Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derecede epilepsi hastası kardeşim için hangi oranda rapor alabiliriz?

ŞAHİNBEY

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir arkadaşımın bir sorunu vardı bende bu soruyu buraya taşıdım ,

Merhabalar

% 60 raporu olan 32 yaşında erkek kardeşim var ileri derecede epilepsi hastası kendisi yaşı var, fakat bebek gibi neredeyse ,kendi işlerini genelde kendisi hallediyor konuşma yok (kısmen var sadece beraber yaşayan anlayabilir)
yıllardır bildiğim ama yapmak istemediğim araç alımlarında yapılan indirimden faydalanmak için hiç girişimde bulunmadım ,annem ve arkadaşlarım buna hakkım olduğunu söylüyorlar biraz araştırdım % 90 olmadan bu imkanlardan faydalanılmıyormuş bu nedenle raporu yükseltmek gerekiyormuş :

şimdi benim kardeşimin raporunu yükseltmem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ve nereden rapor almam gerekiyor

yardımcı olursanız çok sevinirim.İstanbul a bağlı bir ilçenin köyünde yaşıyoruz...

Epilepsi için verilen oranlar: (Uygun ve yeterli tedavi altında)

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar:% 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler:% 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek:% 20
b) Sık:% 40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler:% 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler:% 90

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden alabilirsiniz.

Üst Alt