Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derece skolyoz, sol alt ekstremite kısalık ve Keratokonus için kaç oran alırım?

fasilyeee

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;

Arkadaşlar ileri derece torokal vertebralarda açıklığı sola bakan 108 derecelik lomber vertebrada açıklığı sağa bakan 85 derecelik skolyoz , sol alt ekstremite de 5.3 cm kısalık , osteogenesis imperfecta ve iki gözde de keretakonus hastalığı mevcuttur.Sağ kalçada koksavara nedeniyle ameliyat sonucu platin mevcuttur .Göz hastalığından dolayı 2 gözden de crosslink ameliyatı oldum.İki alt ekstremite den de toplamda 6 defa ameliyat oldum.Tüm bu verilerle sağlık kurulundan % de kaç rapor alabilirim???

Not: Daha önce sadece osteogensiz imperfecta ve skolyoz dan dolayı % 40 almıştım ama o zaman sadece osteogenesiz e % 40 vermişlerdi.Şimdi göz hastalığım , ekstremite kısalığı ve belirgin skolyoz hastalığım mevcuttur.Tekrar heyete girip % 60 üzeri alabilirmiyim???

Bilgilerinizi rica ederim.....

Skolyoz için solunum testinizin sonucuna göre oran verilir.. Bacağınızdaki 5 cm kısalık için % 20 - 25 civarında rapor alabilirsiniz, benzer bir konu: http://www.engelliler.biz/forum/sag...salik-var-rapor-orani-ne-olur.html#post891889
Osteogenezis İmperfekta (Osteoporoz ve multipl kemik kırıklarına neden olmuş): % 40
Keratokonus için hangi oranda rapor verilir bilmiyorum, yakın zamanda Keratokonus'dan rapor alan varsa yazabilir mi..?

Koksa Vara için, sakatlık oranı cetvelinden yürüyüş bozukluğu tablosundan oran verilir diye tahmin ediyorum:,

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları. (bkz tablo 3.1)

Hastalık Derecesi Hafif :

A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi: % 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti: % 12
C: Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor): % 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır. : % 18

Hastalık Derecesi Orta:
E. Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır.: % 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır: % 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 72
K: Çift taraflı alt ekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 84
L: Tekerlekli sandalyeye bağlı: % 96

Tüm oranlar Balthazar formulü ile hesaplanacak. % 60 ya da üzeri rapor alabilir misiniz bilemiyorum... Sonucu aldığınız zaman bizimle paylaşır mısınız?

kardeş bugün heyet işlemlerine başladım ortopedi detaylı röntgen istedi skolyoz ve kısalık ileilgili.Göğüs hastalıkalrı solunum testi ve akciğer röntgenine göre %40 olarak rapora yazdı.Göz bişi yazmadı ama rapora not düştü ameliyat oldu felan diye fiziğe de henüz gitmedim.Daha önce belirttiğim gibi osteogenesiz imperfekta hastalığım var ve bunun oranı %40 ve göğüs hst. verdiği oranı hesapladım 64 puan yapıyor ve bacak kısalığından da 20 puan alsam 71 puan yapıyor .Aşağı yukarı formüle göre böyle .

Burda merak ettiğim göğüs hst. % 40 verdi bu oran heyette düşer mi yoksa ham puan olarak direk tablodan 40 a 40 ve çıkan ortalamaya göre diğer oranlar mı eklenir yoksa göğüs hst. %40 puanı raporda düşürülüp daha sonra mı hesap yapılır.Bu arada detaylı rötgenlerin ardından haftaya çarşamba heyete gidicem ortopedi ve fizik in ardından heyete giricem sonuçları yine yazarım ama sizden de bilgi rica ediyorum.

fasilyeee;

valla arkadasım banada ileri derecede kifoskolyoz tanısı koydular 45 den fazla alamadım

son olarak ortapedi doktorunun verdiği oran gecerli oluyor ben bütün doktorlara gittim en sona ortapedi kalmısdı oda cetvele baktı 40 dedi solunum testi getirirsen 45 olur dedi düüşün yani doktorla pazarlıga bile oturduk

kardeş yanılmıyorsam sen sadece skolyozdan dolayı 45 almışssın benim direk 40 oranı olan osteogenesiz imperfelta hastalığım var onun haricinde skolyoz hastalığığm var ve göğüs hst. skolyoz nedeniyle solunum zorluğu benzeri yorum yağtı ve rapora da not düştü yani skolyozdan dolayı 40 vermedi..

Yusuf bey, sakatlık oranı cetveli ne diyorsa herkes ona uymak zorunda.. Düşürmemeleri gerekiyor.. Ola ki düşürdüler, cetveldeki orandan az verdiler itiraz hakkınızı kullanırsınız..

ona bakarsan bacak kısalıgı dediğin sey bendede mevcut artı ben sadece skolyoz degil kifoskolyozum ikiside farklı seyler syn fasulye bey
her hastalık icin ayrı oran verilseydi göz ve kulakdan da alır 70 i tamamlardım varsa öyle rapor veren bi hastane banada söylede bende göz ve kulağım icinde ayrı ayrı oran alırım en azından raporum yüksek cıkar değil mi? :D

baltalımanından emar sonuçlarının içinde skolyoz hastalıgımı doktorun rapor ettıgı bır kagıt var kagıtta derece degıl hastalıgımyazıyor ve ılerı derece skolyoz dıye geçiyor çapada beyın filimini çekmedıklerı için koşturmam yarım kaldı yeşil kartla bu kadar açıkögretımde dışardan okuyorum aöf için ilerde paraya ihtiyacım var fakat ailem çalışmamada izin vermıyor ve bu emar sonuçlarındakı kagıtla kaymakamlıga gitsem maaş baglamazlarmı banada

sakat raporu aldım ama maaş alamadım ailemin evi arabası var diye 2012den beri bu siteye girmemişim msjları okudumda eskiden ne çok bilgisizmişim sorularıma hep burda cvp aramışım oysa insan elinin altındaki gogula baksa bulacak

Üst Alt