aynı heyete girip """Öğretmenlik yapması uygundur.1 sene sonra kontrole tabidir""" şeklinde yeni bir rapor aldım.
Bunu en son görev aldığım okula verdim. Bu belgeye rağmen bana sınıf vermediler. Bu durum çok zoruma gitti.. @Gokayy, nikli üyenin de belirttiği gibi , psikiyatri doktorlarının hemen hepsi , psikoz hastasına öğretmen olarak çalışabilir raporu vermiyorlar.. Misal , bilgisayar yazılımcısı gibi bir meslekte, işini makinede hallettiğin için psikoz olsan da sorun çıkmaz. Ama öğretmenlikte öyle değil. Mesleğin niteliği gereği, çocuklara model oluyorsun Psikolojinin düzgün olması lazım.

Son düzenleme:
Üst Alt