Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlacı bırakan şizofren var mı? Atak yaşadınız mı?

Konular
6
Reaksiyonlar
2
Ben şizofrenim iki defa ilacı bıraktığım için polis zoruyla hastaneye yatırıldım ,ilacı bıraktıktan bir süre sonra psikoza girdim ,ilacı benim gibi kafasına göre bırakan var mı

benide polis götürmüştü hastaneye yatırmışlardı ben de bir bırakıp bir başlıyorum doktorum böyle yaparsan ancak yan etkileriyle uğraşırsın dedi

Sadelikguzeldir doktorum klozapini bırakamazsın demişti ben en fazla 1 hafta içmedim 2. gün tekrar başlıyorum

Son olarak iğnenin yan etkisinden dolayı uyuyamıyorum diye doktora gittim hemen bir iğne yaptırdı merak ettiğim niye bıraktınız bıktığınız için mi yan etkiden dolayımı?
Bu durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz varsa
İlaç kullanmazken atak geçirince başınıza ne geldi tekrar nasıl başlamaya ikna oldunuz

Arkadaşlar ilaç kullanın ben 1 gün bile kaçırmadım hergün sürekli kullandım bu yüzden nörotipiklerin yanında nörotipik gibi gezebiliyorum.

ben bir iki defa bırakmayı denedim birden kestim çok kötü oldum dışarı cıkamaz hale geldim ağır hezeyanlar, paranoya, işitsel halüsinasyonlar ve panik atak yasadım. doktor birden kesmek olmaz kademeli doz azaltarak tedaviyi sonlandırmak lazım diyor. oda iyilesirsen. ama iyilessen bile ki çok zor idame tedavisini kesmiyorlar ömür boyu ilac kullanacaksın diyorlar.

beyni uyuşanlar yan etkilerinden şikayet edenler solian arifay ve ozoprine yapışın kesinlikle insanı uyuz eden yan etkileri yok, ben bu aspirin gibi ilaçları içip ailemi ve doktorları teskin etmiş bulunuyorum, ilaçların yan etkisi olmayınca ben de ses etmiyorum, ama böbrekler ile karaciğerin ağzına ediyor biliyorum ama yapacak birşey yok, göya ilaçları bırakınca hastalanıyormuşum, külliyen yalan ama ne yapacan ailen bastırıyor, bıraktırsalar kendimi ispatlayacam ama bıraktırmıyor doktorlar ve ailem , hele doktor geçenlerde sen ömür boyu içecen dedi , şaka gibi bunlar, neyseki yan etkisi yok, yan etkisi olsa topu gelse bana ilaç içtiremez ama solian arifay şeker gibi geliyor
oCqYzG.gif

Hoşumuza gitse de hoşumuza gitmese de biz Şizofren hastaları olarak ömür boyu ilaç kullanmak zorundayız. Bir Şizofren hastası Remisyon dönemine girse bile ilaç kullanmayı tamamen bırakmamalıdır. Bunu doktorlar söylüyor.

Doktor senin hastalık şizofreniform bozukluk dedi, 1 yıldan daha fazla sürerse şizofrensindir dedi.
O değil de ilacı bırakıyorum bugünden itibaren. Nasıl etki ettiğini yazarım, bu sefer kararlıyım.
Edit: bırakamadım.

Son düzenleme:
Daha yeni çikolatalı gofret yedim sanırım öyle olacak ama ben bir de pilav ve künefe hastasıyım ilaçtan önce böyle bir şey yoktu. Az bal ve helva yerdim şimdi abanıyorum saç dökülmesi yapıyor onu çözmeye çalışıyorum.
😂😂😂

Daha yeni çikolatalı gofret yedim sanırım öyle olacak ama ben bir de pilav ve künefe hastasıyım ilaçtan önce böyle bir şey yoktu. Az bal ve helva yerdim şimdi abanıyorum pickle ilacı bırakma çünkü karşı tarafa koz vermiş oluyorsun seni hastaneye yatırma ekt gibi bir çok bilemediğimiz şeylerin hakkını veriyorsun.

pickle ilacı bırakma çünkü karşı tarafa koz vermiş oluyorsun seni hastaneye yatırma ekt gibi bir çok bilemediğimiz şeylerin hakkını veriyorsun.

Doktora ilacımı içmeyeceğimi söyledim, annemi arayıp -tek başıma gittim- beni psikiyatri acile yönlendirecekti orda iğne yaptıracaktı yalandan içicem dedim vazgeçti.

İlacı bırakamıyorum ailem zorla içiriyor, neyse.

Konuya da cevap vereyim ilacı bırakınca eski belirtiler geri geliyor.

Ben Şizofren hastası değilim. Benim abim Şizofren hastası. Abim ağır bir Şizofren değil. Abim ağır bir Şizofren olmadığı halde Doktor abime ömür boyu ilaç kullanması gerektiğini ve ilacını aksatmamasını söyledi. Türkiye de Tıp ve Psikiyatri bilimi çok gelişti. Türkiye de 1980 li yıllarda 1990 lı yıllarda Psikiyatri bilimi bugünkü kadar gelişmiş değildi. Türkiye de 1980 li yıllarda 1990 lı yıllarda piyasada çok az çeşit Şizofren tedavi ilacı vardı. Türkiye de Şizofren tedavisi için günümüzde piyasada çok sayıda çeşitli Psikiyatrik ilaçlar var. Türkiye de yaşayan bir Şizofren hastası Tıptan ve ilaçlardan tamamen ümidini kesmemeli. Bir Şizofren hastası yakını olarak ben böyle düşünüyorum.

Son düzenleme:
Pickle damdan düşeni damdan düşen anlar misali maalesef ilaç kullanmalıyız benim ilaç hakkındaki düşüncelerim çok radikal psikiyatriye tamemen karşıyım ilaçların lobotomi olduğunu düşünüyorum ama gene de içiyorum psikiyatra gitmeseymişim diyorum bazen de iyiki gitmişim diyorum düşüncelerim sürekli değişiyor seni gayet iyi anlıyorum senden tek isteğim diyetisyene gitmen olacak çünkü benim göbeğim çıktı senin çıkmasın ailem sürekli baskı yapıyor göbeğin var bu ceket sana olmaz diye.
Ben de evi terkediyorum falan.
Bence şeker kullanımını 0'la.
Böylece problem çözülür.
Ben de yavaş yavaş bırakıyorum.
Ama namussuz çok tatlı güzel, geliyor burada irademiz nefsimiz devreye giriyor.
Şeker olmak ihtimalimiz düşük
felç kalma ihtimal düşük.
Ben eczacıya birebir belirtileri sordum neden bunlar böyle diye o da bana 1000 kişiden 1 inde çıksa gene de yazmak zorundalar dedi yoksa dava açılır karşı taraf para kazanır.
Tek umudumuz ilaç olmamalı sosyalleşmek olmalı konuşmak olmalı zorla da olsa bunu yaparsın benim hiç konuşasım gelmiyor ama zorla konuşuyorum içimi döküyorum.
DİYET ŞART.

Üst Alt