Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri-Çok ileri derecede işitme kayıpları için kulak içi cihazları çıktı mı?

YiRiZMa

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
İleri-Çok İleri Derecede İşitme Kayıpları İçin kulak içi cihazları çıktı mı? bu konuda bir gelişme varmı yoksa hala durumlar aynı mı.

valla yirizma bu ileri derece işitme kaybı için kulak içi cihazı bende istiyorum ama haberdar olamıyorum..

ileri - çok ileri derece kayıplarda kulak arkası cihazlar bile yeterince faydalı olamazken kulak içi beklemek gereksiz.

teknolojinin ne getireceği belli olmaz bakarsın kökten çözerler bu işi :)

vay be amma iyimsersiniz diyesim varda:) cok ileri derecede isitme kaybina kulak ici cihaz istiyorsunuz:(kulak arkasi cihazla ses duydugumuza sevinsek olmazmi dogrucana konusmalari bilem anlamiyoruz kulak arkasiyle bile ben laptopumu boynuma asmaya bile raziyim eger duyuracaksa

teknoloji ve kökten çözüm demişken: koklear implant

ha bu arada bazı kişilerin sizi bu çözüm konusunda korkutmasına da izin vermeyin. :eek:

bende de ileri derecede işitme kaybı var kulak içi cihaz hakkında ileride olacak dediler şimdilik bişey duymadım ben 2010 yılında hacettepede coclear iplant amaliyatı oldum coclear baha kullanıyorum çok memnunum doktora giderseniz eğer tavsiye ederse öneririm arkadaşlar

starkeyin varmış ama ne kadar kayıp için bilmiyorum

Kulak içi cihaz bekleme epey hayal iler işitme kayıplarında... Çok ileri işitme kayıplarında ise pek mümkün görünmüyor...
Zaten olsa da hem pahalı olacağından hem de bakımı zor olacağından şahsen ben almam...
Yeni cihazlar da ter ve neme karşı dayanıklı olduğundan gerek te yok...
Hem işime gelmediğinde duyamadım demek için bahanem oluyor onu gösterince :) Hele ki okulda çok işime yaramıştı sözlü sınavlarda :) 2 kat düşünme süresi oluyordu bana :) Pil bitince de okuldan kaçmak için izin almak ta kolay oluyordu :)
Haksız rekabet ama :)

az önce bir yakınımın çocuğuna çok ileri dereceli işitme kaybı için kulak için cihaz aldıklarını gördüm. cihazın markası oticon. 6bin civarı maliyeti var. bu konu hakkındaa başka bilgisi olan varmı hangi seri bu cihaz. netten arattım bulamadım.

Ya arkadas cıhazı yakının almıssa markasını yaz buraya bız bulalım.6000 tl 100lerce cıhaz var

oticon agıl ve starkey cıc son seri cıc modelleri 95 db kadar karşılıyor

Otıcon agıl turk fırmaların uydurması.yanı okadarını karsılamıyor orta derece ıcındır

açıkçası ben teknik verilerden anlamam ama benim odyo testim tam 7 tane var sağ 81 db ile 84 db arası ölçülmüş.sol 120 db yukarısı starkeyin destiny serisi cıc modeli beni rahat karşılıyor.telefonda bile konuşabiliyorum.starkeyin yeni serisini almadım ama starkey ve oticon ağıl cıcleride denediğimde çok daha güçlü olduğunu gördüm.hatta odyometrist karşılamayabilir dedi.son ses açtıda bana yine çok fazla geldi kıstırdım sesini..

teknik verilere çok takılmayın gidip deneyin bolesi daha iyi bnce

Tabii deneyip almak lazım. İsteyen alır sonuçta şahsi tercih. Ancak 90 db gibi ilerlemiş kayıplarda cic cihazların verimli olacağını sanmıyorum. En azından şu an için böyle. Teknoloji ilerledikçe cihazların boyutları ufalıyor. Belki ilerde tümüyle kulak içinde ve haftalarca pil değiştirmeden duracak cihazlar çıkacak. Mevcut teknolojide cic cihazlar hassastır. Vücut sıcaklığına ve neme daha fazla maruz kalırlar.Titiz bir bakım gereklidir. Ayrıca ev hayvanlarından korunmalı ve kaybetmeye karşı dikkatli olunmalıdır.

7 yıldır oticon cic model kullanıyorum..bu son ayda artık verimsiz gelmeye başladı..
alırsam yine oticon almayı düşünüyorum..
işitme kaybım her 2 kulaktada var..ben tekinde kullanıyorum..

starkein yeni serisinide deneyin son zamanlarda başarılı ve ekonomik ürün çıkartıyorlar.

işitme cihazı satış yerlerine sordum. "sana kulak içi işitme cihazı olur" dediler bana
gitti bilgisayardan bakmaya tam kulak içi işitme cihazı getirirken kulak arkası işitme cihazı getirdi.
gittim bilgisayar odasına. kulak içi işitme cihazı olurda tam yeterli değil. dedi.
sıktı canımı :D stres yaptım :D neyse bunada şükür diyelim.
en fazla 5 yıl içinde kulak içi işitme cihazı üretecek. ben öyle hissediyorum neyse.
alttaki verdiğim resimdeki gibi PHONAX Naida S V SP 2000 TL den aldım.
ne ötme, ne rahatsız edisi ses hiç birşey yok. çok rahat duyum çok rahat ve net bir şekilde anlıyorum.
%90 db işitme kaybım var. ama rahatım. )
dışarı çıktığımda arabanın sesi aşırı fazla geliyor. acayip yüksekki..
cihazdaki düğmeye basınca dışardan gelen ses %50 e düşüyo sesi
ses sinyalini %100 e artırıyor. örnek; telefon görüşmesi ses sinyali.
tavsiye ederim bunu

naidasbeige.png

Üst Alt