Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlçe MEM'e tayin istememe rağmen bir okula yönlendiriyorlar!?

Merveaydin

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben eskişehir den istanbul ataşehir ilçe mem e tayin istedim. Beni il mem e dağıtılmak üzere kararnamem cıktı ben de önce il sonra dilekçede belirttiğim ilçe yani ataşehire verirler diye düşündüm. Cuma günü istanbul il mem den aramışlar işyerimi gideceği yeri dilekçe gönderin demişler ben de ataşehir yazdım yolladim. Sonra tekrar aradılar okul secmemi söylediler ilçe mem secemezmisim doluymuş bana illa ki okul seç dediler. Arkadaşlar böyle bisey var mi ben engelli tayini istedim yani istediğim yer olması gerekmiyor mu ki zaten ben şu anda da ilçe mem de çalışıyorum yani.

Engelli tayini nokta atış yapilan tayindir. Ama Atasehir Mem sizden okul secmenizi istemiş. Yani siz zaten istediğiniz Ilce Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde calisacaksiniz. Aslinda onlar sizi bir okula da atayabilirler, size inisiyatif tanıyıp okul seç demisler.
Normalde tayinlerde bağlı olduğunuz il müdürlüğüne Valilik emrine diye yazar Personel Hareket Onayında. Il müdürlüğü sizi istediği ilceye verebilir ama siz zaten Atasehir istediginiz icin Atasehire tayininiz yapilmis.
Sonuc olarak yanlis bir islem yok, Atasehir Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendi bünyesinde açık pozisyon nerede varsa sizi oraya atayabilir.

Hayır beni il mem den aradılar benim kararnamem de il mem dağıtılmak uzere yazıyor

Anladim tekrar okudum ilk mesajınızı, pardon yanlış anlamışım
Yani yer yoksa yapacak bir sey yok, ya okul gideceksiniz ya da gitmeme gibi bir secenek de var ama o zaman belli bir süre tayin isteyemiyorsunuz (Iki yıldı sanirim).
Atasehirde yer yoksa sizin yapabileceğiniz bir sey yok, personel.hareket onayiniz il.emrine ise il müdürlüğünün sizi istedigi yere verme hakki var. Yüzyüze konuştunuz mu gidip?

O zaman nokta atışı ne anlamı kaldı ki yüzyüze pzt günü gidip ataşehir ile konuşacağım. Gerekirse de il mem e gideceğim. Telefonda il mem pek de güzel konusmadi hatta bana hiç bir ilçe mem e vermeyeceklerini ve anaokulları da hariç okul seç dediler. Bütün ilçeler mi dolu koskoca istanbul da böyle bisey bana saçma geldi açıkçası.

Il emrine göre beni bir yere vermesi gerekiyorsa ilçe mem e versin istiyorum ben dilekçeye de ilçe mem yazdım. Madem nokta atışı versinler ilçe ye. Sonra ben işe başlama ilçe ye yaparım derler ki oldu seni okula vereceğiz o zaman anlarım. Yasal bir yolu olması gerekiyor bu durumun

@Merveaydin

il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri çok rağbet gören kurumlardır. Sana özel tavır alıyorlar gibi düşünme...

Tayinler zaten il emrine yapılır il de ilçelere dağıtır, dilekçenizde Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atamamın yapılmasını talep ediyorum diye belirtmişseniz ve buna rağmen size bu şekilde yapmışlarsa yapacak bir şey yok, bu tür işlemler telefon yerine yüz yüze konuşarak daha iyi sonuç alınabilir şeylerdir, siz tayininiz çıktığı an İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip atamadan sorumlu şube müdürü ile konuşsaydınız onlar sizi ilçe meme atayabilirlerdi hiçbir şey olmasa bile kadronuz ilde kalırdı görevlendirme olarak atarlardı.

Ben daha ılisik kesmedim ev bulamadim ki gidince konuşacağım artık yine de tuhaf bir durum olduğunu düşünüyorum. Ataşehir i aradım gelin müdürle görüşün dediler en azından ataşehir tamam derse belki il mem de verir.

Uzun uzun yazdim ama sistem hata verdi silindi.
Şöyle ki,
Life arkadaşımız da yazmış hemen hemen aynı şeyleri yazmistim
Atamalar il emrine diye verilir nokta atış deseniz de zaten ilceye vermek de o da ilin inisiyatifindedir. Il müdürlüğü gerekli gorurse sizi merkezde de calistirabilir. Il ve ilçe mudurluklerinde böyle maalesef.
Siz yine Atasehirle görüşün, durumunuzu belirtin, müdür ihtiyacım var diye talep.ederse belki yaparlar ama belki diyorum çünkü yine Il müdürlüğünün kararıdır sizi ilce mudurlugune gonderip gondermemek.
Il.mudurlugu ilcelerde acik kadro varsa ona göre degerlendirir, bazen tüm kadrolar dolu olabilir, ihtiyaç yoktur baska personel ihtiyacı olan bir yere yönlendirir.

Merveaydin

İlişik kesmediyseniz sorun yok okul falan da belirtmeyin telefonda, ilişik kesmedim gelince bildireceğim diyip geçiştirin, ilişik kestikten sonra İstanbul Ataşehir ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidin ve atamadan sorumlu şube müdürü ile görüşün orada çalışmak istediğinizi belirtin şube müdürü ile ön görüşme yaptıktan sonra il milli eğitime gidip ataşehir ilçe mem de görevlendirilmek istediğinizi belirtin yer yok ataşehirde derlerse şube müdürü ile görüştüm dersiniz bu şekilde oraya atamanız yapılır, yada kadronuz il mem de kalır görevlendirme olarak verirler sizi ataşehire, ama önceliğiniz ataşehire atamanızın yapılması olsun.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.. gidip görüşeceğim ve size haber vereceğim.

Merveaydin Merve hanım göreviniz nedir, hem telaş yapmanıza gerek yok evinize yakın bir okula gidersiniz okulda çalışmak keyiflidir.

Hizmetli görevi yapıyorum artık tükendim okul o yüzden istemiyorum. Eskişehir de de kaymakamlığa geçiş yapacaktım masa başı memur olarak alinacaktim gidip görüştüm falan ama eşim istanbul da iş bulunca olmadi. Ilçe mem isteme sebebim belki masa başı yaparım diye çünkü ilçe mem de atasehirde hizmetli arkadaşlar kaymakam onayı ile masabaşı yapıyorlarmış

Dediğiniz gibi İlçeyle görüşün yardımcı olacaklarına inanıyorum, herşey gönlünüze göre olsun

Ben ataşehir ilçe mem ile görüştüm şube müdürü çok anlayışlı çok iyi birisiydi açıkçası şok oldum daha önce böyle birisiyle karşılaşmamıştım. Masa başı olarak vereceklerini söylediler. Okula verecekler veya boşluk durumuna göre ilçe meme e alacaklar beni. Pzt günü ılisik kesicem sonra il mem e söyleceğim bakalım.

İnsan kaynakları şube müdürü ile görüşün tlf da veya yüzyüze. Yardımcı olur size. Müdürlüklerde yer varsa mutlaka alırlar sizi şayet yer yoksa bile değerlendiriler.

Okula verdiler okulun memuru var anlamadim yani ...müdürü izinli benim masa bilgisayar vs yok. Bayramdan sonra gelecekmiş müdür kendimi fazlalık gibi hissediyorum. Ayrıca ben işitme engelim var telefonda konuşamıyorum ve okulun bu tür telefon işleri çok fazla bilmiyorum. Bir kaç veliler geldi aşırı gürültü oluyor uğultu oluyor kulaklarım baş ağrısı yapıyor. Çocuklar okula başlayınca ben mahvolurum.

Üst Alt