Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç Raporunu iptal ettiremez miyim?

şen kardeş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 2011 yılında bir rahatsızlığımdan dolayı ilaç raporu almıştım. O yıl sadece 1 defaya mahsus ilaç aldım daha sonra bir daha ilaç kullanmadım. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen İş başvurusu yaparken yada aile hekimine askerlik muayenesi için gittiğimde sistemde bu ilaç raporu gözüktüğü için sürekli problem oluyor. Geçenlerde bir eczaneye sordum. E -Raporun silinmeyeceğini söyledi. Peki bu raporu sildirmenin hiç bir yolu yok mu? Yeniden hastaneye gidip heyete girsem silerler mi? Lütfen arkadaşlar bana yol gösterirseniz memnun olurum. İnanın bu rapor yüzünden hayatım alt üst oldu nereye başvursam karşıma çıkıyor. Şimdiden teşekkürler.

Değerli arkadaşlar bilgileriniz benim için çok önemli. Bir yol gösterirseniz çok memnun olurum. Saygılar.

zaten ilaç raporlar 1 yıllık yada 2 yıllık çıkıyor ondan sonra o raporun bir hükmü kalmıyor

sistemde olması sana bir şey kaybettirmez sadece doktorunuz görür onu baskaları görmez.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Anladım ama Aile hekimine askerlik muayenesi için gittiğimde sistemde senin ilaç kullandığın gözüküyor deyip beni askeri hastanaye sevk etti şimdi boşuna ilaç kullanmadığım halde birde askeri hastanaye gideceğim aile hekimine bir türlü laf anlatamadım 4 yıldır kullanmadığımı belirttim. bu yüzden tartıştık. Arkadaşlar bir sorum daha olacak peki ilaç raporlarını nasıl görüntüleyebilirim? böyle bir sistem var mı? bu raporu aldığıma alacağıma pişman ettiler çok karışık bir sistem var.

ilaç raporlarını sadece doktor ve eczane görebilir.. aile hekimi risk almamak için oyle bir sey yapmış.. bu konularda yardımcı olmuyorsa aile hekimini değiştir kafası çalışan başka bir doktor bul.. :)

doktor saglıklılık halinidegerlendirirken, olası tüm riskleri gözönüne alarak saglık durumunun askerliğe elverişli olup olmadıgının tespiti ve askerlik kararı için askeri hastaneye sevkini istemiş. aksini yaparak askerliğe uygun raporu düzenlerse askerlik esnasında önceden saptanabilecek bir saglık sorunu nedeniyle hastalık maluliyet yada ölüm gerceklesmesi durumunda askerliğe elverişli raporu veren doktorun taksirli suc nedeniyle tazminat ve cezaya mahkum olması söz konusu olacagı için yapılan işlem tıbba ve hukuka uygundur ve o hekim kafası calısan bir doktordur aksini iddia edenler olmasına ragmen.:mad:

valla o kadar cok doktor tanıdığım var ki.. bir çogu okulu bitirdiği zamanda kalmış.. onun üzerine hiç bir sey koymamış.. ayrıca yukarıdaki yorumumda da risk almamak için hastaneye sevk ettiğimi belirtmiştim.. bunun için doktor ve hasta birbiri ile tartışmaması lazım.. o olayda bir seyler yanlış olduğu için şen kardeşime aile doktorunu değiştirmesini önerdim..

Üst Alt