Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçla el becerisi kazanabilir miyim?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Ben dogdugumdan beri psikolojik tedavi goruyorum. Benim dogumum zor olmus. Beni vakumla almislar. Bir de 3 yasindayken atesli havale gecirdim. O yuzden el becerim de yok. Her iste calisamiyorum. El becerim ve el cabuklugum olmadigi icin isten attilar beni. Bana engelli raporu alip, engelli kadrosundan is bakmami soylediler. Doktor bana %40 engelli raporu verdi psikiyatriden. Halen uygun bir is bulamadim. Surekli intihari dusunuyorum. El bwcerisi ve el cabuklugu kazanip isleri hizli yapmami saglayabilecek bir ilac var mi acaba?

bu ateşli havaleyi geçirenler böyle oluyormuş demekkki...hocam aynı durumdayız merak etme bende küçükken geçirmişim,1.5 sene önce de beyin kanaması geçirdim...o yüzden ailem çevrem tarafından çekingen pısırık damgasını yedim her zaman!...allah bizide böyle sınıyor her halde yapacak bir şey yok...geçmiş olsun kolay gelsin..

El becerileri küçük kas ince motor gelişimlerinin küçük yaşta desteklenmesiyle geliştirilebilirdi. küçük yaşta iken sizin bu konuda desteklenmeniz daha faydalı olabilirdi.
El becerinizin desteklenmesi için öncelikle dr. gidin. fizik tedavi uygulayabilirler. yada nedene göre ilaç.
kendinizde küçük yapabileceğiniz hareketlerle çabukluk kazanabilirsiniz. eğer hiç el beceriniz yoksa
örneğin; yazmak, resim yapmak, makasla kesmek, ayakkabı bağını bağlamak, düğme iliklemek, giyinmek, fermuar açıp kapatmak, saç taramak, çatal bıçakla yemek gibi. Genelde dikkat ve konsantrasyon gerektiren hareketlerdir. bunlarla başlayın.

Nurtan
Yazmak, resim yapmak, makasla kesmek, vs onlari yapabiliyorum. Benim el becerimin olmamasi isle ilgili. Elim ise yatkin degil. İs yapmaya baslayinca elim titriyor.Psikolojik benim rahatsizligim. Fizik tedaviyle alakali degil

deathless
Sizdemi havale gecirmistiniz?

hakanyildiz...evet havale zehirli ishal beyin kanaması ek olarak...allah ın takdiri yapacak bir şey yok..

deathless iste buna uzulmekle birlikte cok da SINIR oldum
.. Ya insaninailesi hemen hemen herseyidir. Halbuki once onlar vurmus. Yazik ya...

Insanlarin cogunun siradan oldugunu tecrube ettim dogrusu ondan dolayi gunun birinde dusundugum noktaya gelirsem cogunun da.... Neyse

Baslik sahibi lutfen intihar etmeyi dusunmeyin, bizlerde bicok zorlukla mucadele eden insanlariz

Insan kafasinin icinde ne dusundugu her zaman kiymetlidir... Sadece dis gorunuse gore hukum vermek tamamen abes olmaktir... Siradan insanlarin yaptigi bisey.

Beni ailem hepten terk eti. Ben dogdugumdan beri anneannemin yaninda kaldim. O da gecen yil vefat etti. Ben tek basima kaldim.

Nurtan

Doktor bunun ilacla alakasi yok dedi. Dogustan olan durumlar ilacla duzelmezmis. Engelli raporu icin saglik kuruluna basvur engelli kadrosundan islere girersin dedi. Ben de basvuru ysptim. Psikiyatri %40 oran verdi. Bilmiyorum ise girebilirmiyim? Yapabilecegim bir is bulamazsam intihardan baska carem kalmiyor.

hakanyildiz

ne demek "yapabileceğim bir iş bulamazsam intihardan başka çarem kalmıyor" , ben sana göre muhtemelen sapasağlamım ama yine de iş bulamadım. o zaman bende intihar edeyim.

biraz araştır ,yapılacak mutlaka bişiler vardır. benim para kazandığım bir işim henüz yok ama dünya kadar işim var açıkçası. dil çalışıyorum , bilimsel makale yazıyorum vs. bir sürü iş var. herşey para kazanmak değil!

Hayatini devam ettirmem icin belli bir gelirimin olmasi sart. Bunun icinde bir isimin olmasi sart. İktisat yuksek lisans mezunuyum. Eger daha onceden rapor alsaydim belki ekpss ile atanirdim. Doktor onceden rapor verecekti de ben kabul etmedim. Psikiyatriden raporu olanlar memur olamaz diye biliyordum. Ama oyle degilmis. Ben bur isi gec ogreniyorum. Ogrenme guclugu cekiyorum. Ornegin birinin 1 gunde ogrendigi bir isi ben 1 haftada ogrenirim. Ama ogrenince normal insanlar gibi yaparim. Ben okumayi yaznayi da gec ogrendim.Ama zar zor da oksa yuksek lisansa kadar geldim. Ama isverenler isi hemen ogrenemezsen atiyolar isten. Firsat vermiyolar. Omur boyu issiz kalmaktan korkuyorum. Bilmiyorum gelecek yil ekpssden alim olurmu

hakanyildiz

Hakan kardeşim, anladığım kadarıyla sizin sorununuz özgüven eksıklıgı. bir işi geç ogrenmek bır kayıp değildir. okuma yazmayıda geç ogrenmeniz sizi erken öğrenenler karşısında verimsiz yada onlardan daha az kapasitelı oldugunuzu göstermez.. her insanın bir yeteneği vardır. siz kendinizi keşfedin önce neyi daha severek yaptıgınızı tespit edin ve onun üzerine yogunlasın.. insan sırf maddi amacla calısıyor olmak ıcın calısır iş yaparsa ve o yaptıgı işi de sevmez ise mutlu olamaz verimli olamaz. sadece para kazanmış olur. çalışmanın asıl amacı insanlara topluma faydalı olabılmek ve bununla beraber hayatını idame ettırmekdir. kendi kendinize telkinler verin insanı motive eden en etkili yöntem yine kendi düşünceleridir. herşey düşünceyle ve hayalle başlar önce düşünün hayal edin sonra onu gerceklestırmek için çaba sarfedin göreceksiniz başarı sıze gelecekdir. ama hiçbirzaman vazgecmeden pes etmeden ve umutsuzluğa düşmeden.. bir insanın kendi yaşamına son verme düşüncesi manevi boşluklardan ileri gelir. önce bu manevi boşlukları doldurun. ve pozitif düşünün pozitif bakın herşeye .. negatif düşünceler olumsuzluk getirir insana.. kişisel gelişim kitap ve makaleleri okumanızı öneririm. özgüveni kazandıgınız an ve pozitif dusunmeye başladıgınızda hersey yoluna girecektir.. selametle ...

Üst Alt