Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleostomi veya Kolostomi olan kim var?

dogan82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kendinizi üzmenize gerek yok ilostomiyle yaşayan inanın ki dünyaca insan var ahsen bizim firma olarak 172 hastamız var türkiye çapında bu hastalığı düünürseniz ciddi bir rakkam eğitim veren yerler var biz de veriyoruz hangi ehirdeyseniz söyleyin bir kaç yardım alabileceğiniz firma ismi söyleyeyim size

çok geçmiş olsun.. hiç gerek yok üzülmeye sonuçta bir sürü insan var bu şekilde yaşamını idame ettiren.. mesela ben 25 yaşındayım kalıcı olarak(ÖMRÜM BOYUNCA) ileostomi ve kolostomi ile yaşayacağım.. buna da şükür arkadaşım buna da şükür..

sağlıcakla kalasın, rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah..

Herkese merhaba; bende kalıcı ileostomi var.

merhaba arkadaşlar herkese allah şifa versin.
Yaklaşık 8 ay önce babamı aniden gelen dayanılmaz karın sancısı ile hastaneye kaldırdık.
Konulan teşis damar tıkanıklığından dolayı bağırsak çürümesi ince bağırsağından 40cm alındı.
Boluda izzet baysal tıp fakültesinde 27 gün yattıktan sonra taburcu olduk.
Patoloji sonuçları temiz çıktı şükür.
1 ay önce ANTALYA akdeniz şifa hastanesinde iliostomi kapatıldı.
Doktorumuz ameliyatın basit olduğunu fakat dikişlerin açılma riski olduğunu söyledi.
Korktuğumuz başımız geldi 5nci gün dikiler açtı.
Babam 90 yaşında.
Şu an yine kolostomi torbası kullanıyoruz.
Doktorumuz 3 yada 4 ay sürer dedi bağırsakların birbirine kaynaması.
Şu an sıkıntımız iliostomi bölgesinde kızarıklık ve hafif kanama var.
Babam çok acı çekiyor yanmasından dolayı.
Denediğim yöntemler acısını azaltmak için
1.Pasta ile kızarık bölgeyi ince bir katman olcak şekilde sıvamak.
Fayda ediyor ama pasta zamanla kalkıyor fazla dayanmıyor.
2.Çinko oksit krem kullanıyorum yara iyileştirme özelliği var acısınıda alıyor kısa süreliğine.
3.Frucin krem kullanıyorum yara iyileştirme özelliği var acısınıda alıyor kısa süreliğine.
Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum babamın acısını giderecek yöntemler nelerdir.
Hergün saatlerce ağlıyor.
Daha iyi görmeniz için site hazırladım video ve resimler var babamın iliostomisinin.
Site adresi kolostomi.tk

Öncelikle herkese çok geçmiş olsun diliyorum.Ben de 2011 yılında ince bağırsakta 8 yerden bağırsak yapışması ve kalınbağırsakta da yaralar nedeniyle ileostomi ameliyatı geçirdim. 35-40 santimlik bir bölüm alındı. öncesi de var tabii, tam 1 sene yemek yiyemedim ve mamalarla beslendim. onun öncesinde de teşhis geç konuldu. Neyse, 10 ay ileostomi torbası ile dolaştım ve kapatma ameliyatı ile son buldu. sizin kapatma ameliyatının neden dolayı geciktiğini yazmamışsınız? inşallah yakın zamanda olur.

arkadaşlar 96 yılından bu yana kolostomi liyim. beni hiç bir zaman engellemedi, üzmeyin kendinizi.

slm arkadaşlar benim gibi kolostomili hasta varmı bilgi paylaşılımı için sorularınıza elimden geldiğince cevaplaya bilirim

@kaderimsee çekerim..

sizede geçmiş olsun arkadaş bende malesef ömür boyu kolostomili yaşamak zorundayım sizinle tanışıp konuşmak isterim tabiki sevyeli ve rahatsızlıktan yana fikir alış verişinde dolayı

BsB öncelikle geçmiş olsun babanıza bende kalın ve ince bagırsak yok bende posetle yasıyorum sorununz şu galiba poset posetin kenarına bence pasta calmayın çünki daha cok kızarıklık vede rahatsızlık verir ve sıvı yicekler yemesi gerekir fazla yememesi akşamları elinden geldiğince yememesi ve sık sık yemesi gerekir pasta yerine posetin etrafını destek amaçlı bant la yapıştırmak daha rahat eder ben öle yapıyorum sorun yok ve pasta daha fazla kızarıklık vede rahatsız eder ama şu önemli sık sık vede az yemesi rahatlatır vede eger yürüye bilirse sindirimi de biraz rahatlatır halen sancı varsa eğer gaz giderici veyahut bağırsak düzenlici almasını tavsiye ederim bende aynısını yapıyorum

sizede geçmiş olsun arkadaş allah şifalık versin sizinde dediğiniz gibi bunada şükür evet bende şükür ediyorum umarım sizinle görüşür konuşmak isterim en azından rahatsızlığımız nedeniyle fikir alış verişinde bulunuruz cvp bekliyorum

Merhaba BsB annemde de aynı sorunlar oluştuğunda biz adaptörü takmadan önce evde yetiştirdiğimiz aloe vera nın sıvısından sürüp bir süre bekliyorduk,daha sonra temizleyip adaptörü yapıştırınca kızarıklık ve hassasiyetin daha az olduğunu gördük.

Sorun şu ki ben sol üstte ismimi göremiyorum.telefondan bu siteye ulaşım sağlıyorum.iki aydır hastanede yatıyorum ve yardıma ihtiyacım var.hastaligimla ilgili bir başlık bir konu bulamadım belki de ben bakamadım.bende ileostomı açıldı bir süre böyle yasayacagim.aynı hastaligi olanlar yazarsa çok sevinirim

Merhaba geçmiş olsun, ben de ileostomiyim. Yardımcı olabilirim.

merhabalar babam 6 yıldır kolostomi hastası ve ek olarak ilestomi torbası da takılacak durum ve süreç hakkında beni bilgilendirebilir misiniz
şuan doktor arıyorum ve çok zor bir süreçten geçiyoruz
teşekkürler
iyi günler

Üst Alt