Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçları bıraktıktan birkaç ay sonra dibe vurmak..?

Konular
30
Reaksiyonlar
36
Merhabalar ilaçları bıraktıktan sonra 1 2 ay tamamen iyi hissedip sonrasında dibe çökmek mümkün mü? 6 aydır risperdal 4 mg ve lustral 150 mg kullanıyordum. Geçen ay akatizi sorunundan bıkıp bir anda ilaçları bıraktım. 1 aydır hiçbir sorun yaşamadım aksine ilaçları kesince sesler kesildi. Sizce belirtiler tekrar nüksedebilir mi?

İlaçları kendi kafana göre bırakmamalısın, eskisinden daha kötü duruma gelirsin. Bir sorun olduğunda mutlaka doktorunla görüş, o gerekli ilaç ve doz ayarlamalarını yapacaktır.

Althusserian Marxist

Geçmiş olsun.

İlaç kullandığınız halde ses işitiyorsanız; ilaçlarınız değişir veya dozuyla oynanır zaten. Bu ses duyma işini doktorunuza söylemelisiniz.

Takibinizi yapacak bir doktor bulup ilaç tedavinizi oturtursanız; rapor yenilemek dışında doktorla pek de işiniz kalmaz.

İlaç kullanırken ses işitiyorum kullanmayınca işitmiyorum çok garip acaba iyileştim de bunu hissedip ondan mı bıraktım

Althusserian Marxist

bazen ilaçların dozu yüksek olduğunda psikoz belirtilerini ( sesler gibi) azaltacağına daha çok arttırabiliyor bizzat doktor söyledi bunu doz ayarlaması ile sesler kesilecektir.
KESİNLİKLE KAFANA GÖRE İLAÇLARI BIRAKMA HELE BİRDEN HİÇ BIRAKMA aynı doktora gitmeye çalış uygun doz bulunana kadar biraz uğraşılır ama bulunca sıkıntı olmaz.

Doğrudur hocam da sanrılarıma baya iyi geldi ilaçlar aslında

Sanrılar olmadığı sürece kullanmayacağım artık

Althusserian Marxist

Maalesef, "iyiyim, artık ihtiyacım yok" diyerek ilacı bırakmak ve sonra çok daha kötü bir atak ile çok daha geriye düşmek neredeyse klasik bir durumdur. İlacı bırakmak %99 böyle bir sonucu doğuruyor. İlaç bırakmak, doktora gitmemek iyice savunmasız olmak demek. Bunu kimseye önermem.
O %1'lik kesimde olan tanıdıklarım da var, ama bu kadar istisna bir başarıya bakıp "şansını dene" bile demek istemem. Eğer "ben kafama koydum" diyorsan, bence çoook çok sakin bir hayat sürmeye dikkat et, yakınlarında sözüne kulak vereceğin ve güveneceğin -tercihen aileden- birileri mutlaka olsun, olası atak geçirmeye dair kendinin dinlemeyi ihmal etme, işlerin yoldan çıktığını ve toparlamayamayacağını düşündüğün an hemen doktora gitmeyi ve muhtemelen hastanede yatılı tedavi görmeyi göze almalısın.

Üst Alt