Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İleri derecede miyopum. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

antuan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm sağ gözüm 6,5 hipermetrop 2,5 astiğmat sol gözüm 7 hipermetrop 2,5 astiğmat %40 rapor alabilirmiyim teşekkürler

GÖZ ARIZALARI özür durumuna göre çalışma gücü kaybı oranı %

1-) Görme Bozuklukları
Bir gözün 1.0, diğerinin 0 görmesi 32
Bir gözün 0.9, diğerinin 0 görmesi 35
Bir gözün 0.8, diğerinin 0 görmesi 40
Bir gözün 0.7, diğerinin 0 görmesi 45

ancıl;

Kendi yazdıklarına binayen alamazsın yazdım ben de. İki gözü de görüyor sonuç olarak. Ayrıca yazdığı göz kusurlarının camla ne kadar düzeldigine baglı olarak değişir(hem de çok değişir) alınacak oran. Ama zannetmiyorum ki %40 üstü verilsin.

hayir alamazsiniz ... 6.5 da aşiri sayilmaz lazerle '0' lanabilir lazer olmaz ise lensle görmeniz normal olur oda olmaz ise gözlükle. miyop ve hiperpetrop kalici tedavisi olmayan bir hastalik değildir; göz kusurudur. göz kusurlarinada %40 üstü rapor verilmez iyi günler
ayrica ancilin yazdiği oranlar tek gözün kör olmasi diger gözünde görme kaybina bagli olarak verilen oranlardir tek gözü olmayanlara bile %40 üstü rapor verilmiyor şuan ...

Şimdi ileri derecede myopum demişsin başlıkta ama hipermetrop yazıyor mesajında. Onu da anlayabilmiş değilim..

arkadaşlar buna nasıl kalar veriyorsunuz benim gözümde tipkı antuan gibi hipermetrop ve astigmat vardı kardeşim öncelikle sen miyop degil hipermetropsun benimde gözlerimde senin degerlerine yakın hipermetrop ve astigmat vardı bu yıl ankara numuneden gözden% 30 aldım gözden rapor gözlükle düzeltildikten sonra veriliyor benim gözlerim0.1 diger göz 0.3 geldi eger 0.3 göz 0.2 gelseydi oran%49 0lacaktı bence sen şansını dene ve başka rahatsızlıgın varsa rapor alırsın ben öyle yaptım ve % 50 aldım senin derecelerin yüksek benimde seninkiyle aynıydı malisef gözlük herkese aynı oranda görmesine etki yapmıyor belkide gözlük benim kadar sana etki yapmayabilir senin gibi hipermetroplar ciddi derecede hipermetroptur yani +6.00 veya +7,00 ciddi dereceler banada öyle dediler bizde 15- 16 miyop var dediler alamassın dediler biz alamadık % 20 -21 verdiler dediler ama ben şansımı denedim ve aldım bak mesala bir arkadaş vardı oda bir gözü +5.00 ve +2.00 diger göz +5.00 +1.50 ile%25 aldı

Üst Alt