Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaca bağlı psikoz ne kadar sürer ve tedavi olunduktan sonra atak geçirilebilir mi?

Aldehit00

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
İlaçlar(ritalin,concerta,Wellbutrin,modiwake benzeri) psikoza yol açabilir mi ve bu psikoz ne kadar sürer hemen geçer mi aylar yıllarca sürer mi tedavi olunduktan sonra tekrardan atak geçirme ihtimali var mı?

Benim bildiğim psikoza etki eden unsurlar kaldırılmalı geçmesi için

Kardeşim kesinlikle kafana göre ilaç bırakma çok kalıcı sonuçlar doğurabilir

Yüksek doz psikotrop ilaçlar şemsiye gibidir.
Yanlış ilaç kullanımı çok daha büyük şemsiyedir.

Psikoza nasıl girilir olay bu mu?
Soru net olsa ona göre yazıyım...

Modiwake denilen ilaç , yüksek doz ve uzun süre kullanılırsa adamın şaftını kaydırır.

zaferim34

:D Pek alakası yok. Doktorum uzun süredir stabil ve remisyonda olduğumu söylüyor

Modiwake konusunda haklı o ilacı kullanmadan önce halü yoktu hiperaktivite yoktu sakindim psikoz alevlendi.
Doktoru değiştiriyorum şimdi.
En son doz günde 1 TANE 3 senedir kullanıyorum.
Sıkıntılı ilaç adamı hastaneye yatırır bunu ben değil devletteki psikiyatrist söylüyor.

Powerofthink214 İlaçlarda sıkıntı yok daha doğrusu sıkıntıyı ilaca indirmenin anlamı yok. Yanlış ilaç kullanımı diye düşünmek lazım ve yanlış ilaç kullanımı dünyayı insanın başına yıkar.
Psikozun da bir mekanizması var. Nasıl olur nasil ilerler nasıl iyileşir milyon tane araştırma yapmış doktorlar ve bilim insanları. Bilmeyen insan Modivake kullandım psikoza yol açtı der. Aynı bitki çayı içtim iyileştim der gibi...
Günlük durumlarını ilaca çaya çorbaya bağlamak.

Olay ilaç değil. Hastanın kafasına göre ilaç kullanımı. Komşusunun kullandığı ilaç komşusuna iyi gelmiş "bende o ilacı kullanıyım" düşüncesi.
Her ilaç her hastada aynı etkiyi göstermez. Ağrı kesicimi bu...

Ben bunu psikiyatristin dediğini söylüyorum ayrıyetten modiwake nin psikoza yol açtığı psikoz ilaçlarının okb yaptığı gibi benzer çok çalışma ncbi Frontiersin ingizlce tıp makaleleri okudum onlar yalan mı diyor.

Şizofreni nin beyindeki iltihaptan olduğunu idda eden doktor da var. Bana göre kendisi doktor değildir. Diploması da olsa eğitimide olsa ben şahsen onu doktor kabul etmem onun tetkik tedavi yöntemlerini de reddederim.

Neyapacak kendisine gelen bir şizofrene antibiyotik mi reçete edecek çok merak ediyorum ve antibiyotikle kaç şizofren hasta iyileştirmiş.

Bahsettiğin falanca kişinin iddaları da boş. Görünen köy uzakta değildir.

Hastalıkların teşhis ve tedavileri denk gele yöntemlerle olmaz. Dünya Sağlık Teşkilatı standartları belirlemiş. O standartlara göre psikiyatr teşhis koyar. Bunu bilmiyormu şizofreniye iltihap diyen kişi... Eğitimini aldığı tıp bilime ihanettir bu.

Sende gel buraya yaz İngilizce makaleler var diye:D

Belirttiğin ilaçlar metilfenidat ve modafinil, psikostimülan ilaçlardır ve bu ilaçlar akut olarak psikozu tetikleme riski taşır ancak bu psikozlar 30dk dan 24 saate kadar olan kısa süreli psikozlardır ve ilaç kesilince yavaş yavaş ortadan kalkar.

Ben xeplion 100 mg, concerta 36 mg, Paxera 20 mg kullanıyorum. Concerta ve paxera'nın tam etkisini göstermesi birkaç ay sürdü ama şu an psikozun negatif belirtileri yok, iyiyim.

Concerta

DSM5'e göre ilaç kesildikten sonra psikoz 1 ay gibi önemli bir süre devam ediyorsa, ilaç kullanılmadığı halde psikozun yineleyici dönemleri varsa ve bu sadece bir deliryum anında ortaya çıkmıyorsa bu, ayrı bir psikoz bozukluğunun kanıtıymış.

Concerta

Genetikte psikoz varsa diyelim ki metilfenidat psikoza neden oldu tedavi olduktan sonra tekrar atak geçirme şansı var mı?

Üst Alt