Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derecede görme kaybım var. Engelli statüsüne girer miyim?

dogukan1928

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler . Yaşım 20 gözlerimde ileri derecede bozukluk var gözlüğü cıkarınca neredeyse hiç göremıyorum bende bunun için rapor almak istiyorum ama nasıl nerden ne yapcagımı hiç bilmyorum , askerlikten muaf tutuldum çürük raporu aldım ama o rapor gecerlı olurmu bilmiyorum yani kısacası ben nerden özürlü raporu alırım ve devlet memuru olarak calısabilirmiyim bi yerde cevaplarınızı mesaj olarak atarsanız cok sevinirim

Online arkadaşlar bildiklerini paylassınlar lütfen cok acil

Gözlerindeki hastalık nedir? Askeriyeden alınan raporlar hiçbiryerde geçmez.Engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneden rapor alman lazım Raporu ne içinde aldığın önemli. 2022 Engelli maaşı için alacaksan önce sosyal yardımlaşmadan sevk alman lazım. Bende görme engelliyim. Benim gözlerimde tavukkarası gece körlüğü var. Rapor oranım 100 de 64. Ama ben gündüzleride neredeyse yanlız bir yere gidemiyorum. Öyle olmasına rağmen ancak 100 de 64 alabildim. Eğerki gözlerindeki rahatsızlık ilerleyici bir hastalıksa raporun olumlu gelebilir.
Görme engellilerin rapor oranlarını çok düşürdüler. Bilgin olsun. Şansını bir dene derim ben. Bol şanslar.

dogukan1928;

goznuzdeki rahatsızlık miyop gibi gözlükle yada lazer ile düzelebilecek bir hastalıksa buna oran verilmez isterse 10 derece gozluk kullanın farketmez.ancak camlı olarakta görme sağlanamıyorsa buna oran verilir.oranı tahmin edebilmek için de rahatsızlığı bilmek lazım.kendimden ornek vereyim 41 yasındayım hayatımda gozluk kullanmadım hala da kullanmıyorum gözden makula dejenerasyonu nedeniyle sag gozumun görmesi yüzde 10 sol gozum yüzde outuz görmeyle gözden yüzde 32 aldım.ancak gözlükte taksam görmem artmıyor.burada önemli olan nokta bu.

Dediklerinize katılmıyorum.

Bende ileri derecede miyopi var. Şuan sol ve sağ gözüm 14 filan. Bu gözlerim 9 derece iken sene 2006 da %45 sürekli engelli raporu aldım. Raporda gece körlüğüm (Retinitis Pigmentosa) de sabitti ama gece körlüğü olayına ne askeri muayenedeki doktor ne de sonradan olduğum göz muayenesindeki doktorlar inanmadı. Sende gece körlüğü yok. Ama gece görmeni engelleyen başka bir problemin olabilir dediler. Neyse...

Doğukan;
durumunu biraz kendime benzetiyorum. Tahmini gözlerin benim ki kadar bozuktur diye düşünüyorum. Sana en yakın devlet hastanesine gidip Engelli Raporu almak istediğini danışmaya söyle. Onlar seni yönlendirir. Heyete ilk girişinde bu raporu neden almak istiyorsun derlerse sende "Çalıştığım iş yerinde kadro yok, beni engelli kadrosunda istihdam etmek istiyorlar. Bunun iin rapora ihtiyacım var " dersin, işin içinden çıkarsın kardeşim. Öyle çok tırsacak bir şey yok. Git şansını dene, kaybedecek bir şey yok

Üst Alt