Herkese merhaba yaklaşık 10 yaşımdan beri kifoz tedavizi görüyorum. 2010 yılı gibi gittiğimde 67 derece kifozum olduğunu söylemişlerdi ve ameliyat olup olmamayı bana bırakmışlardı ben de ailem ile birlikte istememiştik bir daha da baktırmadım 27 yaşıma kadar. Askerlik tecilim bitti ve salı günü sağlık ocağı tarafından ortapediye yönlendirildim ve radyoloji raporunda 64 derece kifoz yazıyor. Yıllar önce gittiğimde 67 derece demişlerdi. Muaf olmak istiyorum sizce bu rapor sonucunda heyetten askerliğe elverişli değildir raporu çıkar mı? Raporun ayrıntıları aşağıdadır.
Lateral grafide T12-T4 arasında yapılan ölçümde dorsal kifoz açısı 64 derece ölçüldü. L1 ile L5-S1 arası lomber lordoz açısı 42 derece ölçülmektedir.
AP grafide vertebral kolonda torakolomber düzeyde açıklığı sağa bakan hafif skolyoz mevcut olup bu düzeyde cobb açısı 13 derece ölçülmektedir.
Lateral grafide T12-T4 arasında yapılan ölçümde dorsal kifoz açısı 64 derece ölçüldü. L1 ile L5-S1 arası lomber lordoz açısı 42 derece ölçülmektedir.
AP grafide vertebral kolonda torakolomber düzeyde açıklığı sağa bakan hafif skolyoz mevcut olup bu düzeyde cobb açısı 13 derece ölçülmektedir.