Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlacın kesilmesi kullanılmaması emeklilikte sıkıntı oluşturur mu?

deathless

Yasaklı Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
herkese iyi günler...ben 2 yıl süreli rapor sürekli vergi indirimi ile sürekli emekliyim...sormak istediğim,hastalığım sebebi ile bir ilacın kullanımını durdurursam bu sgk da acaba iyileştimi de ilaç bırakıldı kontrole çağırayım bakayım? durumuna yol açarmı yani var olan emekliliğime olumsuz bir etkisi olurmu sizce??...teşekkürler..

Hastalıgınız neydi ilacı doktormu durdurdu

@tb2nhf...beyin kanamasına bağlı noröpati hastalığım..doktor değil de ben pregabalin etkili ilacımı içmek istemiyorum artık yan etkilerinden dolayı..

deathless mrb
Sgk tabi sizin kullandığınız tüm ilacları
Sistem üzerinden kontrol ediyor kontrole çağrılmamadan
Önce tabiki bir ön araştırma yapıp ona göre karar veriyor
Hiç bir ilaç kullanmadığınızı gördüğünde iyleşme sanıp kontrole tabi tutuyor.

deathless
Gerçekten kullanmak istemiyorsan ve bu sağlık durumunu olumsuz etkilemeyecekse tamam kullanma ama bana kalırsa durumunu riske de atma.
Git 6 ayda ilaç raporu al, ayda bir de ilacını yazdır.
Zaten sürekli kullanılan ilaç olduğundan raporlu olarak katılım payı ödemeden alabilirsin.
En azından emekliliğin biraz yıllanana kadar böyle devam et. Son zamanlarda SGK kontrole çağırmak için resmen bahane arıyor.

Ufukalp..teşekkürler cevabınıza...sağlığıma çok etki edecek bir olay değil evet bırakmak, ama işte sgk iyileşme olarak algılayıp kontrole çağırırsa korkusu bendeki herne kadar emekliliğim süreli de olsa...bu arada katılım payı değil ama ilaçlardan baya bir fark almaya başladılar,birde artık doktorların ilaç sektöründen daha çok kar payı almak için işgüzarlığımı bilmiyorumda,kullandığım ilaçdan 56 lık yazsa daha az paraverceğim ama aynı ilacı 22 paket yazıp öyle faturalamak nedir yaa!!??

deathless

Sürekli emekliyseniz ilaç bırakmayı sgk takip etmez. Ama düşük oranlı bir rapor alırsanız emeklilikten sonra, o zaman sgk bunu fark edip sizi kontrol muayenesine çağırabilir.

Tabii, ilacı kafanıza göre (ya da şimdi çok emin olduğunuzu düşündüğünüz duygularınıza göre) bırakmamak gerektiğini söylemeden de edemeyeceğim.

ne ilacı ya kullanmak istemiyorsanız kullanmayın hiç bir sorun olmaz zorla ilaçmı yutturacaklar hastalık sabitse oturan boganın dedigi gibi ilaç almazsanız sorun olmayacaksa hiç yutmayın ilaç kullanma taraftarı degilim keşke bende ilaç kullanmadan kendimi idare edebilsem ama ilaç almadanda edemiyorum kendimi kötü hissediyorum rahatsızlıgım kötüye gidiyor kullanmazsam mecbur kullanıyorum 2 ucu boklu degnek anlayacagınız ilacın yan etkiside exradan çıkıyor o yan etkiler de insanı etkiliyor hasta da edebilir yan etkiler kalıcı hastalıkta yaratabilir gerçekte ilaç kullanmak iyi birşey degil bunu herkez bilir ama mecbur kullanıyoruz

Üst Alt