Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç yoksunluk süresi ne kadardır?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
114
İlaçları aşamalı olarak bıraktım. Psikolojik eskiye nazaran çok iyi fakat 3 haftadır bu durum beni çok yoruyor. Rexapin, losiram, invega, rixper kullandım. İlaçları bırakırken aile hekiminden tranko buskas yazdırmıştım. Şimdi ise hiçbirisinin kullanmıyorum fakat sabahları istifrah, elime hiç birşey alamayacak kadar titreme, üşüme oluyor. Akşama doğru ise aşırı kalp çarpıntısı oluyor, beynime neredeyse hiç kan gitmiyor. Gün boyunca ise ara ara tüm bedenimde titreme oluyor. Bazen sabah yada akşam ilaçlarını 1 tane içeyim diyorum ertesi gün mis gibiyim.
Biliyorum bu durum geçici ama ortalama ne kadar sürer?

İlaçları neden bıraktın?Ben de rexapini bıraktım ama iğneye devam ediyorum.Hepsini biranda bırakmak sorun yaratabilir.

Vtecll hocam mühendislik öğrencisiyim. Hafızam çocuk hafızasına döndü, mental gerilikler oluştu, bölümde ilk 2 yıl derecedeydim sonra ilaçlara başladıktan sonra herşey sıfırlandı. Yan etkilerine artık katlanamadım ve kendimi en iyi hissettiğim dönemde ilacı kökten kestim. Ama (biliyorum biraz cahilce davranım ) psikoloğa aralıksız devam ettiğim için hangi durumda nasıl davranacağımı öğrendim.
Doktora anlatmak istedim ama 6 ayda bir gidiyorum. O 6 ayı nasıl 3 dk da anlatayım?
Korkunun ecele faydası yok zaten ölmüş (afedersiniz) eşeğinde kurttan korkusu yoktur dedim ve dr dan randevu aldım. Bakalım cuma günü nasıl bir yaklaşım sunacak.

Doktordan randevu alman iyi olmuş bakalım ne diyecek.Bu konuyu merak ediyorum acaba ne kadar sürede vücuttan atılıyor.

1.5 ay çekmiştim.
Ne yemek ne uyku hiç birşey kalmamıştı.
Titreme, ateş basması, terleme, üşüme vs..
Çok deli birşey di ama inat etmiştim...

Tranko buskas falan hikaye...
Dr kontrolünde ve periyodik olarak azaltın...
Bodaslama dalmayın olaya iptal olursunuz...

kaderimsee çekerim.. hocam aşamalı bıraktığım halde böyle oldu. Bu süre zarfında rahatlayayım diye tranko buskas aldım ama antipsikotiklerin yanında çerez gibi kalıyor. Aspirini içersiniz ama ne etki ettiğini hissetmezsiniz ya aynen öyle. Zaten tranko buskas da bağımlılık yapıcı özelliği varmış. Prospektüsünde yazıyor. Bu süre zarfında dediğiniz gibi hiçbir şey yiyemiyorum. İlaçlara başlama süresi bir sıkıntı, kullanırken yan etkileri bir sıkıntı, bırakma süreci ap ayrıbir şey

dreamfail envai çesit ilaç geçmişim var..
Tranko buskas hikayeden birşey...
Dr sizsiniz..
Bilinçli ve dikkatli kullanacaksınız...

Vtecll hocam kesin bir rakam söylemedi ama sanırım maniye girdiğimi anladı. İlaç bırakmada kararlılığı anladı. İnvegayı kullan yoksa daha kötü olursun, maniye girmen engeller dedi. Sadece onu kullanacağım.

Geçmiş olsun.Demek maniden ilaçlar koruyormuş.

Üst Alt