Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçları bırakamıyorum. İlaçları ömür boyu mu kullanacağım?

tornado64

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ilaçların dozajını azalttığımda yemek yiyemiyorum. İlaçları içmediğimde ise psikolojikman beyin çöküyor. Açıkcası hayata devam edebilmek için içiyorum ilaçları. Sizde durum nedir?

Tanı psikoz sonra şizofreni dendi fakat şizofrenik bir semptromlar pek olmadı Hani bir doktorun söylediği tespit varya bize insanların hasta ettiği insanlar gelir diye benim durumda bu.

Ben ilaçlarla ayakta
durabiliyorum 10 yıldır.

Bu süre zarfında sigortalı işte
%90 ve üstü çalışabildim.
Bu 10 yıllık süre zarfında 368 gün
sigortam yatmamış benim.

"Yani ilaçlarla çalışabildim bunu demek istedimdi"

Şimdiki şekerlerim=
Paxera 40mg
Rexapin 30mg

YAŞIM ŞİMDİ 37

ayDÜNYAvazo
ilaçları hiç aksattığın oldu mu

ben bazen sabah içtim mi haplar diye düşünüyorum içtim mi içmedim mide kalıyorum

doktor bırakıp başlarsan başa dönersin ancak yan etkisini görürsün demişti bana

Ahmet T

Ahmet im 1 günü bırak 12 saatliğine bile bırakmadım.
Bu arada kendi kabiliyetimle kullanıyorum ilaçlarımı.

Ama ben hiç sektirmiyorum

Zaten bu hastalıklar psikiyatrinin koması...

Zehir zemberek bir ilaç hayatımı kararttı

4 yıldır xeplion başta sonra travicta verdiler bana şuan alzaymır olma ihtimalim var isimleri ve bazı şeyleri unutuyorum aslında beynimde yok gibi evden çıkamıyor yerimde dönüyorum dolaşıyorum emin olun bikaç yola başvuracam olmazsa intihar gözüküyor bu ağır ve yan etkili ilaç kesinlikle insan haklarına aykırıdır uyanmamız lazım admin sende şunu başka konunun altına atma yorum olarak birader bu ülkede tam insan hakları ıygulanıyor diyenin Allah bin belasını versin

@Vanlı65-
Ona sağlık kurulundaki heyetteki doktorlar karar verir

Bu psikiyatrik ilaçlar öyle birşey ki hiç başlamamak en iyisi diye düşündürüyor

ben de bipolarım. ilaçları bıraktığımda başıma gelmeyen kalmadı açıkçası. gerek depresif ataklarda gerekse manik ataklarda olmadık şeyler yaptım. o yüzden ömür boyu ilaçları kullanacağım büyük ihtimalle.

Bende ilaçlar vesilesiyle duzeldim benimde şizofreni 2 yıl olacak ilaçları bırakma kötü olabilirsin
Başka doktorlara gözük

(Gölge)
Tıp o kadar ilerlediki bu hastalıklara ilaçtan başka çare bulunamadı ne yazıkki.

bipolarikipolmaz
Doğrudur kullanacaksınız

Şamil67
Özelliklede "şizofreni" ilaçlarla düzelme sağlanabilir belkide.

Bence bu ilaç firmaları da ilaçların bağımlılık yapmasını önlemiyor bağımlılık yapmasını isteseler engellerler

İlaç öyle bir şey ki bulaştın mı bir daha kurtulamıyorsun ben mesela ilaçsız uyuyamam istersem dünyanın en mutlu insanı olayım vücut bünye alışıyor galiba ilaç firmalarının da işine geliyor haliyle .

Bende ilaca geçen ay başladım Ozaprin Rapid 15mg alıştım günde bir içiyorum

Merhaba arkadaşlar ben yıllarca lustral kullandım iyi geliyordu. Doktor ilacımı değiştirdi farklı ilaçlar kullandım. En son duxset 30 mg ve selectra 30mg uyku için ketilept içiyorum.

Ben bağımlılıktan değil gerçekten ilaçları bıraktığımda kötü şeyler olduğu için kullanıyorum. ilaçlar bende işe yarıyor. iyi olmak için kullanmam gerekiyor.

Pilot kalem

Geçmiş olsun,

Askerlik durumunuz ne olur bilmiyorum(Bence ertelenebilir.)

Siz Akerlik muayeneniz geldiği zaman, yanınızda bulundurun raporlarınız; lehinize olur İnşallah.

Bol şanslar.

Depresyona girdim ve ne yaptığımın farkında olamadım. Şüphelerim artınca; Doktora anlattığımda ilaca başlattı ve şkendimi biraz daha iyi hissediyorum. Ben biraz size göre gerideyim :)

Son düzenleme:
Doktordan geliyorum 100 mg arttı ilaç.Dinlio yazio gonderio.Umrunda bile degil

Golge123 devleti bırak özelde bile doğru dürüst konuşma terapi falan yapılmıyor bu ülkede zenginlere yapılıyordur belki onu bilemeyeceğim .

Neden ilaçların sonu yok

Birçok hastalık tedavisi mümkünken neden psikiyatrik ilaçları devamlı kullanmak zorundayız. Bize seçenek bırakmayan ilaç endüstrileri keyifle paralarını sayarken bizi köle durumuna düşürmelerini açıkçası anlamıyorum. Bir ilaç üreticisi de demiyorki ben şu psikolojik hastalığın tedavisini buldum diye.

[FONT=comic sans ms]41 yaşındayım Toplamda 24 senedir antipsikotik ilaç kullanıyorum Son 12 senedir de clonex ve seroquel içiyorum. Ömür boyu kullanmayı kabullendim ; yeter ki stabil ve remisyonda olayım. Herkese acil şifalar dilerim...[/FONT]

Birçok hastalık tedavisi mümkünken neden psikiyatrik ilaçları devamlı kullanmak zorundayız. Bize seçenek bırakmayan ilaç endüstrileri keyifle paralarını sayarken bizi köle durumuna düşürmelerini açıkçası anlamıyorum. Bir ilaç üreticisi de demiyorki ben şu psikolojik hastalığın tedavisini buldum diye.
Sanırım ilaçların İĞNE versiyonları daha etkili gibi gözüküyor.

[FONT=comic sans ms]41 yaşındayım Toplamda 24 senedir antipsikotik ilaç kullanıyorum Son 12 senedir de clonex ve seroquel içiyorum. Ömür boyu kullanmayı kabullendim ; yeter ki stabil ve remisyonda olayım. Herkese acil şifalar dilerim...[/FONT]
EVET herkese geçmiş olsun.

Atak benzeri şeyler yaşadım. Kısa süre ilaç kullanıp bıraktım. Daha doğrusu hastalık hakkından hiçbir fikrim yoktu.

Bu süreç sonrası çok uzun süre ilaç kullanmadım.

Ancak öyle bir psikoz ve ardından atak geldi ki şimdi nasıl toparlayacağım diye düşünüyorum.

Şimdi hastalığı iyi araştırdım.

İlaç kullanmanız demek atak geçirmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Aynı şekilde ilaç kullamadığınızda atak geçireceğiniz anlamında gelmiyor.

Psikiyatr hastalıklar hala büyük bir bilinmez.

İlaç kullanımı atak geçirirseniz yada psikoz durumuna girerseniz hastalığın alevlenme dönemini altlatmanızı sağlıyor.

Uzun süre tedaviyi red ettiğim ve psikozun ilaçsız geçeceğini düşündüğün için psikoz durumunda kaldım. Yaklaşık 5-6 ay belki daha fazla sonrasında tedavi oldum.

Tek öğrendiğim psikoz ilaçsız geçmiyor.

Psikiyatr görünümlü psikologlar ilaçsız tedavi safsataları ve hastalığın psikolojik olduğumu düşündürmüşlerdi. Buna inanıp ilaç kullanımını ve tedavi red etmiştim. Zamanla geçeceğini sanmıştım.

Psikoz durumundan yani hastalığın alevlenmesi geçince belki ilaçları bırakabilirsiniz. Tekrar hastalığın alevlenmesi olduğunda atlatamayabilirsiniz. Peki tekrarlamayabilir mi? Tabii tekrarlamaya bilir ama bende tekrarlıyor. Uzun bir süre sonrasında olsada tekrarlıyor.

Bu süreçte ilaç kullanmam sadece insan gibi hayattan zevk alarak yaşamış oldum.

Tekrar o riske girermişsiniz derseniz bilmiyorum.

34 yıl bu şekilde yaşadım. İnsan yine ben iyileştim bişe olmaz havasına girebiliyor.

2000 yılından beri ilaç kullanıyorum. Kayınpederim evlilik öncesi bizde kaldı 2011de . Ben de ilacı yanında atmaya utandım. 1 hafta ilaç atmadım ve atak geçirdim. 2014 te ve 2021 de ise ilaç kullanmama rağmen ağır atak geçirdim. Şunu anladım evet ilaç kullanırken de atak geçirme ihtimalim var ama ilaçsız 1 hafta bile dayanamıyorum.

osmangazi

Tamamen kişinin durumuna göre ilaç olmadığın çok uzun yıllar bişe olmadı ama tekrar etti.

Neye uğradığımı şaşırdım. 5-6 ay psikoz durumunda kaldım.
Sonrasında Xeplion verilince 10 gün ile 1 ay arasında kendime geldim ama çok geç olmuştu.

Tedaviyi hala reddediyordum. Ailem dilekçe vermişti ve mecbur kalmıştım. Yoksa yine iyileşemezdim.
osmangazi evlilik bu hastalık ile zor oluyor mu ?

osmangazi

Tamamen kişinin durumuna göre ilaç olmadığın çok uzun yıllar bişe olmadı ama tekrar etti.

Neye uğradığımı şaşırdım. 5-6 ay psikoz durumunda kaldım.
Sonrasında Xeplion verilince 10 gün ile 1 ay arasında kendime geldim ama çok geç olmuştu.

Tedaviyi hala reddediyordum. Ailem dilekçe vermişti ve mecbur kalmıştım. Yoksa yine iyileşemezdim.
osmangazi evlilik bu hastalık ile zor oluyor mu ?

Ben bazen eşimin ve kızımın hayal ürünüm olabileceğinden şüpheleniyorum. Eşimin beni aldattığı hezeyanım oluyor bazen. Hastalandığımda eşim çok destek oluyor ama kısmen normalken tartışma çok oluyor. Ben genelde çok cevap vermiyorum. Kızım da annesini örnek aldığından o da ufak tefek şeylere sinirleniyor.

Üst Alt