Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derecede görme kaybı ile engelli raporu alabilir miyim?

Marabah

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar. Benim gözümde 22 yıldır makula dejenerasyonu (GÖRME MERKEZİ HASARLI) ve görme alanı darlığı sağlık sorunum var, yıllardır idare ediyordum yaş ilerledi ve görme alanımda gittikçe daraldı, kapı deliğinden bakar gibi görüyorum, akşamları hiç görmüyorum, gözlük kullanmama rağmen 10 metre ilerdeki tabela veya dolmuş üzerinde yazıları okuyamıyorum, gözlüğe rağmen görüntüler hep cam kırığı gibi ve buğulu görünüyor bana. Artık çalışma hayatı iyice sıkıntılı olmaya başladı bende, 2 yıldır da iş yok, sağa sola çarpıyorum çünkü, ne bulursam onu yapmaya çalışıyorum. BU GÖZ SORUNU İÇİN ÇOK DOKTORA GİTTİM TEDAVİ YÖNTEMİ YOKMUŞ, İLAÇ BİLE YOK. TÜM DOKTORLARIN SÖYLEDİĞİ GÖZÜNÜ BİR AMELİYAT VEYA İĞNE TEDAVİSİ İÇİN ELLETME SONU İYİ OLMAZ DİYE UYARDILAR.
Sanırım bu makula dejenerasyonu hastalığının halk içinde ismi "sarı nokta" hastalığı olmalı? Kulaklarımda da doğuştan gelen bir işitme sorunu mevcut konuşmaları %70-80 hiç anlamıyorum sadece boş ses geliyor. Ben bu sorunlarla ilgili engelli raporu almak istiyorum ama nasıl bir yol izlemem lazım, birde bu bahsettiğim sağlık sorunlarına engelli oranları ne kadar yüzde veriliyor? Benim sorunumda olan veya benzer sorunu olupta engelli raporu alan varsa bilgilendirirse memnun olurum.

Heyete gireceksin. Hem gözden hem kulaktan alırsın. Saglık kurulundan randevu alacaksın.

En az70 80 Alırsın

Geçmişolsun
Kardeşim

Marabah

MHRS ile ilindeki engelli heyet raporu veren devlet hastanesi için randevu al kkb göz için kesin doktora görün .işitme testi ve göz lanı testi vs yaparlar ayrıca elinde geçmiş ne kaydın varsa götür.başka rahatsızlık varsa ekle evraklarını ve doktorlarına görün.bu dediklerinle %40 üstü alırsın zaten . kolaygelsin

Engelli raporu almadan önce göz ve kulak branşlarından muayene ol güncel bir veri oluşsun. Devamında başvurunu yap raporunu al. Geçmiş olsun.

göz alanı testi şart eksik yazmışım .....her hastanede bu cihaz yok .

Üst Alt