Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derecede Mikst Tip işitme kaybı için İstanbul'da işitme cihazı önerisi..?

bunu en iyi mehmet bey bilir ama miks tip icin iyi bir doktor muayenesi sart bildigim kadariyle.
ilacla duzelebime ihtimali olabilir cunku. birde bi yanlislik olmasin. miks tip kayiplar genellikle 60 db gibi kayip olur,
rast gele isitme merkezi degilde taksimde duysel diyor hep mehmet bey oraya giderse en AZINDAN ODYOLOG YONLENDIRIR.

İki noktada çekincem var:
1- Kemik yolu eşiklerine maskesiz olarak bakılmamış. Bakılmışsa bile odyograma sadece maskeli eşikler işaretlenmiş. Maskeli kemik yolu eşikleri genellikle maskesiz eşiklerden daha kötü sonuç verir. Eğer kemik yolu eşikleri daha iyi ise kullanılacak cihaz tipini değiştirmek (kemik yolu işitme cihazı) hastanın lehine olabilir.
2- İşitme kaybına neden olan patoloji belirtilmemiş. Belki de her iki kulakta zar deliktir. Daha da kötüsü kulaklarda akıntı vardır. Bu koşulda kulak arkası cihaz kullanmak enfeksiyonun büyümesine neden olabilir.
İsterseniz benim adımı vererek, Taksim Duysel firmasına gidebilirsiniz (Bülent Bey'i bulun). Yukarıda belirttiğim kaygıları göz önünde bulundurarak, odyolojik testi tekrar yapsınlar. Daha sonra cihaz denemesi de yapabilirler.
Geçmiş olsun.

shukufe Mehmet Akşit

Çok çok teşekkür ederim. Nasıl bu tür yanlış/eksik bir değerlendirme yapmış uzman anlamadım...

Yarın ilk iş bu konuyu konuşup Taksim'e yönlendireceğim.

ulkemizde daha odyoloji bilimi temeline oturmamis patron. odyometristler olcmustur hastanede. intorn doktor da cihaz yazmistir

Mehmet Akşit

Çok teşekkür ederim yeniden. Öneriniz üzerine Bülent beyin yanına gitti arkadaşım. Bület bey kulakta akıntı olduğunu tespit edince gözlük tipi işitme cihazı vermiş. Oysa oraya gitmeyip başka yerden alsa büyük ihtimalle sıradan bir işitme cihazı alıp kullanmaya başlayacaktı! Sonrasında akıntı neye sebep olurdu düşünemiyorum bile!

yeni yildirim hizina
muayene teshis yontemiyle bu kadar oluyor o kadar gelismis odyoloji aletlerinin varligina, adim basi tip fakulteleri, hastanelere ragmen patron.

Herkese geçmiş olsun. Bayramdan sonra annem işitme testine girecek ve cihaz yazılacak.
86 yaşında kulak arkası cihaz almayı düşünüyorum. Yorumları okumaya çalıştım. Çok farklı cihaz, model var. En büyük sıkıntı ayarlamayı yapan odyimetristler de görünüyor.
İstanbul da iyi bir ayar yapan firma var mı? Marka model tercihim henüz yok.

Üst Alt