Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç tedavim işe yarıyor ama dini konularda kendime yol arıyorum..?

two2kay

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Merhaba herkese,

Selefizmden Kurtulma ve İslam'ı Huzurla Yaşama Arayışı
Hayatım boyunca selefizm ile temas halinde olduğumu fark ettim, bu tarikatten tamamen nasıl çıkabilirim? Düşüncelerimin de bu tarikatten arınmış olmasını istiyorum. Ağustos 2021'de elektrokonvülsiyon terapisi gördüm ve şu ilaçlar bana verildi: Abilify 15mg, Amisulprid 200mg ve Fluoksetin 60mg. Lütfen ilaçlarıma karşı bir şey demeyin, bu ilaçlar benim için özel olarak bir profesör tarafından seçildi ve gerçekten bana çok iyi geldiler. Hâlâ da yardımcı oluyorlar. Bunun bir süreç olduğunu düşünüyorum ve bu ilaçları ömür boyu kullanmam gerektiğini biliyorum.

Ben Sünniyim ve dinim İslam. Başka bir din istemiyorum, ancak dinimde diğerlerinin düşündüğünden farklı olmak istiyorum. Kime kulak verebilirim? Kimden öğrenebilirim? Dini takıntılarım (OKB) vardı ve Fluoksetin sayesinde tamamen geçti. Bu şekilde yaşamak gerçekten zordu. Bugün hayatımı nasıl yaşamak istediğime dair özgür bir karar verme hakkım var ve evet, ahiret hayatına inanıyorum ve hayatımı daha iyi düzenlemek için Tanrı'yı ilham kaynağı olarak görmek istiyorum. Sadece huzur istiyorum.

Ne tavsiye edersiniz?

değerli kardeşim bence 5 vakit namazını kıl kuranını oku gerisini bulaşma tarikat denilen topluluklarım hepsi din tüccarı bir insanı bir insandan üstün olamaz meshep deninlen oluşumlar bile kuranda yeri yok 4 tane imamın uydurduğu kuruntular benim düşençem böyle ilaçlarını düzenli kullan hayatın tadı cıkar saygılarımla

Kardeşim tarikat yol demektir, cahil bırakılmış milletimiz maalesef yaşadığını din zannediyor, eğer Allaha vasıl olmak istersen sana yol gösterecektir.Ehli sünnet akidesini yaşayan hak tarikatlar vardır, kıyamete kadar da olacaktır. Alimler peygamberlerin varisleridir buyurmuş efendimiz sav. Gerçek alimleri nasıl bulacağım dersen istihare yapabilirsin ve Rabbimden istersin

@okan1993, Biraz kavram kargaşasıve kafa karışıklığı var sanırım.

Selefilik bir tarikat veya mezhep değil islam dininin sözde ilk dönemdeki şekilde olmasını istediklerini söyleyen her şeye karşı olan en ufak şeyde seni kafir ilan eden aşırılık düşüncesidir.

Tasavvuf islamın mecburi şartlarından değildir isteyenin ve nasibi olanın dahil olabileceği Allaha daha iyi ulaşmak için bir yoldur.

Mezhep ise olmazsa olmazdır selefiler mezhebi islama sonradan eklendiğini düşündükleri için genelde kabul etmez.

Kuran ve sünneti temel alan ehli sünnete göre Hak mezhepler 4 tanedir Hanefi, Şafi, Hanbeli ve Maliki Türkiyede ağırlıklı olarak Hanefi ve şafi mezhebi yaygındır.

Mezhepler dinin kurallarını nasıl uygılanacağını açıklamış ve belirlemiş çok üst düzey islam alimleri olan Müctehidlerinin oluşturduğu kurumlardır.

İnsanlar kendi kafalarına göre kuran ve sünnetten yorum çıkaramaz bunun çok üst düzey bilgi ve halis niyet gereklidir zaten 1400 yıllık islam tarihinde çıkan Müctehid sayısı ortadır.

Allaha inanıyorum ama dini kendi istediğim gibi özgür irademle yaşamak istiyorum demişsiniz böyle bir şey mümkün değil Allaha ve peygambere inanıyorsanız onun koyduğu kurallara uyma mecburiyeti var yoksa o din olmaz sizin özel inancınız olur herkes kafasına göre ben kurandan bunu anladım derse bin tane din çıkar ortaya Allahın gönderdiği İslam dinini en iyi anlayan onun peygamberidir nasıl inanacağımızı anlatmıştır mezheplerde bu kuralları detaylandırıp düzenlemiştir kuranda zaten resulum ne verdiyse alın demiştir yani peygamberimiz hz Muhammed s.a.v uymak kuranın emridir.

Bazı yanlış yorumlar, uygulamalar veya kasıtlı çarpıtmalar sizi etkilemesin hatalar kişiseldir sahih ehli sünnet kaynaklarından ve kişilerden öğrenmeye çalışın dini yanlış uygulamar ve kasıtlı probagandalardan etkikenmeyin.

Din şeksiz şüphesiz inanmaktır ve sadece akılla çözülüp anlaşılamaz kalp ile inanmak gerekir araştırıp öğrenmek dini daha iyi uygulamak ve anlamak içindir sakıncalı kaynaklar aklını karıştırır içine şüphe düşümekten başka işe yaramaz.

Allah şüpheye düşmekten korusun şüphesiz tam inanmış kalple bir iman nasip etsin Amin.

Dini konularda yol değil, aslında o tür konuları sana dayatan insanlardan ayrı bir yol arıyorsun sadece.

Dini konu ve hastalık.

Din konularını araştıracağın zamanı evrimede ayır. Evrimi öğren bütün hastalıkların geçicek.

Bak burada "evrime yeni başlayanlar için" açtığım konu var bakabilirsin.

Geçmiş olsun.

Üst Alt