Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçları bırakmıştım, organik olmayan psikoz bozukluğu ataklarım yeniden başladı..?

ahmet3430

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Organik olmayan psikoz bozukluğum vardı 5 aydır hastaneye gitmiyorum ilaç kullanmayı bırakmıştım tekrar gidersem aynı ilaçlardan mı başlarım ataklarım tekrar başladı

@ahmet3430,

İşte en büyük hata, ilaçlarınızı kesinlikle doktor önerisi dışında Kendi kendinize kesmemelisiniz,. Kontrollerinizi aksatmamalısınız.

Şikayetlerinize göre aynı ilaçlar veya farklı ilaçlarda yazılabilir.

@OğuzHan112, abi peki ne olucak şimdi yine aynı yerden devam falanmı olucak . Tanımı doktor hiç demedi ben e devlet üzerine bakınca görmüştüm hep reçete bölümünde organik olmayan psikoz bozukluğu yazıyor

İlk psikozdan sonra bir yıl ilaç kullanıp bırakmıştık ilacı. Altı ay sonra saçma bir nedenden psikoz oluştu.
Son atağımın üzerinden 2 buçuk geçti. 12 mg(invega) kullanıyordum. 6 mg’a düştü ilacın dozu. Bakalım bıraktırır mı iki yıla? TRSM’ye gidiyorum, doktor sabit kalmayabiliyor. Gerçi bu doktor 2 buçuk yıl önceki doktor.

Ben atağı falan hiç bilmiyorum.

Ömrümde sadece
1 kez görüntü
Gördüm.

Ses de hiç
duymadım.

Şizofreni F20.8 olarak engelli raporunda.

Abiler engelli raporu nasıl alınıyor kaç yıl geçmesi lazım . Tanılarıma tam olarak nereden bakabilirim e devlet üzerinden bakıyorum reçete yazılan yerde doğrumu

@ahmet3430,
ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ
Yani ŞİZOFRENİ

Engelli raporunuz yokmu?
Yoksa müracaat edebilirsiniz?

O reçeteler de yazanlar HEMEN HEMEN doğru.

@aydünyavaz,
Organik olmayan psikoz şizofreni değil tedaviye iyi cevap verir.

@ahmet3430,
Keşke ilaçlarını birakmasaydin kardeşim...
En büyük hatamız ben iyileştim deyip ilaçları bırakmak.Ama ne var ki hastalık geri geliyor ve bu sefer tedaviye baştan başlıyoruz.

@Turkogli,
Sadece invega mi kullaniyordunuz siz?

@ahmet3430, psikoz tamamen iyileştiyse oran vermedikleri de oluyor. Ben psikoz olmama rağmen engelli raporu almayı düşünmüyorum. İş başvurularında sorun çıkmasın diye.

bende psikozum 6 senedir atak geçirmedim, tekrar rapor alacam süresi hazirana kadar uzatılmıştı. umarım oran düşer ben sadece abilify iğne kullanıyorum. Pazarteside öğretmen alımı ön başvurusu var bakalım öğretmen olur durum raporu vereceklermi. Bugün sorduğum doktor hiç ilgilenmedi uzun bi süre kullanacaksın dedi.
Sanırım ben şanslıyım hap yok

Rapor alırsam ilerde ne sorunlar çıkar beni neler bekliyor, sözleşmeli asker olmak istiyordum ilerde sorun olurmu daha askerlik yapmadım bu sene gidicem nasip olursa

Kendini zorlarsın daha da kötü olursun bana göre. ASKERLİĞİN KÖKENİ ZATEN ZORDUR.

@ahmet3430, kendini askerliğe şartlara derim psikoz hastalığı ve ilaçlarıyla zorlanırsın muayenede nde üç yıl erteler ler sonra büyük ihtimal asker olamaz raporu verirler baştaysan dinlen yada hafif bir iş bul ilacına göre bir iş bulursun dediğim gibi kendini zorlama hastaneye gelince ilaçta ve tedavi koşullatını beğen ne diyen gittiğin yerin sana bir hastane önerecem npistanbul beyin hastanesi bir profosesörden numara al git iyi bir teşis bi ve kapsamlı Mr kişilik testi falan çekersin sitesinden randevu verirler biraz pahalıdır ama

Üst Alt